Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotanastudentka

Zwolnienie lekarskie, egzamin na studiach.

Polecane posty

Wczoraj miałam egzamin, a własciwie zaliczenie cwiczen, ktore jest warunkiem dopuszczenia do egzaminu. Nie stawilam sie na nie, gdyz mialam potworne bole menstruacyjne. Czy jezeli jutro pojde do lekarza rodzinnego to on bedzie mogl mi wystawic zwolnienie dwa dni wstecz? Chodzi o zwykle zwolnienie oczywiscie, na zwyklym druczku, nie żadne L4 ;) Wiem, ze powinnam isc dzis do niego, ale rano mialam ustny egzamin a lekarz w mojej przychodni przyjmuje do godziny 15 i dzis juz nie moge sie do niego dostac.

Gość zbysiu ziom
też od Jaśki?

Gość kulaaaa
u mnie bylo trudno o zwolnienie wstecz, a nawet jak juz mi chciala je dac to powiedziala ze tylko i wylacznie w ksiazeczce zdrowia studenta i musialam jej szukac bo 5 lat temu ja dostalam na studiach

Hm ja nie mam ksiazeczki zdrowia studenta. I nie zamierzam isc do przychodni studenckiej, tylko do swojej. Studiuje w miejscu swojego zamieszkania, a do tej przychodni "naleze" od zawsze. I wiem, ze jezeli pojde jutro i powiem jak bylo, ze te zwolnienie to moje byc albo nie byc, to je dostane O ILE PRZEPISY NA TO POZWALAJA, a tutaj niestety nie jestem tego pewna. Czytam rozne fora i duzo osob pisze ze mozna wystawic zwolnienie wstecz 3 dni, tylko czy to tyczy sie tez zwolnienia jednodniowego? Kurde, myslalam ze bez problemu moge podejsc do drugiego podejscia tak jak inni, ktorzy nie zaliczyli pierwszego i moga poprawic maks na 3, a dzisiaj prowadzaca cwiczenia powiedziala ze musze miec zwolnienie od dziekana. A przeciez nie napisze we wniosku, ze dostalam okres... Zwolnienia dziekan podpisuje jedynie wtedy, kiedy są poparte zwolnieniem lekarskim, ewentualnie jakims wielkim "problemem" rodzinnym, typu pogrzeb najblizszego czlonka rodziny, a i to trzeba udokumentowac.

Nie mierz innych swoją miarą. :)

Mizerny podszyw. ;) Może ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość annkh
lekarz l4 może wypisać na 3 dni wstecz, to taki druczek dla studentki tym bardziej

Dziekuje. Tak wlasnie czytalam, tylko dreczy mnie to, czy to dotyczy tez jednodniowego zwolnienia...

Gość zaklopotanastudentkaa
Akurat zajecia miała kobieta, wiec... ;)

Gość powiem i ja ......
z tego co wiem studentom nie wypisują zwolnień na oryginalnym druczku L-4 z tej przyczyny one idą do ZUS-u a wiadomo że student nie pracuje ...więc nie powinno być problemem dla lekarza wypisać zwykłe zwolnienie nawet jeśli wstecz

Dziękuje bardzo. :) Pozdrawiam, podszywy też ;)

Na mojej uczelni nikogo takie zwolnienie nie przekona. Co innego długotrwałe zwolnienia, ale cos takiego nie. Jednie co to koleżanka przynosiła zaświadczenie z sądu że była wzywana na rozprawę jako świadek i na tej podstawie miała dodatkowy termin zdawania ćwiczeń. To tak oficjalnie, a mniej oficjalnie idziesz do wykładowcy i pytasz czy mogłabyś zdawać w innym terminie, tylko wymyśl co innego bo z tak błahego powodu nikt nie uwzględni nieobecności.

Gość oj rozumiem ...
ja tez nie mam ksiazeczki zdrowia studenta ;) jesli chodzi o zwykle zaswiadczenie lekarskie to lekarz nie powinien robic problemow ;) co go kosztuje napisac na kartce ze w dniu tym i tym bylas niezdolna do nauki itp. u mnie nie ma z tym problemu ;) i nawet z data wsteczna wystawi :) w koncu to nie L4 :)

Z Kokardą - jezeli zaniose zwolnienie do dziekanatu, to wiem ze mi je uwzglednia. nA 100%

Gość Desperantka
Dzień dobry, 05.07 mam obronę licencjatu na UAMie, na której mnie nie będzie. Związane jest to z moją pracą w Anglii. Uczelnia oznajmiła, że bez L4 nie da rady przesunąć obrony. Czy lekarz może wystawić mi L4 na adres uczelni (oraz jej nazwę), ponieważ jestem osobą studiującą a nie pracującą?