Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za granicami

dni plodne czy nie plodne . krotkie cykle

Polecane posty

Gość za granicami

Czesc dziewczyny :) moze pomozecie mi . Mam krotkie cykle od 23 do 27 i czy mozliwe jest ze zaraz na nastepny dzien zaczely mi sie dni plodne ? wydaje mi sie ze tak poniewaz wszystko na to wskazuje pobolewa mnie podbrzusze , pojawil sie sluz tzn moze nie akurat jak bialko jaja kurzego ale najpierw byl bialy i gesty potem juz normalny tak jak przy owu . caly czas boli podbrzusze . zazwyczaj mam sucho odrazu po @ a teraz wlasnie tak i mam pytanie czy w takim sluzie moga przetrwac plemniki?czy mozliwe jest zajscie w ciaze tak odrazu po albo i w ostatni dzien @?

Gość khhdh
i co myslicie?

Gość Za granicami
Dodam jeszcze ze dzis mam bardzo mokro tam w srodku nawet jak wczesniej mialam owulacje to nie bylo mokro a teraz mam wrazenie jakby zarax jakis struien mial wyplynac czy jakby sie zdazylo ze doszlo do zplodnienia to czy to od tego moze tak byc i jajniki tez mnie bardziej kluja

"czy mozliwe jest ze zaraz na nastepny dzien zaczely mi sie dni plodne ?" Na następny dzień po czym?

Gość Za granicami
Po miesiaczce gdyz mam krotkie cykle najkrotszy w ciagu kilku miesiey.23 a ostatnio 25 dni

Gość yukki
okres jest 14 dni po jajeczkowaniu czyli teoretycznie dni płodne mogą zacząć się tuż po okresie. zależy ile dni krwawisz. ja przed porodem mialam cykle 23-24 dni z okresem 5 dniowym więc dni płodne zaczynały się tuż po. A w śluzie plemniki żyją pdobno do 5 dni.

Gość Za granicami
Moj okres trwa 5 ,6 dni i estem ciekawa poniewaz nigdy mi sie zdazylo tak ze od razu po okresie mialam tak mokro tzn zdawaalo mi sie ze mam jajeczkowanie po miesiaczce ale nigdy nie mialam takiego wrazenia jakby zaraz mial mi strumien sluzu poleciec i jeszcze tak troszke inaczej mnie brzuch boli bardziej kluje raz prawy raz lewy jajnik

Gość Za granicami
Wiem ze to moze oznaczac a raczej oznacza owulacje ale nigy az tak intesywnie jej nie ochodzilam

Gość agiew
Najprościej chyba będzie ci kupować testy owulacyjne albo mikroskop owu - jest wielokrotnego użytku. Będziesz wiedziała na 100% kiedy masz dni płodne nawet przy cyklach krótkich /nieregularnych.

Gość bialamasajka
Jeśli chodzi o ten mikroskop, to rzeczywiście się sprawdza. Wypróbowałam