Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonymuspiczek

DO tych co latają samolotami! I

Polecane posty

Gość anonymuspiczek

Nie mam dużego doświadczenia jako pasażer z samolotami tylko 4 razy leciałem... Ale podczas ostatniego lądowania skrzydła samolotu trzepotały tak mocno że cały samolot drgał podczas lądowania a pilot wychylał na maksa te klapy na skrzydłach raz w tą raz w tą stronę czy to normalne?????? Wczesniej nie zwracałem uwagi na to specjalnie..

Gość przed katastrofą to normalne
jeśli ma się szczęście to można z tego wyjść cało

Gość anonymuspiczek
Bo nigdzie nie mogę znaleść konretnych info czy takie zachowanie samolotu jest normalne i zdarza się. Ogólnie najpierw usłyszałem trzepot i spojrzałem na skrzydło i rzeczywiście tak drgało i po chwili cały samolot wpadł w drgania podczas lądowania. No i to dziwne zachowanie skrzydeł, klap... pilot wychylał je raz w ta raz w tą wydaje się na maksa bo były prawie w pionie. A było to lądowanie w ssh na wczasy leciałem..

Gość Szatattyn
To normalne. Klapy sa po to ,by zmniejszyc predkosc. Opor wiatru.

Gość anonymuspiczek
Tylko proszę bez polityki. Euro było i wszyscy POLACY czuli się świetnie bo nie było polityki!!!!!

Gość no jak wieje wiatr
to normalne, ze samolot może drżeć , nie zawsze uda się wylądować tak delikatnie, że właściwie nic nie czuć.

Gość anonymuspiczek
Ok dzięki:) Myślałem że trzepot to nie dobry znak bo wczesniej nie było takich sytuacji nawet podczas turbulencji gdy samolot robił roller coster'a:) góra dół. Nawet lepsze to niż kolejka.

te skrzydla sie musza trzepotac, nie martw sie. z tego co mi mowila siotra to one sie wyginaja w gore i dol do 2 metrow zalezy od samolotu (siostra jest technikiem na lotnisku i serwisuje samoloty)

Gość anonymuspiczek
To masz suuuuper siostre:):) Fajną pracę wybrała ja myślę o podjeciu studiów na lotnictwie PRZ zaocznych budowa samolotu. Ale nie jestem pewien czy po zaocznych można liczyć że ktoś mnie przyjmie;) Chyba że w trakcie zaocznych miał bym najgorszą ale miał pracę w lotnictwie.