Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O co chodzi????

CZY TO GORSZĄCE?

Polecane posty

Gość O co chodzi????

DZIECKO DO 3ROKU ŻYCIA NA GOLASA PO PLAŻY NA BASENIE ITP?

Gość ojtam ojtam
są takie ładne majteczki, kąpielówki, pieluchy do pływania - nie widze potrzeby żeby dziecku w tym było aż tak gorąco że musi biegać gołe - ja osobiście nie lubie jak synek miałby biegać na golasa i świecić tym po okolicy - majtusie czy kąpielówki ma zawsze i przy okazji mamy świetny trening sikania

Gość jsnaj
Dla mnie problemem jest nawet przebranie dziecka na plaży. Uważam, że dzieci to mali ludzie i należy im się taki sam szacunek jak dorosłym.

Gość O co chodzi????
Nie rozumiem... Małe dziecko to małe dziecko Na co mu mokre gacie na tyłku i dlaczego nie może sobie tyłka opalić ? To jakiś wstyd? Poważnie nie rozumiem tego! Ja biegałam z gołym tyłkiem Teraz bym sie nie rozebrała z racji wieku ale taki bobas? Rany przecież to absurd jakiś! To sama słodycz-taki szkrab sie nie wstydzi bo nie jest na tym etapie jeszcze-po cholere go stresowac swoimi problemami? Serio nie rozumiem tego!

Gość O co chodzi????
Nie rozumiem... Małe dziecko to małe dziecko Na co mu mokre gacie na tyłku i dlaczego nie może sobie tyłka opalić ? To jakiś wstyd? Poważnie nie rozumiem tego! Ja biegałam z gołym tyłkiem Teraz bym sie nie rozebrała z racji wieku ale taki bobas? Rany przecież to absurd jakiś! To sama słodycz-taki szkrab sie nie wstydzi bo nie jest na tym etapie jeszcze-po cholere go stresowac swoimi problemami? Serio nie rozumiem tego!

Gość O co chodzi????
Pamiętam jak miałam 5lat i mama kazała mi zmieniać majtki na plaży Wstydziam sie i musiała mi dwa ręczniki trzymać mocno żeby mnie z żadnej strony nie odsłonić ale do 3roku nie miałam pojęcia że to jakiś wstyd!

Gość to ja nie wiedziałam że aż
nie wiem czego nie rozumiesz? Dziecko czy nie ma mieć osłonięte genitalia i tyle. Chyba że jakims pedofilem jesteś i lubisz patrzeć na gołe dzieci :(

dla mnie nie gorszace. Moje dziecko akurat nie chodzi na golasa, bo oduczam akurat od pieluszek.Ale wiele dzieci na moim osiedlu biega nago, cvzy nawet przychodzi do mnie nagusienko:) i wcale mi to nie przeszkdza, to tylko dzieci.

Gość jsnaj
Jak będziesz miała alzheimera i znowu zapomnisz o uczuciu wstydu to chciałabyś biegać po plaży z gołą dupą wszak nie znasz uczucia wstydu czy jednak wolałabyś by ktoś pilnował Twojej godności skoro sama nie masz możliwości?

Gość Małgośika
Kolejna zbiorowa schizofrenia!

Gość wefcwdwe
Raczej trochę gorszące... Poza tym lepiej nie kusić pedofili.

Gość to ja nie wiedziałam że aż
od tego są plaże dla nudystów. Idź tam z dzieciakiem i chodźcie na golasa, nikt się nie będzie gorszył. Nie wiem gdzie wy mieszkacie, że po osiedlu gołe dzieci biegają??? Normalne to nie jest...

Gość O co chodzi????
jsnaj Jako osoba dorosła nie chciałabym biegać na golasa ale jako osoba do 3roku życia chciałabym mieć taką szansę,gdybym miała się jeszcze raz urodzić.

Gość michaś kasia kinga I ja
z jednej strony nie puściłabym malucha bez niczego bo nie wyobrażam sobie siadać z gołą pupą na brudną,zanieczyszczoną ziemię czy piasek na plaży :/ ale tak z drugiej strony jeżeli nie jest jakoś wybitnie ciepło to kąpielówki nie wysychają raz -dwa i dzieciak chodzi w mokrych ,wychłodzonych majteczkach i wyziębia sobie pupę ...

Gość O co chodzi????
Ja jestem z centrum wrocławia. Na 30dzieci 4 biegają na golasa w takich miescach gdzie można się kąpać.

Gość lsjkd
właśnie.. ja w tym roku jadę do małej mieściny nad zalew. Chcialabym zeby troche syn pobiegał z gołą pupą... raz zeby w upał nie kisił się w pieluchach a dwa,ze chce go troche juz odzywczajać... i zastanawiam się jak ludzie będą postrzegać takie 20 miesięczne gołe dziecko...

Gość O co chodzi????
Jeśliby podzielić te dzieci wiekowo to wychodzi połowa 0-3 l biega nago a połowa w gaciach lub pieluchach

pamiętam jak miałam 2 lata mama nie chciala mi włożyc majtek na plazy tak się wstydzilam, że cały czas siedziałam w piachu, nie szłam się kąpać, bo mnie to krępowało matka nie rozumiała o co mi chodzi, w zasadzie rozumiala, bo mówiłam jej, że chcę majtki, ale nie przyjmowala do wiadomości, nie mieściło jej się chyba w glowie, że taki maly człowiek może sie wstydzic a może

Gość O co chodzi????
lsjkd no ja bym się nie zastanawiała nie mam żadnych oporów wydaje mi się chore zastanawiać sie nad tego typu kwestiami

dla mnie to gorszące . wczoraj dwulatek szedłz tatą bez majtek i niczego innego nawet czapki nie miał i stanął i zaczął sikać ..... Moj ma majtki zawsze , a ma 18 mcy

Gość jsnaj
Rafinka dziękuję. Właśnie o to chodzi między innymi.

Gość O co chodzi????
Rafinka trochę nie chce mi się w to wierzyć Moja córka ma dwa lata i 3mies i długo jeszcze nie pomyśli o tym w ten sposób.

Gość jsnaj
Cieszę się, że wiesz o czym myśli Twoja córka. Myślę, że wydaje Ci się tylko, że wiesz tak prawdę powiedziawszy. Gratuluję braku wątpliwości. Ja jestem uprzejma zawsze mieć wątpliwość i przede wszystkim słuchać, obserwować moje dziecko oraz pomagać jej w zrozumieniu własnych odczuć. Wszak może czuć zawstydzenie ale nie umie tego nazwać, określić ani zrozumieć. Każdy robi jak uważa.

Gość kiciarax
Dla mnie jako osoby bezdzietnej to trochę niesmaczny widok. Nie chcę wyjść na jakąś nietolerancyjną jędzę... Ale naprawdę sądzę, że osoby które nie mają dzieci nie chcą i nie musza oglądać czyichś penisów... nawet gdy te penisy należą do dzieci. Jest to widok odrobinę szokujący (jak zawsze widok genitaliów) i sądze że powinnaś oszczędzić tego obcym osobom. Albo po prostu jedźcie na plażę naturystów lub na jakąś opuszczoną plażę, gdzie będzie tylko wasza rodzina, a syn będzie biegał goły.

Gość jsnaj
A swoją drogą nie rozumiem tego pędu do gołych dzieci? O co chodzi? To jakiś problem ubrać im majtki?

Gość adzia1982
ja nam przypadek 7 latki co kąpała się na basenie czy na p[laży w samych majtkach...przebierała się w męskiej szatni z ojcem.....porażka

są różne dzieci ja pamiętam wszystko, odkad skończyłam 1,5 roku pamiętam nawet swój tok myślenia w zasadzie wiele nie różnił się od myślenia dorosłego człowieka dziecko to taki dorosly uwięziony w malym ciele, pozbawiony siły sprawczej, zdany na decyzje innych ludzi oczywiście są różne dzieci, mój syn ma 7 lat i dla niego nie jest problemem przebrać się na plaży, po prostu zdejmuje mokre gacie i nakłada suche może ja byłam jakaś bardziej wrażliwa, ale do dzisiaj pamiętam to uczucie palacego wstydu i upokorzenia, chociaz minęło ponad 40 lat na doroslych nie bardzo zwrcałm uwagę, ale patrzyły na mnie INNE DZIECI, a one miały gacie po prostu siadlam w piachu, zakopalam dupę żeby nikt nie zobaczył, że nie mam majtek i koniami nie można bylo mnie ruszyć..

Gość podobnie
Mnie wczoraj zgorszyl widok chlopca w samym pampersie na rynku. W dodatku pampers byl juz pelny :-/

Gość kiciarax
a, przepraszam, córka... Opowiem Ci króciutką historię, która tylko pozornie nie ma nic wspólnego z Twoim pytaniem. Jechałam kiedyś pociągiem, który nagle zatrzymał się w szczerym polu. Zdziwiona wyjrzałam przez okno i zobaczyłam na sąsiednich torach (metr ode mnie) martwą, nagą dziewczynę. (potem się okazało, że ją zgwałcono i rzucono pod pociąg, ale cała się uchowała, oprócz ręki i stopy - teraz to nieważne). Leżała naga i miała rozsunięte nogi. Mogła mieć 13-14 lat. Faceci zaczęli wychodzić z wagonów i klękali między jej nogami. Niby z troski by zobaczyć co się stało, ale tak naprawdę patrzyli na jej krocze. Puenta jest następująca: Faceci to zboczeńcy i wykorzystają każdą okazję żeby zerknąć na ci.pkę. Facetów zaciekawi szparka między nogami Twojej córki, nawet gdy ma tylko 3 lata. Nie mówiąc, że będzie to niezła pożywka dla prawdziwych pedofilów.

Gość boszeee a nie slyszalas o
pedofilach?????