Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotikooo

Czym karmić kota?

Polecane posty

Gość gotikooo

Moja kotka jest strasznie chuda, w ogóle nie chce jeść suchej karmy, za karmą z puszki również nie przepada. Próbowałam kupować już wiele z nich (zarówno te droższe i tańsze). Ostatnio na ziemię spadł ziemniak to jak go dorwała to jadła jak szalona a miska stała pełna z kocim jedzeniem. Zaczęłam jej trochę mieszać karmę z gotowanymi ziemniakami, wtedy więcej zjada ale nie wiem czy to jest dobry pomysł. Jak jadłam zupę to ona również chciała, moja mama mówiła, że jadła też chleb i kapustę, a karmy nie chce. Myślałam żeby zrezygnować z karmy dawać jej po prostu normalne mięso, wątróbkę itd. Co o tym myślicie?

Gość jasne że możesz
zależy w jakim wieku kotka. Wejdź sobie na forum "miau" tam dostaniesz konkretne i zgodne z prawdą odpowiedzi. Z tego co wiem można dawać kotu surowe mięso i podroby oprócz wieprzowego.

Gość gotikooo
wątróbkę już jej podawałam surową i mieszałam razem z karmą, podobnie zrobiłam z surowym mięsem mielonym, wtedy zjadła wszystko. Zastanawiam się tylko czy jeśli będzie jadła ciągle wątróbkę lub mięso to nie będzie jej brakowało jakichś witamin czy minerałów. Poza tym powinna też jeść coś twardego ponieważ to korzystniej wpływa na zęby. Kotka ma ok 3 mieśięcy

Gość jaodstawlam
kotka sie karmi domowym jedzeniem czyli jak ci zostana resztki z obiadu to smialo mozesz mu dac,takie koty sie najlepiej chowaja,na samej karmie ci zdechnie z glodu.