Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolka....

Chciałabym się czegoś dowiedzieć o Stwardbiebiu rozsianym

Polecane posty

Gość Jolka....

Dzisiaj dowiedziałam się źe choruje na wyżej wymieniona chorobę :( Nie wiem co mam robić , załamałam sie całkowicie , płaczę cały czas . Jetem w szpitalu , siedzę na korytarzu i piszę :( Może znajda sie jakies osoby co będziemy się wspierać nawzalem

Gość Jolka....
przepraszam za xle wpisane slowo (Stwardnienie)

a jak sie t ou Ciebie zaczelo?

Gość wiem bo mama ma
Tę chorobę wywołują pasożyty i zła dieta,-poczytaj o tym.

U mnie się zaczeło z bardzo częstymi bólami głowy, podwojnym widzeniem wtedy i dretwieniem lewej strony Ktoś z Was na to choryje >?

w ogole leczono mnie na rozne choroby, do końca nie wiedzieli lekarze co mi jest dokładnie aż stało się że teraz mam prawie caly czas calą stronę lewą zdretwialą

Gość Nawrocona
Czytalam ze olej kokosowy na zimno tloczony moze pomoc i dieta niskoweglowodanowa , ale lepiej poczytac o tym samemu .

Gość Nawrocona
Tu jest artkul o tym jaki wplyw moze miec olej kokosowy (na zimno tloczony ) w leczeniu roznych chorob neurologicznych .

Tylko to co pokazałas to jest dobre przy cukrzycy i w chorobie Alzheimera a nic nie pisze przy SM

Gość flapek 98
Na dobrą sprawę to ma trochę racji. Bo kiedy ludzie mieli czas na przystosowanie się do większości aktualnie spożywanych pokarmów? Niedawno czytałem trochę artykułów o mleku i wszędzie piszą, że ludzie nie potrafią trawić mleka, a co dopiero tych pasteryzowanych wyrobów mlekopodobnych. Większość rzeczy, które wymienione zostały w tym artykule jest prawdziwych, jednak faktycznie - zbyt ogólnikowo. No i muzę zagłębić się w temat białka, bo zawsze myślałem, że jest najbardziej potrzebne, szczególnie zwierzęce.

Gość dfrgrreddd
No właśnie..Ja nie zaufałabym do końca żadnemu neurologowi ,chyba ,że powiedział by mi-" ja też przez to przeszedłem,wiem jak to jest i moje samopoczucie jest satysfakcjonujące" ,ale to się chyba nigdy nie zdarzy ..Ostatnio dużo poświęciłam czasu czytaniu na temat witarianizmu,czyli "surowej diety" iii powiem Wam,że to mnie jakoś tak zachęciło,,zważając że mam już dość czekania aż jakikolwiek "cudowny" lek mnie uleczy ,albo "zaleczy" na chwilę,a zachęciło mnie to właśnie do spróbowania surowej diety-czyli jedzenia tego co dała nam Matka Natura-nie przetwoprzone,nie gotowane etc .:) Mój eksperyment już się zaczął( zaczynam ze stanem zdrowia no,bardzo niezadowalającym..;/) czyli np. drętwienie obu nóg,brak równowagi przy chodzeniu ,ogólnie przewodnictwo w nerwach jest upośledzone..) Aha,dodam ,że wiele info jest np na youtubie ,z napisami polskimi, generalnie-POLECAM SPRAWDZIC:)

Gość dfrgrreddd
Gość Nawrocona
W srodku artykulu jest napisane ze "...jest to potencjalna metoda leczenia ....stwardnienie rozsianego , stwardnienie zanikowego bocznego ..."

a pamietam jak parę lat temu również przewracałam się na prostej dodze jaby mi kltoś podcinał nogi i przewracałam się . Nawet wtedy neurolog mnie badał i wysłał mnie do lekarza Psychiatry. Ja mialam różne objawy od dobrych paru lat, teraz dowiedziałam sie że przyczyną wszystkiego było własnie SM

Dziekuje za wszystko na dzisiaj , muszę sie połozyc spać już Dobranoc

Gość Nawrocona
Poniewaz stosuje i interesuje sie dieta niskoweglowodanowa ,natknelam sie kiedys na filmik po angielsku o osobie ,ktora dzieki diecie niskoweglowodanowej i wysokotluszczowej wyszla z SM ,jesli znasz angielski to poszukaj tego ,jak ja znajde to Ci wysle .

Gość Helenka z Sm raw food
jak ty to zrobiłaś w tak krótkim czasie, siedziałaś i oglądałaś całą noc ?

wiem że to jest ciężka choroba Dziekuję Wam za linki wszystkim duzo dowiedziałam się też również o niej

Witam Moze ktoś znajdzie się jakś dobra duszyczka co również choruje na to samo . Z miłą chęcią porozmawiała bym na wszystkie tematy nurtujące w tym temacie

Gość idz na diacom lub inne urzadze
tego typu,odrobacz sie przede wszystkim dobrymi suplementami,badanie to wykaze jakie masz niedobory,a pasozyty to bardzo czesto poczatek roznych chorob z rakiem na czele,psy odrobaczamy co kilka miesiecy a o sobie nie myslimy,pisze to z doswiadczenia,a wywalenie pasozytow z organizmu mialo skutek pozbycia sie wielu zapalen i dysfunkcji organizmu,nie opisze tu tego bo ksiazka by wyszla,poczytaj o pasozytach serio