Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elemy linki mietowe

czy naprawde robie zle dajac dziecku CAŁY CZAS do picia wode??

Polecane posty

Gość knskdndnjmnd
Mnie lekarz powiedział wyraźnie że woda dla dzieci do 3 roku zycia powinna być niskozmineralizowana gdyż jego nerki nie potrafią jeszcze odfiltrować wody bez nadmiernego ich obciążenia natomiast dorosła kobieta, kobieta w ciąży czy karmiąca powinna wypijać 1,5 litra wysoko lub srednio zmineralizowanej wody niegazowanej . Jest to opninia świetnego uniwersyteckiego lekarza z Wiednia (tam mieszkam) i specjalisty od żywienia niemowląt więc mam do niego zaufanie.

Gość knskdndnjmnd
Z tym dodawaniem soku z cytryny do wody to rewelacyjny pomysł i prawda bo jak wiadomo , zbytnie przepłukiwanie organizmu może doprowadzić do ubytku wody w organiźmie czyli możemy osiągnać skutek odwrotny do zamierzonego tak samo jeszcze w szpitalu dowiedziałam się by nie wypijać zbyt dużej ilości wody podczas karmienia (wystarczą 2 litry na dzień) gdyż wypijanie do 4 litrów (stara szkoła) powoduje niedobór wody w organiźmie (odwodnienie)

ja tam piję wodę wysokomineralizowaną i czuje się rewelacyjnie mialam już niedobór magnezu i uwierzcie mi, to jest makabryczne przeżycie...

woda to bardzo dobry pomysł, byle nie była to woda wysokomineralizowana (typu Jan czy Józef) takie stosuje się przy konkretnych schorzeniach. to fajnie, że nie pakujesz maluchowi słodkich soków i herbaty - nie ma sensu dziecka uzależniać od cukru.

Gość syoss
Moim zdaniem woda źródlana niegazowana jest najlepsza - żadne tam soczki czy napoje. Ja ostatnio wypróbowuje Białowieski Zdrój