Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka94

Diata 300 kcal!

Polecane posty

Gość Anka94

Cześć dziewczyny:) W piątek idealnie powitałam ze znajomymi wakacje, weekend jak to weekend: sprzątanie i odpoczynek w gronie najbliższych. Ale jutro poniedziałek, pierwszy prawdziwy dzień wakacji i właśnie uświadomiłam sobie że nie wyglądam rewelacyjnie. Na pewno nie na tyle dobrze, aby wyjść z przyjaciółmi na basen. Ok, bez takich atrakcji jakoś sobie poradzę, ale we wrześniu nowy rok szkolny, potem studniówka... chcąc niechcąc, wypadałoby wyglądać zaje*biście:D Postanowienie? Od jutra zaczynam dietę 300kcal, choć wiem że większość uważa to za głodówkę ja mówię DIETA. (jakoś lepiej brzmi) Piszę o tym na forum, bo potrzebuję świadków. To będzie moja motywacja. Z góry mówię, że na nic zdadzą się negatywne komentarze, ja już postanowiłam - tłuszcz out!

Gość PrzejedzonaOna
Ja się chętnie do Ciebie przyłączę . Wiem że na pewno usłyszymy jakieś głupie komentarze ale po dzisiejszy obżarstwie jutro chyba głodówka a potem 300-500 kcal :) mam nadzieję że razem będzie raźniej .

Gość ale problem
wasza sprawa jaką dietę stosujecie,ale powiedz co zamierzasz jeść aby nie przekroczyć 300kcal

Gość PrzejedzonaOna
Np jogobella light , jakieś warzywa , owoce , wafle ryżowe od 300-500 napewno się zmieszczę :)

Gość ale problem
słusznie warzywa i owoce to podstawa przynajmniej witamin dostarczycie organizmowi

Gość PrzejedzonaOna
Ja na tej diecie chce zgubić tylko jakieś 2-3 kg więc później zacznę jeść więcej i do tego jakiś sport

Gość a kto zwroci uwage na
pojebane jestescie rowno

Gość Anka94
PrzejedzOna - czekałam na to czy ktoś odważy się do mnie dołączyć i cieszę się że dotrzymas mi towarzystwa:) bardzo wierzę że się uda. Tak, warzywa i owoce napewno. Moja ulubiona marchewka z jablkiem już nie raz wystarczała mi na obiad gdy na nic większego nie miałam czasu. Z racji tego że mam wolne od szkoły nie boję się jej stosować bo zdaję sobie sprawę z tego że na początku pewnie będę osłabiona. Suchary, jogurty, wafle ryzowe itp jest mnóstwo jadlospisow na max 300kcal

Gość reniaczkaaa
ja schudłam duzo na 2500 kcal -trzeba wiedziec co jesc i sie nie glodzic i schudnac zglowa

Gość Paciaaaaaa
hejka dziewczyny tez slyszalam o takiej diecie tylko w postaci koktajli i pod nazwa DIETA OSTATNIEJ SZANSY, a mianowicie : Za sprawą tej diety stracimy na wadze 1 kg, co przekłada się na 1 cm w talii i w biodrach w ciągu dnia. Dieta praktycznie w całości oparta jest na koktajlach, co sprawia, że jest niezwykle łatwa i szybka do przygotowania. Podczas jej stosowania wyzbędziemy się obrzęków i oczyścimy nasz organizm ze szkodliwych (toksycznych) substancji. Podstawą tego planu żywieniowego jest mleko, które zawiera dużą ilość aminokwasów i wapnia. Stosowanie tego jadłospisu przyczyni się do zaabsorbowania dużej dawki witamin z grupy A i E. Dieta posiada 2 duże zalety, o których warto wspomnieć. Po pierwsze reguluje nasze odczucie głodu i sytości. Z drugiej strony natomiast usprawnia działanie systemu nerwowego, dzięki czemu możemy się wyciszyć. Koktajl na bazie jogurtu i truskawek około 370 kcal Składniki: Jogurt naturalny light (150 g) 250 ml mleka 1,5% Żółtko surowe Odrobina słodziku Kubeczek truskawek w cząstkach Wykonanie Jogurt należy dobrze połączyć z mlekiem, żółtkiem, słodzikiem. Dla smaku można ewentualnie dodać troszkę cynamonu. Całość zmiksować. Tak przygotowanym koktajlem zalać cząstki owoców. Dla osłody można na wierzch położyć 2 łyżki stołowe śnieżki light. Koktajl na bazie mleka i melona około 200 kcal Składniki: 1 plasterek melona 2 małe łyżeczki soku z cytryny 250 ml zimnego mleka Surowe żółtko Ponadto można dodać mały kieliszek ajerkoniaku Wykonanie Melonowy miąższ, sok z cytryny oraz ajerkoniak należy razem zmiksować Połączyć to razem z mlekiem i dokładnie wymieszać. Koktajl rewitalizujący około 80 kcal Składniki: Jogurt naturalny light - 1 szklanka 250 ml soku warzywnego (może być z kartonu) 1 mała łyżeczka każdych z wymienionych ziół: pokrzywa, melisa, natka pietruszki, mięta 1 mała łyżeczka szpinaku Sól, pieprz do smaku według uznania Wykonanie Jogurt i zioła należy ze sobą połączyć i dokładnie zmiksować Następnie dodajemy sok warzywny oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Ten koktajl zawiera w sobie dużo potasu oraz magnezu. Wpływają one pozytywnie na pracę systemu nerwowego, co osłabia napięcia. Ponadto po spożyciu takiej „bomby poczujemy przypływ energii. Jest to dobra alternatywa dla porannej kawy. napiszcie co o tym sadzicie bo szczerze to ja nie wierze w takie cos za bardzo, a chcialabym bo mam duuuuuzo do zrzucenia. Pozdrawiam

Gość tak tak tak tak NIEEEEEEEEE
a potem rok szkolny, będziesz jadła 600 kalorii i organizm odłoży dwa razy tyle, co schudłaś przez wakacje na 300 kaloriach dziennie. I nie jestem złośliwa, takie są fakty. I wtedy dopiero będziesz zajebiście wyglądała. Gwarantem chudnięcia jest zdrowo podkręcony metabolizm, do tego ruch, organizm jak dostaje na bieżąco tyle, ile potrzebuje, nie odłoży nic, spali na bieżąca, a odpowiednie komponowanie posiłków sprawi, że organizm do spalenia jedzenia zaczerpnie z zapasów zgromadzonych w tkance tłuszczowej. Na tej dieci pozbawisz się też mięśni. Rób jak uważasz, ale ta dieta dobra jest na 2 dni w celu oczyszczenia. Mówię bardziej z uwagi na twoje zdrówko, a nie z zawiści;) jesteś jeszcze młodziutka i musisz dbać o siebie. NIe chcesz chyba wyglądać na wyniszczoną.

Gość PrzejedzonaOna
I jak ci idzie dietka ?

Gość rozwiewam watpliwosci ....
nie pisze tego, aby was krytykowac, ale uswiadomic: jak organizm ma za malo kalorii, czyli jak ty czujesz glod, organizm PRZESTAJE SPALAC TLUSZCZ. a wrecz co tylko moze panicznie zaczyna odkladac na tluszcz, bo czuje zagrozenie .... takze chudniesz nie przez spalanie tluszczu, tylko przez wycienczenie. chudniesz wolniej niz spalajac, a tym samym rujnujesz organizm. poza tym pokarmy typu wafle ryzowe lub jogurt light to puste kalorie, ktore nie maja dla organizmu zadnego pozytku i juz lepiej jedz cos normalnego w tej samej liczbie kalorii, bo pojda one na energie, a nie sie odloza w formie bezuzytecznego tluszczu. przyklady normalnego nietuczacego jedzenia: warzywa, szczegolnie zielone, nabial, np. jogurt naturalny biale sery, ale nie odtluszczone, tylko naturalne, bo i tak biale sery maja malo tluszczu, a troche musisz miec, zeby spalac. robcie jak chcecie, ale i tak nie oszukacie natury :D

Gość rozwiewam watpliwosci ....
cytat dnia :D w celu rozsmieszenia publicznosci (z wypowiedzi wyzej na tym topiku): "Za sprawą tej diety stracimy na wadze 1 kg, co przekłada się na 1 cm w talii i w biodrach w ciągu dnia" jeden kilogram to sie przedklada mowiac bez ogrodek na kupe i siku ;) ogolnie bedzie to strata wody, nie centyrmetra w udach .... :o skad ludzie biora takie fantazyjen pomysly? ....