Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka snikersa

ciasto snikers

Polecane posty

Gość fanka snikersa

macie moze jakis sprawdzonz przepis na ciasto snikers...dotychczas jadlam to ciasto tylko w cukerni...jest tak super, ze chcialabym sama kiedys takie upiec...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wbrew pozorom
na krakersach jest całkiem ok http://www.wielkiezarcie.com/recipe31223.html nie czuc słonosci ich, ale tez pieczony jes pycha::::::::: CIASTO: 50 dkg maki pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki mleka 15 dkg cukru pudru 3 łyżki miodu 2 jajka 20 dkg masła lub margaryny Ciasto zagnieść,wyrobić dokładnie i podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować dość cienko i upiec w prostokątnej blaszce osobno,dwa placki pieczemy bez dodatków( ok 15 minut każdy w temperaturze 180 stopni.Na trzeci wykładamy masę orzechową i z nią pieczemy trzeci placek ok 20-25 minut. MASA ORZECHOWA NA 3 PLACEK: 25 dkg nieco grubiej posiekanych orzechów włoskich,10 dkg cukru pudru,12 dkg masła,2 łyżki miodu.Wszystkie składniki smażyć 2 minuty.Gorącą masę wyłożyć równo na trzeci placek. MASA I 0,5 litra mleka 200 gram masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 5 żółtek Z żółtek i kilku łyżek cukru zrobić kogel mogel,w 1,5 szklance mleka rozrobić obie maki,cukier waniliowy i dodać kogel mogel.Pozostałe mleko zagotować .Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i koglem moglem. Energicznie mieszając , na wolnym ogniu ugotować masę budyniową.Ostudzić ją zupełnie.Resztę cukru ubić z masłem na puszystą masę,ciągle ubijając dodawać po 1 łyżce ostudzonego budyniu.Masę wyłożyć - 1/2 część na pierwszy placek i 1/2 część na drugi placek na wierzch wyłożyć 3 placek ten z upieczonymi na wierzchu orzechami.Na wierzch 3 placka polać "esy floresy " z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. MASA II (do wyboru) szklanka miałko mielonych orzechów włoskich 0,5 litra śmietany 18% ukwaszonej 3/4 szklanki cukru pudru 1 mały cukier waniliowy 4 łyżki kaszy manny Śmietanę i cukry zagotować w rondelku,powoli dodawać po łyżce orzechów ciągle mieszając,by nie porobiły się grudki,gotować na małym ogniu,gdy masa zacznie gęstnieć dodać kaszę mannę .Gotować jeszcze przez moment. Masą smaruje się placki tak samo jak masą budyniową.Lub każdą z mas można zrobić z połowy składników i posmarować 1 placek masą budyniową a 1 masą orzechowo-śmietanową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bardzo dobry przepis :) A jeżeli potrzebujesz produktów do pieczenia zajrzyj na stronę sklepu Savpol, mają tam wszystko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×