Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Plenerowa Żona

eleganckie wesele..

Polecane posty

czym jest was??? i przede wszystkim jak to zorganizowac??? nie cierpie przytupawek, glupich wiejskich gier.. jak to zoranizowac zeby bylo z klasa a goscie sie nie wynudzili??

Gość co za świat
przytupawek? To się nazywałop zawsze do tej pory tańcem,ale może się mylę;-)

wiesz o co chodzi, o "czarne oczy", "hej sokoly" i inne tego typu badziewia.. chyba nie da sie zrobic eleganckiego wesela z kapela prawda? czy moze sie myle??

Gość osiemnaście bordo
Porządna restauracja, wykwintny kolacja którą umila kwartet smyczkowy. Żadnych zabaw, rzucanek częściami garderoby ani potupajek :P Generalnie ślub godzina, kolacja 2 góra 3 i do domu :) Ja mam taki wariant - bo taki chcę. Każdy decyduje sie na to co mu odpowiada :)

Gość zamiast wesela obiad albo
kolacja - i problem rozwiązany. na każdym weselu ludzie liczą na alkohol i wiejskie zabawy - zalany mózg i prostactwo idą w parze

Gość dziewczynanglika
My mamy podobnie, nie lubilismy 'typowych' wesel. wiec tak, porzadna restauracja, elegancka, wybralismy piekny dworek, zadnych balonow tylko piekne zywe kwiaty i swieczniki. Porzadny zespol, bez harmonii i tamburyna, tylko 6 mlodych muzykow grajacych super muzyke dla kazdego. Oni akurat graja cos w stylu amerykanskiej potancowki naprawde fajnie- przetestowalismy na weselu kuzynki miesiac temu. A dla gosci nigdy nie dogodzisz. My jeszcze chyba wezmiemy barmanow ktorzy robia fajne drinki i kawy dla gosci - zamist wiejskiego stolu. Jak kto lubi, aby Tobie sie podobalo :)

Nie na każdym weselu są bijatyki i pijackie zabawy, o czym Wy piszecie. Ludzie mogą się bawić kulturalnie również przy "czarne oczy". A wesela jak sama nazwa wskazuje musi być właśnie wesołe. Chyba bym z nudów umarła przy jakimś kwartecie smyczkowym :O Ale co kto lubi:)

Gość osiemnaście bordo
Aggie No jakbym miała przy kwartecie smyczkowym spędzić całą noc pewnie też bym nie dała rady, ale jako że mamy po prostu dwu godziną kolację to jest to idealny (jak dla nas) pomysł. Szczególnie, że panowie nie grają tylko klasyki, ale i np. stadardy jazzowe.

osiemnaście bordo - ja absolutnie nie krytykuję, najważniejsze że Wy będziecie zadowoleni:)

Gość fv
"wiesz o co chodzi, o "czarne oczy", "hej sokoly" i inne tego typu badziewia.. chyba nie da sie zrobic eleganckiego wesela z kapela prawda? czy moze sie myle??" Tak. mylisz się.

Ja tylko myślę że jeśli ktoś chce robić takie wesele to powinien o tym poinformować gości. Ja np lubię typowe wesela i uważam ze na takie wesele jakie tutaj przedstawiacie raczej bym się nie wybrała.

Gość dziewczynanglika
A dlaczego by sie nie wybrala? Na tym weselu z ktorego podkradlam zespol bylo tak: Fajna muzyki i polska i zagraniczna, wszystkie doslownie wszystkie piosenki znane gdzies tam z radia. Zespol owszem zagral czarne oczy, jestes szalona i chyba tyle z disco polo. W pewnym momencie goscie sami zaczeli spiewac 'kto urodzony...' nikt nie protestowal a zespol mial pare minut wolnego :) I wszyscy dobrze sie bawili, naprawde bo i babcia z dziadkiem i dorosli i mlodziez. Wiec moim zdaniem disco polo nie jest podstawa dobrego wesela. A i jeszcze jedno - jestem przeciwko prymitywnym oczepinom typu zdejmujemy gacie czy innemu zbieraniu na bucik. Tego wlasnie nie bylo, wesele bylo z klasa i czegos takiego chce na swoiim.

Gość osiemnaście bordo
no my w zaproszeniach mamy informację że nie jest to stricte wesele a kolacja i przewidywany czas jej trwania. Do tego do w zaproszeniu jest info, że w czasie kolacji przewidziany jest występ kwartetu smyczkowego. Każdy więc wie na co idzie :)

Takie wesele o którym pisze dziewczynaanglika bardzo by mi się podobało.

Gość kiedyś coś
Na moim weselu nie było gier i zabaw, podziękowań dla rodziców ani oczepin czy rzucania krawatem. Jednak co poniektórzy nie nazwali by go pewnie eleganckim, bo mieliśmy diżeja, a nie zespół ;)

Gość quarrrtooo
nie widze niczego zlego w rzucaniu welonem, wydaje mi sie ze to nieodloczna czesc wesel i tradycja, nawet w komediach romantycznych pojawia sie ten motyw a uwazam ze akurat filmowe amerykanskie wesela sa eleganckie, zreszta dla mnie same zabawy w sobie nie oznaczaja nieelegancji, a raczej forma tych zabaw, jesli nie sa one ze smakiem urzadzone i z wyczuciem to faktycznie jest to zenada, ale nie trzeba godzic sie na kaza zabawe zaproponowana przez zespol/ dj, ja nie lubie wiekszosci zabaw oczepinowych ale podpatrzylam z 2-3 ktore sa smieszne a calkiem rezygnowac z nich bym sie bala, bo jednak ludzie czekaja na zabawy w wiekszosci, ale nie zeby trwaly one 2 godz ciagle bo to sie robi nudne i meczace

Gość poweselna
Dziewczyny, nie zgadzam się z tym, że nie można zrobić eleganckiego wesela, nie odrzucając tradycji. Byłam ostatnio na kilku weselach, w różnych miastach, w różnych salach (była i remiza, i restauracja, i dobry hotel), były oczepiny, był stół wiejski, był zespół. Ale to nie były wiejskie wesela! Każdy wybiera dla siebie to, co jest mu miłe, kto się upija do nieprzytomności, to jego wybór i o nim świadczy, a nie o weselu.

Gość ankaaaaaaa123987
Teraz wiele osób nie lubi żałosnych zabaw czyli zdejmowanie gaci, całowanie obcego chłopa po czole czy obcą babę po kolanie :/ Na moim weselu nie planuję żadnej ale to żadnej zabawy. Jedyne to rzucę welonem który zdejmie mi albo mąż albo świadkowa przez żadnych przepychanek, i rzut muchą

Gość ankaaaaaaa123987
* beż żadnych przepychanek

Gość poweselna
Nie rozumiem, czemu macie takie uproszczone skojarzenia - jak oczepiny, to na pewno wzajemne obmacywanie się przy ludziach, jak alkohol to na pewno upici goście śpiący pod stołem, jak zespół to na pewno disco polo do rana... Na jakie wesela Wy chodzicie? :-/ Czasy się zmieniają i każdy dobry zespół będzie miał przygotowane propozycje różnych zabaw, nie tylko przekładanie banana pod sukienką, jak to kiedyś widziałam...

Gość ankaaaaaaa123987
Dla mnie większość zabaw jest nie na miejscu bo gonitwa w szpilkach po sali czy choćby pożyczanie rzeczy od gości albo wypicie wódki na czas to moim zdaniem nie są zabawy na poziomie

Gość Zdzisia9
Dla mnie eleganckie wesele, musi odbywać się w wyjątkowym miejscu np. na zamku, czy w pałacu, no i mieć elegancką oprawę, ładne dekoracje, wykwintne potrawy etc. Dobrym miejsce na zorganizowanie takiego wesela jest http://palacdomaniowski.pl/ . Na eleganckim weselu muszą być limuzyny, zespół na poziomie tak to sobie właśnie wyborażam :)