Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P.aula.

Bol gardla. Trudnosci w przelykaniu.

Polecane posty

Gość P.aula.

Witam. Mam pewien problem z gardlem moze ktos z was spotkal sie z czyms podobnym lub tez przechodzil cos takiego. Rzecz w tym ze od kilku dni boli mnie gardlo. Z poczatku nie przeszkadzalo mi to ale teraz ledwo przelykam sline, straszny bol jest tez przy przelykaniu jedzenia czy picia. Boli mnie cale gardlo jednak wiekszy ucisk odczuwam tylko po jednej stronie. Tak jakby to byl migdalek jednak gdy dotykam szyje by je wyczuc nie wydaja sie powiekszone. Co to moze byc? Dodam ze mam stycznosc w pracy z rozpuszczalnikami, a do tego mam lekka niedoczynnosc tarczycy jednak usg nie wykazalo zadnego powiekszenia a bylo robione tydzien temu.

Gość P.aula.
Do tego zauwazylam ze mam dosc duzy bladawy nalot na jezyku a w tyylniej czesci jezyka krostki wyczuwalne.

Gość ALFABET_______________________
zacznij wcianać czosnek a gradło przestanie bolec jak reka odjał.

Gość P.aula.
Nie pomoglo bo probowalam

Gość polaaaaaaa
tez tak mam.lekarz powiedzial,ze taka moja natura

Gość P.aula.
Nie sadze ze u mnie tez jest to natura. Pojawila sie kolejna krostka na jezyku. A na migdalkach dalej obserwuje jakies pojedyncze krostki.. Czy to moze byc angina?

Gość kasjopejka123
może być angina:) A stycznośc z klimatyzacją jest?

Gość zalamaanaaa
w moimn przypadku pomaga..wyciśniecie patyczkiem do uszu migdałkow..jak to zrobić sprawdz na youtube

Gość kana_Z
Jeśli pracujesz w takim środowisku to może warto zrobić sobie badania? Na gardło bardzo dobre są cukierki z propolisem i Manuką - teraz chyba dostaniesz w większości sklepów ze zdrową żywnością, a może i w aptece. Wydaje mi się, że powinnaś nawilżać gardło. Skoro czosnek nie pomaga, szałwie próbowałaś?

Gość MAnu 30
Moim zdaniem klimatyzacja typu split jest lepszy do domu, koszt montażu takiej klimatyzacji może być wyższy lecz można precyzyjnie dopasować moc urządzenia do powierchni, agregat chłodniczy i tak instalowany jest na zewnątrz domu, obczaj parametry tego klimatyzatora i zobacz, ja czekam aż mi przywiozą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z czujnikiem podczerwieni który automatycznie kieruje strumień powietrza na człowieka