Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleandra30

jaki jest dobry chleb na diecie

Polecane posty

Gość oleandra30

ostatnio zauwazyłam gdzie nie kupie chleba ciemnego z. ziarnami , czy razowego to wszedzie jest dodany karmel jaki wy kupujecie moz emacie jakis sprawdzony danej firmy lub piekarn

najepiej kupuj w piekarni, nie taki paczkowany. Chleby w tych workach foliowych czesto mają karmel. Nawet w lidlu możesz kubić dobre bółki fitness albo chleb drwalski.

Gość oleandra30
wlasnie ja kupuje w piekarni taki swiezo przywieziony i dawniej az taki nie byl a teraz az kolor siem zmienił a powiedziala mi w piekarni ta pani co sprzedaje chleb w tej piekarni własnie , ze graham chyba jest taki bez dodoatku , jest jasny co myslicie o grahamie? rowniez pozdrawiam

Gość oleandra30
zie,ki a ten z lidla to ma nazwe chleb drwala? tak ? u mnie w innej piekarni tez sa bulki fitness ale one sa jasne dzis powiedziala mi 1 babka ze bulki lub chleb- jeczmienne sa dobre bo maja niski indeks i na diete w sam raz ale ja wiem,,,,

Gość oleandra30
aha ostatnio kupiłam chleb 250 gr za 2,50 i pisze witalny i wyglada okey w smaku tez dobry, ma duzo ziaren i omega i itp, ale nie pisze ile ma 1 kromka kcal , napisąłm od piekarni maila 2 tygodnie temu to nie raczyli mi odpowiedziec napislama zeby na opakowaniu podali wartosci chleba tak jak to robia inni i nic i cisza

tak ten chleb nazywa się drwalski. Te bułki fitness nie sa jakies ciemne ale nie są też biale. PIeczywo nie może być własnie bardzo ciemne bo to oznacza, że ma w sobie karmel

Gość oleandra30
bardzo dziekuje za wypowiedzi i pozdrawiam :)

Gość oleandra30
a ten drwala jest tak pyszny ,ze jak cieply to sie calego by zjadło , dobrze ze do lidla m nie mam az tak blisko :) zeby codziennie tam chodzic

Gość oleandra30
a jadlas kiedys taki slowianski na zakwasie ? z piekarni- dom chleba jest zajebisty w smaku i ponoc nie ma karmelu ale na 100 % nie wiem , jest ciemny ale nie taki jak karmelizowany

Gość oleandra30
zagladne tu pozniej moze ktos cos napisze jeszcze - dziekuje bardzoo jeszcze raz :)

nie jadłam ale ogólnie chleby na zakwasie bardzo lubie

Gość oleandra31
A na zakwasie mze byc chleb na diete?

Gość kobita pracująca..........
na zakwasie jak najbardziej , lepszy żytni od pszennego a jeszcze lepiej razowy

Gość gość
chleb na zakwasie jest trudniejszy do zrobienia i nie ma go na ogół w marketach(spulchniacze i drożdże). Jest prosta reguła, połowa chleba to ciemny(z reguły żytni razowy). W okolicy miałem 3 piekarnie Społem, chleb zbliżony, ale nie dokładnie taki sam. Świeży pachnący i z błyszczącymi kafelkami. Na diecie chleb powinien być czerstwy(1 dniowy). Przy okazji, 1 dzień chleb wytrzymuje w dobrym stanie, zabija go wysuszenie, wilgoć. Od wilgoci pleśnieje, musi być też zawinięty w papier dość dokładnie. Zwykle oprócz karmelu przyciemniany jest też słodem i innymi środkami. Ale chleb krojony z środkami przeciwpleśniowymi itd to bardziej złe. To niestety cecha tych dni, że chleb jest ciemny, jakby ze zjełczałym tłuszczem i NIE zdrowy, nie wiadomo co.

Gość gość
A po co w ogóle jeść chleb ? Wy nie potraficie jeść jak ludzie tylko tak aby się nażreć , napchać mąką ? Ja się nie dziwie ze ludzie to coraz grubsi są jak nie potrafią żyć bez tego bleee

Gość gość
Ja tam zawsze kupuję chlebek z piekarni Rąba. Chleb słonecznikowy lub razowy i jest spoko. Poleciało mi już 12kg. Grunt żeby jeść rozsądne ilości tego pieczywa a nie pół bochenka naraz ;)

Gość gość
najlepszy do zbilansowanej diety opartej na makroskłanikach jest chleb żytni, wasa, wafle ryżowe. Jest to dobre zastępstwo dla ryżu, kaszy czy makaronu razowego.

Gość ilonka8883
Ja tam polecam piekarnie Rąbe..jadłam ich razowca nawet będąc na diecie i nie przeszkadzało mi to w odchudzaniu. Waga spadała tak czy siak.. nauczyłam sie że najważniejsze w diecie to samodyscyplina i trzymanie się pewnych zasad a wtedy okazuje się że wcale nie trzeba rezygnować z ulubionego pieczywa :)

Gość Ulkacz
ja tam jadłam czasem nawet i jasne pieczywo na diecie i tak czy siak waga spadała..nauczyłam się na własnych doświadczeniach że grunt to trzymać ujemny bilans kaloryczny . Do dziś kupuje pieczywo z piekarni Rąba :)

Gość gość
@Ulkacz Popieram - grunt to ujemny bilans kaloryczny. Jadlam i calkiem smaczne. Tylko trzeba uwazac bo latwo mozna zjesc na raz pol bochenka :P

Gość lillyanneee
ja jadłam wieloziarnisty z Rąby i waga spadała tak czy siak - po prostu nie jedz go na tony a będziesz chudnąć mimo wszystko

Gość gość
@lillyanneee Popieram heh smaczny i w dodatku nie koliduje z dieta ( no chyba ze zjemy 2 bochenki haha) ale to tak jak ze wszystkim :)

Gość chojna

Najzdrowsze pieczywo jakie jadłam to pieczywo BIO z piekarni Putka. Nie ma sobie równych w smaku i składzie. Kurde taki chleb to jest chleb a nie napompowana sztucznie wata. 

Gość Ewelina
Dnia 5.05.2019 o 20:19, Gość chojna napisał:

Najzdrowsze pieczywo jakie jadłam to pieczywo BIO z piekarni Putka. Nie ma sobie równych w smaku i składzie. Kurde taki chleb to jest chleb a nie napompowana sztucznie wata. 

Faktycznie taki dobry? ostatnio właśnie widziałam go w piekarni i się zastanawiałam czy nie kupić

Gość Zdrowo ?
Dnia 1.08.2018 o 17:54, Gość gość napisał:

najlepszy do zbilansowanej diety opartej na makroskłanikach jest chleb żytni, wasa, wafle ryżowe. Jest to dobre zastępstwo dla ryżu, kaszy czy makaronu razowego.

Wasa i wafle ryżowe  to wydmuchane z wszelkich wartosci wysokoprzetworzone produkty. Równie dobrze mozna jeść paper. Jak ktos jest uzalezniony od pieczywo, to jest to altarnatywa ale zdrowiej siegnac po zytni chleb a jeszcze lepiej odstawic pieczywo i zjesc troche kaszy, ciemnego makaronu,  ryzu czy zrobić owsianke. Znam wiele osob,  które  po odstawieniu chleba i wprowadzeniu naturalnych zboz w ograniczonych ilosciach, osiagnaly upragniona wage.

Gość Asia

Ja jadam zawsze chlebek z Otrębusów taki ciemny. Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Najlepszy na świecie 😉 Ogólnie unikam białego pieczywa, chociaż czasem jakaś biała bułeczka wpadnie, nie powiem, że nie 😛