Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bluebluegreen123

W czym spia Wasze dzieci ? 0-12 mcy.

Polecane posty

Gość Bluebluegreen123

:) W co ubrane w pierwszych mcach zycia? Pod czym i na czym? W lozeczku czy z Wami? A moze dziecie spac w np body plus polspioszki, jesli bylo w tym ubrane na dzien? Czy lepiej jakis osobnny zestaw nocny? Jakos w ubrankach malo widze co na noc, wiec chyba to samo?

Śpi w zależności od temp pod kocykiem, pieluszką tetrowa lub flanelową. Ubieram ją w body albo pajacyka- teraz jak były upały to tylko bodziak. A śpi różnie czasem pół nocy z nami czasem w łóżeczku. Staram się ją odkładać po karmieniu ale czasem przesypia z nami w łóżku całą noc. ps półśpiochy to porażka. Zmiana pieluchy wybudza dziecko lepsze jest coś rozpinane w kroku np klasyczne śpioszki.

Gość porcelanowa dama
mój mały ma 6 miesięcy i w te upały teraz spi tylko w pampersie i podkoszulku . Na noc przykrywam go pieluszką tetrową bo jak przykryje go kołderką to odrazu się budzi robi się mokry i nie może spać . A jak tetrową pieluszkę położę na niego to śpi normalnie i się nie poci.

Moja nie da się niczym przykryć, wszystko rozkopuje w mgnieniu oka. Jak jest upał to śpi w body, nad ranem ubieram też spodenki jeśli jest chłodna. Jak jest normalna temperatura śpi w pajacyku. Jak zimno to pajacyk+śpiworek.

Śpi w łóżeczku... no czasem koło 6 ją zabieram do siebie do łóżka jak jestem ledwie żywa a ona nie chce już spać. Z nami lepiej jej się śpi (dłużej). Dziś spała od 20 do 5 :) Sama w łóżeczku....

W swoim łóżeczku ale w naszej sypialni i obowiązkowo w śpiworku, zimą grubszy latem bardzo cieniutki. W zależności też od pory roku albo pajacyk albo body.

spi w lozeczku w swoim pokoju.teraz ma 9 msc i przenieslismy ja msc temu.wczesniej spala w swoim lozeczku w naszej sypialni.teraz przy takich upalach spi w tylko body.czasami nad ranem przykrywam jej nozki

Gość Moja mała ma 8 miesięcy
Przez pierwsze 5 tygodni nie rozstawała się z rożkiem. Ubierałam jej zarówno na dzień jak i na noc body, skarpetki, pajacyka i była w rożku. Później "przeniosła się" do śpiworka, a teraz no to właśnie albo body i półśpiochy (mała nie budzi się w nocy na karmienie, przesypia całe noce, więc nie ma potrzeby przewijania w nocy), albo samo body i przykrywana jest kocykiem lub pieluszką. Śpi od samego początku w swoim łóżeczku, które stoi w naszej sypialni. Materac ma kokosowo - lateksowy Hevea i poduszkę - klin.