Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnaLynneMC

pomóżcie mi błagam!

Polecane posty

Gość AnnaLynneMC

Czy mogę wezwać pogotowie ? jestem sama w domu od godziny 11 bardzo mnie piecze cewka,wiem,ze mam bakterie e.coli juz brałam przez 3m-ce antybiotyki i nic,wróciło,mam dreszcze,poce się ,a to juz 5godzina męczarni :( nie mam siły na nic,wypiłam 1,5L wody ,z 3 duuuże kubki żurawiny,furaginum brałam z 8tabletek :( rycze bo nie wiem co mam zrobić ,mam 20lat i męcze się z tym gównem juz rok ,ale tak mocno mnie dawno nie bolało,nie moge sikać,piecze,kuje,jestem cała spocona ,a dodatkowo jest mi zimno ,wiec mam na sobie swetry i leże pod kołdrą :( Moja mama mówiła mi,zebym dzwoniła w takich wypadkach na pogotowie koniecznie,ale jak raz tak zrobiłam to mnie wysmiali kazali wziąć nospe z ibupromem i dodatkowo odparli,ze oni przyjezdzaja tylko do ludzi,.którzy faktycznie potrzebuja pomocy i umierają .. i jak ja mam sie ruszyć z domu do lekarza jak ja ledwo chodze? co ja mam teraz zrobić? juz ta 5godzina niby troche lepiej,ale co sie dziwic jak tyle tabletek połknęłam dodatkowo robiłam sobie nasiadówki z vagosanem .. ale jednak nie czuje sie nadal dobrze,musze w koncu sie spakować i do domu pojechać bo jestem w innym miescie(studiuje) a teraz nie moge nqwet się podnieść

Gość zxcvbn
to zadzwoń i zamów sobie taksówkę.

Gość zxcvbn
albo wezwij lekarza prywatnie na wizytę.

Gość AnnaLynneMC
szczerze? to nie mam pieniędzy na taksówki,przyjmą mnie od razu jak im zapłace +wykupienie kolejnego antybiotyku .. na pogotowie jak pojade to bede czekac do usranej śmierci,ja musze ich wezwac wtedy nie mają wyjscia i muszą przyjechać tylko co mam kłamać,ze jest naprawde tragicznie i umieram? ... tez tak nie moge,jest źle,a nawet bardzo ,ale nie umieram przecież ... nie wiem boje sie juz tego wszystkiego ,całe zdrowie mi sie sypie,nerki bolą ,wczoraj mialam jakies rozwolnienie chciało mi sie wymiotować ,chłopak juz nie wie co ma zrobić ,teraz jest w pracy,ale powiedzial,ze jak wróci to bedzie trzeba cos zrobić z tym ,moze kolege wezmie autem mnie podwiezie ,ale mimo wszystko wróci dopiero o 19 .. ja przeciez topie sie we własnych łzach i pocie..

Gość AnnaLynneMC
naprawde nie mam pieniędzy,nawet nie wiem od kogo pożyczyć bo teraz jest ciężki okres ,myslalam,ze wróce do domu i juz z głowy,nie musze niczego opłacać ,więc troche ostatnio pieniędzy wydałam i teraz zostało mi akurat tyle,zebym miala na bilet powrotny ,nie spodziewalam sie,ze mi to jednak wróci po 4-miesięcznej kuracji antybiotykowej .. :(

Gość sdlkl
zadzwon na pogotowie i powiedz im to co nam

Gość AnnaLynneMC
a z drugiej strony co oni mi pomogą? dadzą furaginum? ja juz ich mase wzięłam,to mi nie pomaga,wczesniej brałam antybiotyk nolicin i bylo w porządku ,ale juz nie mam ich :( Booże jak ja wróce do domu 3godz.jazdy ,dla mnie to dramat ,jak ja ledwo leże w łóżku tak mnie piecze,mam ochote sobie te bakterie wypalić tam ! zwariuje :(((

Gość sdlkl
zadzwon i im powiedz to co nam , moze dadza Ci cos .. albo wysla do nefrologa, albo urologa

Gość AnnaLynneMC
własnie raz tak juz było i koleżanka zadzwoniła to tez jej odpowiedzieli,ze z tym to do urologa potrzebny antybiotyk... nie wiem,czy ja mam kłamać im przez telefon ,ze mam niewydolność nerek ,że stan podgorączkowy (mimo,ze nie mam tu nawet termometru ) ? grozi mi cos za to,jak skłamie ,a oni przyjadą?

Gość AnnaLynneMC
ja nie rozumiem,jak oni mogą coś takiego lekzeważyć ,znalazłam cos takiego ,Odmiedniczkowe zapalenie nerek (łac. pyelonephritis) jedna z cięższych chorób układu moczowego. Powodowane jest przez bakterie E.coli lub inne. Przebieg ostry lub przewlekły. przeciez to jest niebezpieczne,a ja jestem tu praktycznie sama,bez rodziny,nie ma mnie kto zawieść ,kto podtrzymać jak zemdleje .. oni kurwa muszą przyjechać popieprzony kraj !

Gość sdlkl
lepiej jak sama pojedziesz na ostry dyzur. lub zadzwon do rodzinnego i jesli on powie Ci ze masz jechac do szpitala albo zadzwonic po karetke to to zrob i dodaj ze rodzinny Ci kazal, powiedz ze nie mozesz wytyrzmac i ze nei wiesz co sie dzieje.

Gość DZIEWCZYNO DZWON
DZWON!! Mialam to samo, ryczalam bolu, wilam sie po podlodze, tez mialam e.coli. Zadzwon, to jest ich zasrany obowiazek!!

Gość AnnaLynneMC
dobrze,tak zrobie ,dziękuję bardzo

Gość AnnaLynneMC
a co Ci pomogli jak przyjechali ?? bo naprawde nie wiem co mogą zrobić,zeby mi ulżyć,ja czuje,ze schodze z tego swiata normalnie,przeciez męczę się juz rok .. i tak prawie dzien w dzien ból :(( sikać nie moge ,mam ochote wszystkich zabić z tej złości,ze nikt mi nie potrafi pomóc,przez tą bakterie mój związek nawet się sypie ,bo wyżywam się stale na chłopaku ,jak mnie tak boli .. Boże ja czasem mysle,ze jestem złym człowiekiem i dlatego tak cierpie :( straszny ból nikomu go nie życzę,nikomu!!

Gość sdlkl
oni na pewno podlącza Cie pod kroplowke, zrobia usg , i podstawowe badania. nie boj sie, bedzie dobrze... dzwon

Gość sdlkl
to jest Twoje zdrowie, a to ich praca. zadzwon i powiedz to co nam napisalas. zobaczysz co Ci odpowiedza