Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapkazserem

Córka podobna do taty - reguła?

Polecane posty

Gość kanapkazserem

Witajcie, niedawno urodziłam córeczkę, to nasze pierwsze dziecko. Mała jest bardzo podobna do mnie i tu jest "problem"... Bo szczerze powiedziawszy przykro mi jak słyszę komentarze w stylu: Córki ZAWSZE są podobne do ojców - zwłaszcza pierwsze, albo, że Mała, to cała ja, W ÓGÓLE nie ma rysów ojca... Mi jest trudbno ocenić, tzn widze, że jest do mnie podobna, ale jestem mamą, wiec patrzę inaczej, widzę ją na codzień. Proszę napiszcie, czy rzeczywiscie tak jest? Córki zawsze podobne do ojców? Zwłaszcza te pierwsze?

Gość izzzzzzy
mój jedynak to miniaturka mojego męża i przykro mi się robi jak ludzie mówić cały tata:( Odpowiadając na Twoje pytanie Autorko to jest kwestia genów, prawdopodobieństwa dziedziczenia cech...

Gość L*
tak jest przeważnie, ale jeśli mąż ma geny recesywne a Ty dominujące, to każde wasze dziecko bez względu na płeć będzie bardziej podobne do Ciebie:)

Nie zgadzam się z tym, że córki zawsze są podobne do ojców. Podam Ci mój przykład: jestem pierwszą córką swoich rodziców i z wyglądu jestem wypisz-wymaluj jak moja mama. Wszyscy to zauważają, poza tym widziałam swoje zdjęcia z dzieciństwa oraz zdjęcia mojej mamy. Podobieństwo jest uderzające. Natomiast jeśli chodzi o moją młodszą siostrę - tutaj jest inaczej. Młoda jest bardzo podobna do taty. Także to nie jest regułą, nie powinnaś się tym przejmować.

Gość kanapkazserem
dzieki Dziewczyny na odpowiedzi, grupę krwi też po mnie odziedziczyła, poza czynnikiem RH, ale ja go po prostu nie mam, więce ma po tacie.

Gość ......xxxxxxxxxxxx............
jestem jedynaczką i wyglądam praktycznie identycznie jak moja mam w moim wieku. Więc to nieprawda, że pierwsze dziecko jest podobne do ojca :)

Gość pederesterera
jak byłam małym dzieckiem to byłam podobna do ojca, mam mówiła że ''cały tatuś...'' :D a pózniej diametralnie sie zmieniłam i jestem podobna troche do mamy troche do babci :D jest też taka teoria właśnie że jak np. teraz jest dziecko podobne do matki to poznej będzie do ojca i na odwrot.

Gość t5y64
Mój tata : blondyn (rzadkie) , niebieskie oczy (małe), cera : blada, towarzyski, empatyczny, niematerialny, umie rozbawić gości. Moja mama : meeega głęboka czerń włosów od dzieciaka (gęste), zielone oczy (duże), bardziej materialna, małe poczucie humoru, cera : opalona. Ja, córka (1 dziecko) : blondynka (uwaga - gęste włosy), niebieskie oczy (DUŻE), niematerialna, empatyczna, umiem rozbawić gości, cera : średnio blada :D mam trochę cech po mamie, trochę po tacie, ale jednak te "kolorystyczne" są po ojcu dlatego każdy na pierwszy rzut oka mówi "wykapany ojciec" :D

Gość UstaPusta
Jestem pierwszą córką i faktycznie jestem do ojca podobna do matki prawie w cale. Inne typy rody i w ogóle.

Gość gość
Bo to jest tak...corka pierwsza podobna do mamy,drugie dziecko to corka.Piewsze dziecko córka -podobna do taty,drugie dziecko chłopak. Dziecko podobne do "nikogo" czyli i do mamy i taty -drugiego brak.Chlopak -pierwszy do mamy,drugi chłopak;)sprawdzcie wsrod znajomych;)

Gość gość
Autorka temetu pisze podczas produkcji dziecka swiatlo zgaslo i dlatego ona jest podobna do mnie i bedzie taka sama lafirynda puszczalska jak ja bylam

Gość gość
Moja pierwsza córka wykapany tatuś, młodsza córką podobna do mnie.

Gość gość
Curka podobna do ojca eujdzie tranzwestyta zobaczysz