Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kerta1987

Jak leczyc osoby,ktore wierza w rozne religie

Polecane posty

Gość Kerta1987

Jedno jest pewne - kazda religia to bzdura. Niestety czesc spoleczenstwa polskiego wychowywana jest w klamstwie. Moim zdaniem konieczne jest leczenie psychiatryczne osob, ktore nie chca zmierzyc sie w rzeczywistoscia, dlatego wierza w jakiej bajki.

Gość .Iraq qatar emirate arabske.
Mnie to jebie w co debile wierzą, nawet mnie to trochę śmieszy że tłum składa się na nowa fure dla jednostki, mam nadzieję że nie dożyję starego wieku i nie odjebie mi na starość tak jak większości.

Gość ostatni moheranin
Patologia egoizmu Punktem wyjścia zarówno dla zbawienia, jak i dla zdrowia psychicznego jest uświadomienie sobie, że potrzebujemy innych. Jeśli chodzi o pełnię duchową, potrzebny kontakt z Bogiem, Jeśli chodzi o pełnię zdrowia psychicznego, ważna jest umiejętność budowania więzi z innymi Uważając wszystkich za wrogów, przed którymi trzeba bronić, przyjmujemy pozycję obronną i ryzykujemy zniszczenie tego, co tak bardzo staramy się chronić. Jezus nauczał, że człowiek musi tworzyć związki ludzmi. Często wypowiadał się na temat tego, jak ważny nasz kontakt z Bogiem na płaszczyźnie wertykalnej jak istotne są więzi z ludźmi na płaszczyźnie horyzonta Mówiąc słowami Jezusa, zdrowie psychiczne jest możliwe wtedy, gdy więzi te są nietknięte, zaś grzech pojawia się gdy zostaną one zerwane. Obawiając się, że nasze potrzeby nie zostaną zaspokojone, dopuszczamy do głosu instynkt samozachowawczy i uruchamiamy mechanizmy obronne, by Mechanizmy te stają się niestety źródłem psychopatologi izolujących nas zarówno od otoczenia,jak i od naszego prawdziwego „ja. Jezus głosił, że żaden człowiek nie jest wyspa psycholodzy uczą, iż nie możemy osiągnąć pełni człowieczeństwa, nie nawiązując więzi z innymi ludźmi. Zarówno grzech, jak i psychopatologie wynikają z rozpaczliwych prób ocalenia samych siebie, co sprawia, że egoizm jawi się jako główny powód duchowych i psychicznych problemów. MYŚL Do ZAPAMIĘTANIA: Egoizm jest podstawą grzechu i psychopatologii

Gość ostatni moheranin
w naturę człowieka wpisany jest głód Absolutu, a diabeł dobrze wie, że zostaliśmy stworzeni na obraz i podobieństwo Boga, że jesteśmy na Niego otwarci Człowiek ze swej natury jest religijny. Pragnienie Boga jest wpisane w jego serce, bo został przez Boga i dla Boga stworzony. Religijność nie wyłania się jedynie z antycznych światów, ale przenika całą historię ludzką Papież podkreślił następnie: "Tak jak człowiek z epoki jaskiniowej, tak też ten z epoki komputerowej poszukuje w doświadczeniu religijnym dróg prowadzących ku przekroczeniu jego skończoności i wychodzeniu poza egzystencję ziemską. Przeżywa głód nieskończoności, tęsknotę za wiecznością, poszukuje piękna, pragnie miłości, potrzebuje światła i prawdy, które ukierunkowują go ku Absolutowi"