Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

dieta warzywno-owocowa - wątpliwości?

Polecane posty

Cześć Wam. Od 3 dni jestem na diecie warzywno-owocowej, ale nie wiem, czy nie popełniłam jakiegoś błędu, bo nie mam żadnych, żadnych objawów poza chęcią zeżarcia jakiegoś mięsa albo pizzy ;) Jem następująco: rano woda z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku i łyżką miodu (takiego drinka serwuję już sobie od jakichś 3 miesięcy i nie chciałam z niego rezygnować), herbatka z pokrzywy, do południa owoce (np. dzisiaj: 2 kiwi, grapefruit, pomarańcza), w porze obiadowej warzywka (np. dzisiaj korzeń pietruszki i kilka pomidorków koktajlowych), potem do końca pracy jeszcze kilka owoców (np. dzisiaj gruszka i kolejne dwa kiwi) i po pracy (pracuję do późna, do 19) jakieś warzywa na ciepło, np. przedwczoraj zjadłam 500 g bobu, wczoraj paczkę warzyw na patelnię z grilla doprawionych ziołami, no i jeszcze potem ogórka kiszonego i trochę kapusty kiszonej, i na koniec dnia herbatka z bratka. Niestety nie mogę zrezygnować z części leków, biorę tabletki uzupełniające braki kwasu żółciowego, femibion, bo niebawem będziemy się starać o dziecko i furagin, bo chcę wreszcie raz na zawsze zażegnać infekcję układu moczowego :( Czy nie jem za dużo? A może to przez te leki?

Gość kakakakakakkaakakkakak
mysle ze najlepiej jak sie udasz do dietetyka poniewaz rozne tabletki moga reagowac w niewlasciwy sposob na twoja diete , ja bym tak zrobila :) zwlaszcza ze niedlugo bedziesz chciala miec dzidziusia

A mi sie wydaje, ze zle rozlkadasz sobie posilki. Wiem, ze po calym dniu pracy jestes glodna, ale nie mozesz duzego posilku jest wieczorem, bo nigdy ie schudniesz. Poza tym postaraj sie wyeliminowac (a juz na pewno wieczorowa pora) warzywa zawierajace skrobie, wiec 500kg bobu moze sopwodowac, ze jeszcze przytyjesz zamiast schudnac. Rozloz sobie to wszystko na 5 posilkow i te bardziej obfite jadaj wczesniej. I nie sadzisz, ze cala paczka warzyw to jednak troche za duzo? :)

A mi sie wydaje, ze zle rozlkadasz sobie posilki. Wiem, ze po calym dniu pracy jestes glodna, ale nie mozesz duzego posilku jest wieczorem, bo nigdy ie schudniesz. Poza tym postaraj sie wyeliminowac (a juz na pewno wieczorowa pora) warzywa zawierajace skrobie, wiec 500kg bobu moze sopwodowac, ze jeszcze przytyjesz zamiast schudnac. Rozloz sobie to wszystko na 5 posilkow i te bardziej obfite jadaj wczesniej. I nie sadzisz, ze cala paczka warzyw to jednak troche za duzo? :)

Ale ja nie chcę schudnąć, tylko się oczyścić z toksyn :) Wagę mam w porządku zgodnie z BMI, a i nie wyglądam też jakoś strasznie, wiadomo - brzuszek chorobą biurw, i trochę cellulitu, to wszystko :)

Tylko nie dbam jakoś przesadnie o to, co jem (wiadomo, obiadki robię maksymalnie naturalne, przetwory staramy się kupować jakichś lokalnych firm przetwory mleczne, ale wiadomo, czasem zdarza się jakaś pizza, zupka chińska, batonik czy coś ...

Gość witariankaaa
Na diecie warzywno-owocewej można sobie dowolnie komponować dietkę, więc jedz tyle ile masz ochote i kiedy masz ochote, najlpeiej abys jadła jak najwiecej surowego. Pzdr 🖐️

ups, a myslalam, ze chcesz schudnac :) a jakie efekty oczyszczenia mialy by wystapic po 3 dniach? chyba trzeba troszke na to poczekac ;)