Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OneTuSriFor

Gdzie mieszkacie? - zadowoleni z klimatu?

Polecane posty

Gość OneTuSriFor

Dania - klimat bajka, na dworze ok. 15 byly 22 stopnie, w domu mam 23, slonce swieci, zaliczylem morze, opalalem sie. Nie jest duszno, nie jest parno, zyc nie umierac. Zima - srednia temperatura w dzien to -4, nie ma mrozow, w sumie to ostatniej zimy nie bylo nawet sniegu = niepotrzebnie kupilem zimowki. I gdzie indziej ja mialbym mieszkac? :) Lubicie swoje kraje ... za pogode?

Gość OneTuSriFor
PeŻetka - no to bosko, rozumiem, że się nigdy stamtąd nie wyprowadzisz? ;)

Gość OneTuSriFor
A zazdrościsz mi choć trochę? Weź napisz, że tak, poczuję się wówczas jak w raju ;)

no pewnie ze zazdrosze ci pogody :) a juz wogole zazdroszcze pogody takiej jaka jest w polsce... snieg zima, gorace lato, tego mi brakuje.

Gość OneTuSriFor
PeŻetka a czego jeszcze Tobie brakuje? ;)

Gość jhgfsdfghj
kurwa mialo byc o klimacie nie o zonie :D:D

Gość OneTuSriFor
Ona to każdy temat rozwali :D

Gość okolo30
Mieszkam juz 5 lat w UK i szczerze to mam dosc angielskiej pogody !! Jest beznadziejnie, nie ma w ogole lata jak jest czasem 25 stopnii w lecie to juz wszyscy sie ciesze o jak cieplo !! Wiekszosc dni jest pochmurno lub pada, co z tego ze nie ma zimy i mrozow ?Wole normalna zime ale za to cieple lato jak w Polsce . Jednak mam tu dobra prace i meza wiec nie wyniose sie tylko z powodu beznadziejnej pogody.

Gość a w Londonie 17 i deszcz...
i tak od juz od kwietnia...

nie no byly 2 okresy kiedy temperatura siegala 29 stopni i bylo naprawde goraco przy tej wilgoci jaka tu jest wiec nie zeby nie bylo wogole slonca. opalalam sie nawet kilka razy nad morzem :) tylko teraz ten deszcz zdaje sie nie miec konca! ja bym chciala byc w polsce, zeby bylo parno, duszno i zeby gryzly komary ;) ps. autorze, a tobie czego brakuje? :)

Gość dziewczynanglika
a ja marze o wyprowadzce do Danii... Angielska pogoda jest naprawde przytlaczajaca, zeby caly czerwie i lipiec tylko deszcz padal? masakra...

Gość ijkjoj
A u mnie prawie 12 godzina w nocy a temperatura 29 stopni, a w dzien bylo 40. Jak dla mnie troche za goraco, ale lepsze upaly i pogodne niebo (nawet zima jest zawsze piekne slonce) niz ciagla plucha i deszcz.

Gość OneTuSriFor
PeŻetka - mnie niczego nie brakuje, wszystko na swoim miejscu! ;) Pędzę nad morze, niebo bezchmurne, słoneczko świeci, niby 21 stopni, ale jak tak wczoraj leżałem na plaży to było niesamowicie ciepło, wybaczcie UK-ojwcy, że się tak chwalę. Kiedyś myślałem, że najlepsza "pogoda" występuje w UK, ale jak ja się wówczas myliłem :x PeŻetka - a no ja też świetnie wspominam polskie zimy, zamarznięte jeziora, śnieg czasami do kolan, -20 stopni i słońce w tym samym momencie ... o ile nie muszę przez to przechodzić, albo iść odśnieżać samochodu w takich warunkach ;) Chociaż jak sobie przypomnę co się wyprawiało samochodem zimą ... to łezka w oku się kręci.

Gość language lesson
a ja mieszkam w luksemburgu dokladnie 4 miesiace i sloneczne dni z temperatura powyzej 20 stopni i bez deszczu to moge na palcam jednej reki policzyc... dzisiaj jest 25 stopni i slonce (przymglone) ale jestem caly dzien w pracy, a od jutra i w weekend znowu chmury i deszcz i 19-21 stopni. w maju jak byl dlugi weekend majowy to bylo ladnie i cieplo ale wtedy musialam pisac prace na uczelnie i siedzialam dzien i noc przed kompem :( wczesniej mieszkalam w anglii przez kilka lat i bylo o wiele lepiej.

Gość language lesson
ijkjoj w jakim jestes kraju?

Gość OneTuSriFor
language lesson - ijkjoj jest w USA, zdradziłą ją / go - dzina ;) Piszcie mi tak jeszcze! ;)

Gość herlina
ja mieszkam niedaleko kairo i jest cholerny upal...dzisiaj mam szczescie jest troche wietrznie...

Gość language lesson
czemu mieszkasz w egipscie? pochodzenie? praca? milosc?

Gość herlina
mieszkam od 4 m-cy ...mam tu mieszkanie ...za 3 m-ce wracam do europejskiej cywilizacji :) moj maz jest egipcjaninem

Gość Australia, poludnie
Mamy teraz zime, w dzien 12-15 stopni:) teraz jest 21:45 i termometr pokazuje 8 stopni:) Od czasu do czasu popada i tyle ( w zeszlym roku prawie cala zime lalo). Ogolnie klimat jest ok, nie ma na co narzekac. Gorzej jest na polnocy: co prawda cieplej, ale okropna wilgoc.

Ja tez mieszkam w Danii ogolnie jestem zadowolona zimą-bo sniegu malo a o mega mrozie mozna zapomniec Upałów w lecie tylko troche ale deszczu za dużo:-(

Gość Nie mam pojecia gdzie
mieszkacie w UK ,ze tak non stop pochmuro i leje.Mieszkam tu od 7 lat i wcale tak tragicznie nie jest.Rzeczywiscie to lato zasluzylo na nazwe typowej angielskiej pogody.Ogolnie przez tyle lat, moze upalow takich jak w Polsce nie bylo,ale bywalo bardzo cieplo i nawet bardzo sucho.Zdecydowanie wole tak pogode niz polskie gradobicia,powodzie ,traby powietrzne czy 35 stopniowe mrozy.

Gość amelia2407
Mi sie wydaje ze od kwietnia non stop leje w Anglii Ja jestem 6 lat tutaj i uwazam ze ten rok jest najgorszy. wy tez tak myslicie?

Anglia. O ile lubilam kiedyś deszcz i angielską pogodę to teraz to jest przesada. Nie jestem zadowolona i planuję zamieszkać w cieplejszym, ladniejszym miejscu. Indonezja lub Ameryka pd. UK jest już nudne pod każdym względem. A pogoda sprawiła że miarka się przebrala.

Zadowolona..... Lato 24-36 i zazwyczaj slonce. Zima w dzien 10-18, czasem deszcz ale i wiele cieplych dni, w nocy czasem spada do 5-6 stopni. Lato uwielbiam, choc slonce mocne, trza uwazac. Zima krotka, najzimniej czerwiec-lipiec, potem juz lepiej, mozna obejsc sie tu bez kurtki, kozakow, nigdy nie zakladam rekawiczek/czapek itd, jedynie w domu zimno, bo ogrzewanie nawiewone (i drogie), a domy z pseducegly. Dalej nie moge uwierzyc, ze jem sniadanie w backyard albo laze w japonkach , mimo ze jest "zima".

Gość lazurowe wybrzeze
mieszkam tu piec lat ,i tutejszy klimat odpowiada mi bardzo, lato upalne od kwietnia nawet do pazdziernika ,zima krotka i najwyzej -2 stopnie zima duzo pada deszcz .pozdrawiam

Gość joachnna teacher
grecja-super cieplin a chodz zima te z ciezka niby mrozu nie ma ale.. wilgos bola kosci najlepiej mieszkac w new zeland

Gość jak wyglada teraz polska na
new zealand *