Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska fajnej dwojki

dojsc do siebie po ciazach: program naprawczy zeby znow czuc sie mlodo!

Polecane posty

Jetsem mama dwojki dzieci, niecale 3 latka i niecaly rok. Mlodszego karmie jeszcze piersia, ale tylko 2-3 razy dziennie rano i wieczorem. Mam 170 cm wzrostu, nigdy nie bylam jakas specjalnie chuda, ale raczej szczupla. W najleopszym okresie 55 kg. Slub bralam wazac 59 kg i wygladalam dobrze. w ciaze z corka zaszlam wazac 64 kg, z synem tak samo. teraz 10 mliesiecy po drugim porodzie waze te 65 kg ale nie jestem zadowolona ze swojego ciala. Chcialabym troche schudnac, zeby wazyc max 60 kg a moze i 55.Ujedrnic brzuch,ktory co prawda nie wisi ale jest troche sflaczaly. Nie wiem tylko jak sie do tego zabrac. Juz nawet myslalam zeby isc od dietetyka. Jem racjonalnie. unikam slodyczy i weglowodanow. tluszcze tyle ile w miesie czy jajkach. do gotowania praktycznien nie dodaje. Jem duzo warzyw, owoce dwa razy dziennie. Jogurty i serki tylko naturalne. Ser zolty okazjonalnie, pieczywa prawie wcale, tak co 2-3 dni. Makaron raz w tygodniu, razowy. A waga ani drgnie. Chodze na basen 1-2 razy w tygodniu, cialo robi sie jedrniejsze, ale poprawy brzucha nie zauwazylam. Juz nie wiem co moge jeszcze zrobic zeby lepiej wygladac. Moze ktos mi pomoze?? Dodam, ze dziekuje za wypowiedzi tym, ktore super schudly karmaic jedynie piersia, lub biegajac za dziecmi. Na mnie to nie dziala. W dodatku dookola widze kolezanki i kuzybnki ktore ladnie chduna i 6 mieisecy po porodzie wygladaja szczuplej niz przed ciaza. NIe moge na siebie patrzec w lustrze. nie wiem jak sie ubierac. Unikam sklepow bo wydaje mi sie ze we wszystkim wygladam beznadziejnie. szukam wpsarcia i sposobu zeby znow dobrze sie czuc w swoim ciele!

Gość zxcvbn
A jak wygląda twoje menu -podaj wczorajszy jadłospis.

Gość kamcia1507
Jak wygląda Twoje menu? Jak często jesz i co dokładnie?

Juz podaje: sniadanie: kawa z mlekiem i jogurt naturalny z lyzka otrab owsiano- pszennych lunch/ obiad pol melona z cienkim plasterkiem szynki, fasolka zielona na parze , dwa jajka sadzone, brzoskwinia. pon poludniu jogurt z otrebami i slodzikiem, jablko kolacja: spaghetti pelnoziarniste z lyzka oliwy z oliwek i czosnkiem posypaone lyzeczka parmezanu. Codziennie tak mniej wiecej jem. Z tymze na koacje zwykle jem salate zielona z pomidorami szynka albo kurczkakiem itp i pokropiona winegretem. ciasta i desery tylko w niedziele albo np na weselu. Wdaje mi sie, ze nie jem duzo i dosc zdrowo.

Gość kokokokoeurospoko.o
Jesli chodzi o brzuch,to ja nie znam innej metody,jak mozolne cwiczenia na brzuch. od ogolnego ruchu brzuch niestety nie spadnie. Ale pocieszajace jest to,ze jak juz sie zacznie i zlapie rytm,to po jakims czasie juz tak nie meczy jak na poczatku

Gość kamcia1507
Jesz zdecydowanie za mało. Organizm przestawił się pewnie na magazynowanie.

Gość Również jestem mamą dwójki
Synek prawie 5 lat i córeczka 9 miesięcy. Nie karmię już. Mam ten problem, że mało przybieram w ciąży, za to tyję po porodzie. Wzrost mamy podobny, ja mam 168. Najszczuplejsza byłam jak się za siebie wzięłam po urodzeniu synka. Najpierw przytyłam, a później Dukanem schudłam do 52 kg. Wyglądałam chyba już zbyt chudo, nosiłam rozmiar 34, a biust praktycznie zniknął, cała reszta również. Chciałabym schudnąć teraz tak do ok. 54 - 55kg. Ważę tak jak Ty, czyli 65 kg i też się sobie nie podobam. Chyba ponownie uderzę w dietę białkową, tylko moją największą bolączką jest czekolada....

Gość umarłabym z głodu gdybym jadła
tyle co Ty jesz za mało i dlatego organizm się buntuje! przecież Ty jeszcze karmisz piersią, kobieto, opamiętaj się! żeby karmić trzeba coś przecież jeść poza tym jak z Twoją tarczycą?

Gość katarinaaaaaaaaaaaa29
moim zdaniem powinnas isc nie do dietetyka a do teraoeuty bo wazysz normalnie przy tym wzroście i nie pisze tego złośliwie

dzis jadlam na sniadanie 2 jajka na miekko pol kromki chleba 2 sniadanie jablko obiad: 4 male kotlety mielone salata i pomidor plus wiengret nie jestem glodna przed i w czasie ciazy tez mnije wiecej tak jadlam. No moze czesciej pozwalam sobie na slodycze. NIby wagag prawidlowa, ale waga 57-60 kg tez jest prawidlowa przy moim wzroscie. NIe czuje sie dobrze, policzki jak ksiezyc w pelni, brzuch jak usiade to sie walkuje? z ud i ramion tez mogloby troche spasc. W dziejn obowiazkowo dwa spacery z dziecmi. rano okolo godizny, spokojnie, po zakupy na poczte itp. PO poludniu aktywnijeszy, do praku, gdize sie moge troche porozciagac albo pobawic z corka w berka. Chyba zaczne cwiczyc brzuszki. Tylko jak?? po ile dziennie? Tarczyce mam w normie, badalam sie juz 3 razy od grudnia. do "Również jestem mamą dwójki" no wlasnie ja mam podobnie w drugije ciazy przytylam tylko 11 kg w miesiac po porodzie spadlo 7 i mam wrazenie, ze jak tylko na troche wiecej sobie pozwole to tyje w oczach. na poczatku kwietnia wazylam juz 68 kg, zacelam sie pilnowac i waze te 65 kg ale waga ni ruszy w dol.

mialam nadzieje,ze podzielicie sie doswiadczeniami. Dulkan na razeie odpada, bo jeszcze karmie piersia. Ktos wie dlaczego ja, karmiac piersia nie chudne?? wszytskie mamy na kafe schudly bez problemow i wrocily do dawnej figury?

Gość zxcvbn
Ja jestem pół roku po porodzie -karmię nadal piersią i jestem już na minusie prawie 5kg od wagi sprzed ciąży. Samo spada. Brzuch to ci się wałkuje bo pewnie luźna skóra i tyle. Menu trochę masz mało kaloryczne. więc może faktycznie organizm oszczędza. A napisz jeszcze jakie są przerwy miedzy posiłkami oraz ile po wstaniu rano jesz śniadanie i ile przed snem zjadasz ost. posiłek.

jakie coiwczenia mma robic?? klasyczne brzuszki czy jakies inne? jems sniadanie ok7-8 potem cos przegryze na drugie sniadanie. Obiad kolo poludnia razem z dziecmi okolo 16 podwieczorek i o 19-20 kolacja Porbowalam nie jesc kolacji, ale wtedy budze sie o 3 nad ranem wsciekle glodna ze scisnietym zoladkiem. wiec musze zjesc cos pozywnego na noc.

Gość .kmmlads
ograniczanie czy rezygnowanie z posilku to samoboj bo : -zwalniasz tempo metabolizmu -orgaznizm magazynuje tluszcz przygotowujac sie do ciezkich czasow-kazzde ogr jedzenie organizm rozpoznaja jako femine... - zrekompensujesz pominiety posilek atakiem obzarstwa... jedzenie 6 razy dzienie. jedzenie powinno zawierac tyle kalorii ile potzrebujesz w swoim wieku (do sprawdzenia) kazdr ograniczenie bedzie priowadzilo do spowolnienia metabolizmu jedzenie zaweirac powinno wszystkie mikro i makrolementy w odpowiednich proporcjach. cwiczenia 3 razy w tygodniu- tym sposobem osiagniesz swoja naturalna, zdrowa wage przy ktorej twoj organizm bedzie fuknkcjonowal idealnie

Gość autorko,skoncz karmic i walnij
sobie thermala femme - zlecisz z cwiczenia do 12kg, bez na pewno jakies 5-6...:D

Gość autorko,skoncz karmic i walnij
z ćwiczeniami * ps. ja przy 168cm wazylam przewaznie do 65kg i wygladalam niezle...w ciazy przytylam ponad 20 bez obzerania i z mnostwem ruchu:o po porodzie myslalam, ze padne, zobaczylam na wadze tylko 6kg mniej, karmilam 8,5miesiaca i waga lekko leciala w dol, ale niewiele, baaardzo mozolnie to szlo, pod koniec karmienia nadal wazylam ponad 7dych:o pozniej diety,cwiczenia no i nic! 1-2kg w dol, potem w gore...myslalam ze sie wykoncze! w koncu postanowilam kupic thermala, schudlam na nim do 62kg i bylo super, a nie cwiczylam, bo nie mialam za bardzo czasu! warto bylo, efekt jojo sie nie pojawil