Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten świat mnie nie chce

przykra sytuacja w autobusie...

Polecane posty

Gość kija1234
Ludzie są bardzo rózni. Zauażyłam że wiele zależy od społeczeństwa w danym mieście. Np. w Wawie każdy , bez względu na wiek ustępował miejsca ciężarnej w autobusie , a w mieście mniejszym np. Płock nikt nie ustąpił miejsca , wręcz przeciwnie udawali, że nie widzą brzucha. Sama nie wiem dlaczego jest taka różnica.

sluchaj,nastepnym razem powiedz pani ze jedziesz na badania krwi, jestes chora i w ogole masz HIV albo cos innego wiec napewno cie zostawi w spokoju.taki nieuk napewno nie wie jak mozna sie zarazic,Nie daj sie kobieto!! Kiedys facetowi ustapilam miejsca ( jestem kobialka) bo ledwo sie wkustykal o kulach.

Gość Wiśnia59
Hej , dziewczyny - same dzielicie kobiety na stare i młode a ludzie są różni i różne mają charaktery. Jestem w wieku tej baby i też nie lubię kobiet którym wszystko się należy bez względu na wiek. Ale miło spotkac jest ludzi kulturalnych , młodych czy starszych.

Gość Wiśnia59
Hej , dziewczyny - same dzielicie kobiety na stare i młode a ludzie są różni i różne mają charaktery. Jestem w wieku tej baby i też nie lubię kobiet którym wszystko się należy bez względu na wiek. Ale miło spotkac jest ludzi kulturalnych , młodych czy starszych.

mów że masz gruźlice, zobaczysz jakie wolne przestrzenie Cię otoczą ;) a tak poważnie nie musiałaś ustępować, trzeba było postawić na swoim

Gość dqwdqwdqddwqqqqqqq
tez nienawidze takich bab.. chodza co niedziele do kosciola ,a nie wiem po co skoro inni ludzie ich nie interesuja

Gość dqwdqwdqddwqqqqqqq
kija1234- bo może w wawie ludzie nie są tacy zacofani jak w malych miasteczkach i dlatego

Gość Leśny Włuczykij
"Przecież wszyscy ludzie są równi", ale anorektyczki to nie ludzie. "Wieszaki" to gorszy gatunek człowieka. Sama skóra i kości bez mózgu. I dobrze ci tak. Komunikacja publiczna jest dla ludzi a nie zombi :P Odżywiaj się normalnie przepoczwarzysz się w Homo sapiens.

Gość dqwdqwdqddwqqqqqqq
Leśny Włuczykij - a ty sie masz za lepszego? pewnie piekny o bogaty jestes ciekawe jak wygladasz pewnie jak jakiś odpad genetyczny :D

Gość dqwdqwdqddwqqqqqqq
nie mowiac juz o tym ,ze facet siedziacy na babskim forum musi być totalnym zjebem

Gość Leśny Włuczykij
Raczej odpadem atomowym - jak śpiewał Kuba Sienkiewicz :)

Gość szczupła92
Warto być kretynem i nie wiedzieć,że anemię mogą mieć również grubsze osoby :)

Gość szczupła92
Często zbyt grubi homo sapiensi też mają problem ze staniem i chodzeniem. Wracając do tematu, autorko, ta pani zachowała się naprawdę chamsko, może i miała legitymację (chociaż ja jeszcze nie słyszałam o legitymacjach uprawniających do sadzania dupy zawsze i wszędzie) to jednak gdy jej odmówiłaś grzecznie powinno poprosić kogoś innego, zakładam, że w tym autobusie było więcej niż jedno miejsce siedzące oznakowane przywilejami i nie były okupowane przez ludzi wracających własnie z wietnamu bez rąk i nóg :P

Niestety niektórzy myślą że jak są starsi to już wszyscy muszą im ustępować. Ja jestem w 8 mc. i wczoraj u mnie w osiedlowym sklepiku zrobiło mi się słabo ( a byłam jeszcze z dzieckiem 3,5 roku) oparłam się o ladę za chwil,e patrzę a taka baba się wryłą przede mną w kolejkę ( nie żadna staruszka - tak ok 60 lat ), kilka dni wcześniej (upał chyba 40 stopni był wtedy) stoję w kolejce , przede mną 3 osoby i nagle baba wchodzi i nas nie pyta tylko prosto do ekspedientki- ze ona tylko pomarańczka jednego, za chwilę jakiś żul że on tylko butelki po piwie chciał oddać. przede mną był starszy pan o lasce i mnie przepuścił, podziękowałam mu i powiedziałam że pierwszy raz mi się to zdarza

Gość ten świat mnie nie chce
tacy są ludzie, potrzebujący stoją w kolejce posłusznie, bo nie mają siły się użerać, a przyjdą święte krowy i mają na wszystko wyjebane...ale widzę,że w tym świecie nie można być dobrym i wrażliwym, trzeba walczyć o swoje, nawet a może zwłaszcza ze starszymi (nie mam na myśli prawdziwych staruszków takich po 75r.ż albo słabo wyglądających)

Gość każdy jest chamem
to ja opiszę moją sytuację w centrum handlowym arkadia, była kasa uprzywilejowana... przed nią stał facet z wózkiem z dzieckiem,, byłam z mamą, bardzo źle się czułam wtedy, mam cukrzycę, atak hipoglikemii przychodzi własciwie nagle, moja mama spytała tego pana czy stoi do tej kolejki, on powiedział, że nie. Weszłymyśmy. Wyłożyłyśmy rzeczy na taśmę, po chwili podchodzi ten sam facet z babą, baba gruba ale widać,że nie był to brzuch ciążowy, raczej oklapły, dziecko mieli kolo 9-10miesiecy, siedzące już. I nagle się wpychają! Ta babka po prostu przeszła przed nas. Moja mama pyta czy ma teraz zdejmować rzeczy z taśmy? Ja byłam cała blada, naprawdę nikomu nie życzę żeby się tak czuł. Nie rozumiem dlaczego niektórzy nie mogą po prostu poczekać! A rzeczy miałyśmy niewiele około 10-15...A tamta się pluła, że to uprzywilejowane. Przecież mogła zostać z dzieckiem w domu,a męża wysłać na zakupy?

Gość GHAH NIEBOszczkA(A) 666 JWWD!
Skoro żyjesz to się ciesz! Nie jest z Tobą, aż tak źle w sumie!

Gość pieknie pachna kwiaty
sluchajcie starsze babcie to 70 moze ale nie 60 ! moja mama miala 57 lat jak odeszla po szybkiej ciezkiej chorobie ! i w zyciu bym nie nazwala kobiety w tym wieku staruszka!! pelan zycia do konca zycia pracowala na 2 etaty! pomagala do konca swojego zycia WSZYSTKIM! kobieta z zlotym sercem ..a najgorsze ze z rodziny nikt jej nie docenial tylko wykorzystywal, teraz jest tak ze mna ... mama pracowala cale zycie w sluzbie zdrowia ... a ja teraz naiwna , cala rodzina wykorzystuje.. aby im pomoc, ale nikt do mnie reki nie wyciagnal nikt .... starsze babcie to po 70 ..ale 60 to raczej nie, ale zalez jakie sa te kobiety ... przyklad.. moja niedoszla tesciowa! ma teraz 62 lata a kawal wredoty z niej ... jej syn jak syn ...ale kobieta majac tyle lat co wyprawia jak mnie traktowala i traktuje to nie miesci sie w glowie

Gość pieknie pachna kwiaty
ja mam 31 lat , z wygladu 21 ... drobna filigranowa z dziecieca buzia ... dla mnei to komplement .... ale wlasnie takie sytuacje sa okropne ... mam niedocisnienie , niedoczynnosc tarczycy ... i ciezkie zycie ..... i tez czy z rodziny czy jacys nieznajomi mowia ze przesadzam , alez ludzie umieraja w wieku 30 lat itp albo jak mowie ze glowa mnie boli ze mi sie koluje w glowie , spalam cala noc, a rano czuje sie jakbym gdzie s w kopalni tyrala ( taka zmeczona) - to ta tarczyca .... to rodzina mowi ze ja udaje, przesadzam, ze taka ciotka ma z 80 lat i cale zycie tak mowila ze ja glowa boli by sie z czegos wymigac a zyje i zyje .... ale nikt nie pomysli ze mnie zaczyna notorycznie bolec glowa ( od stresu tez glownie) ... moja mame tez bolala glowa gdy zaczynala 30-stke, wymioty itp i co? i teraz jej nie ma ... bo kazdy mowil ze symulowala ( moja rodzinka ) a kazdego chuchali itp ... i teraz jest tak ze mna :( az boje sie isc do lekarza....

Gość umma
to idź do lekarza- twojej mamie się nie udało, ale z tobą może być inaczej:) bądź mądrzejsza!

Gość pączek z lukrem
najlepsze jest to, że jak się te stare babcie spotkają gdzieś na ulicy to potrafią dwie godziny stać i gadać, ale ledwo wejdą do autobusu czy tramwaju, to od razu muszą siadać, bo takie słabe. ja zazwyczaj ustępuję miejsca, ale czasem mnie szlag trafia. najlepsze są akcje w stylu: ustępuje miejsca starszej kobiecie, a ona stawia swoje siaty z zakupami na siedzeniu, a sama stoi. no bez jaj! czasem mi się wydaje, że nie ma sensu się nikim przejmować - jak jest miejsce to siadać i nie patrzyć na nikogo. ja teraz jestem w ciąży, brzuch mam już naprawdę duży, bo to końcówka 8 miesiąca i nikt mi miejsca nie ustępuje. nikt! każdy odwraca głowę i udaje, że nie widzi.