Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dqewdqwdqwdwqdqd

czy mam prawo lubic mojego ojczyma czy to nie bedzie fair w stosunku do mojego

Polecane posty

Gość dqewdqwdqwdwqdqd

ojca? Moja mama jeszcze za niego nie wyszla ,ale sie pobieraja za 3 miesiace mój ojciec go nienawidzi bo mu odbił zone to mu sie nie dzwie.. ale ma pretensje do mnie ,że nie jestem w stosunku do niego lojalna skoro mam dobry kontakt z ojczymem bo on rozbił małzenstwo moich rodziców... mam 20 lat

Moim zdaniem Twój ojciec postępuje niemądrze, że Ciebie wciąga w wojnę między nimi i nie powinnaś na to pozwolić. U mnie też jest trochę podobna sytuacja, z początku matka buntowała mnie na ojca i jego nową kobietę, ale po kilku miesiącach sama znalazła sobie kogoś i teraz sytuacja jest o wiele zdrowsza. Moim zdaniem powinnaś ojcu wyjaśnić że nie masz zamiaru ingerować w życie osobiste ani matki ani jego, że dla Ciebie są rodzicami i tak ma pozostać.

Gość zapytowywuje ja się Was
dorosła a jak dziecko się zachowujesz każdy kij ma dwa końce, baaaaardzo rzadko jest tak, że 99% winy leży po jednej stronie. a Ty guzik najprawdopodobniej wiesz o to co realnie było przyczyną rozwodu i jak to wszystko się działo (wiem z doświadczenia, po latach dowiadujesz się ciekawych rzeczy). nie byłabyś lojalna jakbyś przedkładała ojczyma nad ojca, a Ty masz zwyczajnie dobry kontakt z człowiekiem który poślubi Twoją matkę i z którym będziesz związana przez długi czas. ojcu minie po jakimś czasie, jak nie wywiniesz chamskiego numeru (czyli nie zaczniesz go okłamywać itp)

Gość dqewdqwdqwdwqdqd
też mi sie tak zdaje ,ze on nie powinien mnie stawiac w takiej sytuacji.. on to argumentuje w ten sposob ,ze skoro oni sie kiedys w kłotni obrazali nawzajem to nie powinnam sie zadawać z kims kto opluwa mojego ojca itd tyle to mój ojciec wtedy zaczal akurat ...

Gość dqewdqwdqwdwqdqd
up

Gość obowiazuje cie tez lojalnosc
wobec matki. Nie mieszaj sie w sprawy rodziców i zachowuj jak ci serce dyktuje, a przy tym zawsze elegancko. Nie odpowiadasz za nich, tylko za siebie. Masz prawo lubic, kogo uważasz.