Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten świat mnie nie chce

przykra sytuacja w autobusie...

Polecane posty

siedziałam sobie, jestem dosc chuda, anemiczna, często jest mi słabo, zawsze gdy innym jest goraco to mi jest 3 razy bardziej (w zimie nieraz zdejmuje nawet kurtke w autobusie) w kazdym razie jechałam rano na czczo na badania, nie usiadłam przy szybie żeby sie nie przegrzać tylko \z brzegu i to był błąd przystanek po moim wsiadła wredna baba która natychmiast kazała mi ustąpić miejsce, nie była starutka, nie wygladała na schorowaną, jakieś 50-60 lat maxymalnie, krzepka, wyprostowana... mówi, że to miejsce dla chorych (było oznakowane) to pytam " czy ja nie mam prawa być chora? " a ona "jasne, ja jestem zdrowsza" myslalam że sie opanowała, a ona zaraz wyciąga karteczkę taką że jest inwalidą (pewnie każdy lekarz może to każdemu wypisać bo już kilka razy widziałam taki myk, chyba też sobie to załatwie!) w każdym razie pomachała mi tym, oraz innym ludziom na siedzeniach obok czy może oni jej ustąpią, oni nawet słowem jej nie odpowiedzieli...znowu sie do mnie doczepiła mówię, że słabo mi, jadę na pobranie, jestem na czczo...pluła się dalej w końcu ustąpiłam. było mi bardzo źle, nie zemdlałam, ręka mi co prawda latała jakbym miała parkinsona...

dodam, że nie jestem jakaś wredna, czesto ustepuje komus jak zle wyglada, nawet bezdomnym, starszym, ciezarnym. Oczywiscie o ile sama sie tez dobrze czuje. Mysle ze kazdy czlowiek jest rowny a ta baba mnie potraktowała jak smiecia...bo jej sie nalezy...

Gość TakaCoNieWie
:D

Gość samasamiuska
:D a skąd wiesz ze to bezdomni? może po prostu już strzepał konia i nie ma siły

ta baba wygladala na taka zawziętą, że pewnie nawet jakbym była w 7 miesiacu ciazy to kazałaby mi ustepowac, tylko dltego że jestem mloda, a jak ktos mlody to na bank zdrowy :( nie cierpie tego kraju:( z innej strony mlodzi ludzie sa tu fantastyczni...

i jeszcze jakies dwie starsze babki stały nieco dalej (takie zniszczone 60 raczej nie starsze) i mnie obgadywały... 'na pobranie jedzie ohoh' :(

Ciekawa jestem jak zareagowała ta babka kiedy zemdlałaś. ja bym sie na jej miejscu zapadła pod ziemię

Gość hehehehehehehehehhłe
Głowa do góry. ważne, że nie zemdlałaś... w sumie jakbys zemdlała to może tamtej głupio by się zrobiło. Niestety sa takie baby. Ja rzadko kiedy siadam w autobusach zeby potem nie pałętać się i nie ustępować, a też czesto mi słabo.

Gość ZagubionaWgórach
Nie przejmuj się... są ludzie i parapety... :O

ciekawe co zrobilby kierowca... bo moglam sie z nia wyklocac dalej, ze to miejsce jest oznakowane, oznacza przywilej a nie prawo. Nie ma prawda zganiac mnie z miejsca, nie uwazacie? :( Kierowca pewnie by ja poparł :(

Pewnie jakbym zemdlała to nikt by nie zareagował...Pomyślałyby te baby "symulatnka" :) A faceci wgapieni w szybe albo wielce zaczytani... Byłam najmłodszą osobą w tym autobusie... a zwykle jezdze z młodymi i nie ma takich problemów

przepraszam,że tak zawracam wam głowę, ale musiałam się gdzieś wyżalić, tym bardziej mi przykro bo moja mama zawsze pomaga ludziom, szczególnie starszym paniom, a one są takie okropne :(

Gość u mnie na osiedlu jest taka
babka gdzieś koło 60-tki, niemowa, bardzo słaby słuch, poważne zaburzenia psychiczne, jechać z nią w tym samym autobusie to dopiero hardcore

Gość kasaa
starsze babcie...nawet się nie wypowiadam,ich wróg numer jeden to młodzi,miałam milion już sytuacji podobnych ,niesłusznych oskarżeń itd.

Gość dsdfddfgdgf
wspolczuje ci, ale ja na twoim miejscu od razu bym ustapila a nie sie jeszcze klocila. mimo ze ja tez jestem z tych mdlejących, zemdlalam juz w porani, w autobusie, w supermarkecie :O

Gość dsdfddfgdgf
tez bedzie stare.... tak gwoli przypomnienia.

Gość annia.....................
To franca nooooo.

nastepnym razem takiemu babsku napluj w morde a nie miejsca ustepuj

Gość biały kwiatek
co za glupi babsztyl no niestety starzy ludzie mysla ze jak przekroacza 40 to wszystko im wolno grrr....pchaja sie lokciami rozpychaja i takie uwagi sypia ze hej......ja bym nie ustapila:D i na przyszlosc badz twarda...ma byc prawo Ci zle nastepnym razem wachluj se gazeta a jak nie masz to reka i w dupie....jak ustepujecie to te stare baby sie tak nauczyly bo one "maja prawo" tak im sie wydaje

Gość Trzeba bylo wziac taksowke
J.w.

Gość biały kwiatek
kiedys jak jechalam autobusem Pan wiek 60-70 lat ustapil mi miejsca, ja przed 25 mam:p ustapil bo jestem kobieta....bardzo mile mnie zaskoczyl mile takie gesty nalegalam ze ma siedziec ale nie chcial ustapic i wstal....zauwazylam ze mezczyzni starsi sa normalni ale baby to cholerstwo....jakis inny gatunek:/:/:/

Trzeba bylo wziac taksowke J.w. to niech ta paniusia bierze taksówkę jak ma wymagania..niedługo każdy wyrobi sobie karteczke "inwalida" i bedzie domagał sie miejsca. Chodzi o to by ustępować miejsca z odruchu serca a nie obowiązku! Tej babie nikt nie chciał ustapić bo po pierwsze nie wygladała na chorą po drugie była wredna i rządziła sie. Ja nie mam problemu ze staniem, naprawdę już ustąpiłabym bez problemu, ale jakby kobieta podeszła spytała grzecznie, czy może zechciałabym ustąpić... to bym powiedziała "oczywiscie" i jeszcze usmiechnela sie. Chodzi o podejście. Staruchy mysla ze wszystko im sie nalezy. Dobrze ktos ujal - mlodziez to ich wrog. Tylko ciekawe czy do jakiegos osilka by startowały jak do drobnej dziewczyny.

to prawda ze starszymi mężczyznami, ani razu mnie żaden nie prosił o miejsce, a było pełno dziadziów, ale im ochoczo ustępuję, bo sama nie mam dziadka... budzą we mnie miłe, opiekuńcze uczucia, a raz jechał pan koło 75-80 lat o kuli, nie zauważyłam go bo siedziałam przy oknie, nikt mu nie ustapił! aż w końcu jakiś żul pijany krzyczy "a może ktoś by ustąpił temu panu" od razu wstałam, chciałam żeby usiadł, on machnał reka i w sekunde na miejsce które zwolniłam wskoczyła jakas durna 40latka!

Gość a jjaaaa
nie ma obowiązku ustęować miejsca . To jest kwestia wychowania sumienia itd indywidualne podejście i mogą Ci machać czym tam chcą przed nosem . Zapłaciłaś za bilet jesteś pasażerem . Proponuję następnym razem udawać , że śpisz albo powiedzieć coś po angielsku , to Pańcia da sobie spokój i znajdzie innego frajera .

Gość bo to tak już czasem jest
nie przejmuj się, czasem sie tafi taka lampucera, ktora potrafi zepsuć dzień, walić je. Ja też ustępuję miejsca, chyba, że się źle czuję, jak chce to niech się pyszzczy na cały tramwaj, skoro ma tyle siły na krzyki to i postać troche może. Większość osob jest wyrozumiała i uprzejma i takim sie ustępuje miejsca z przyjemnością, ale i korniszony się zarzają.

dziekuję,że chociaż tutaj otrzymuję zrozumienie :) 🌼 w autobusie ludzie patrzyli na mnie jakbym była jakąś zbrodniarką conajmniej. Ogólnie miałam miły dzień, bo mam fantastycznych młodych ludzi w zespole.To mi daje nadzieje, może za 40 lat oni nie beda takimi bucami i ja też nie bede taka. Bedziemy fajnymi, dobrymi staruszkami

tak pomyslałam, ale dopiero pozniej, że jak podeszła z tą karteczką, mogłam udawać cudoziemkę i powiedzieć "i got no money". Jednak nie umiem angielskiego na tyle, nie mam egzotycznej urody, tylko bym sie zbłaźniła,a ta babka miała takie parcie na to miejsce.

Gość dorotka93
a mowia ze to mlodziez nie wychowana , znam to znam u mnie zawsze tka jest strasze panie same sie pchaja. bezczelni

Gość masakra123456789
Ja bedąc w drugiej ciąży poszłam rano na badania (krew na czczo) niestety rano moja starsza córeczka zachorowała, grypa żołądkowa bo wymiotowała ale nie miałam jej z kim zostawić więc ją wzięłam. Byłam 15 w kolejce, prosiłam że jestem w ciąży i że dziecko mi wymiotuje i że ja tylko na krew i wychodzę żadna z osób nie ustąpiła, czekałyśmy na swoja kolej, córka co chwilkę wymiotowała mi w chusteczkę...okropne to bylo.Oczywiście w kolejce osoby głównie starsze udające, że nikogo nie widzą a miały robione chyba wszystkie możliwe badania bo siedziały tam długo.

Gość padzioch
ludzie teraz tacy sa... mysla jak automaty...