Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biznes class abc

Szefowa w rozterce...

Polecane posty

Gość biznes class abc

Sluchajcie. Wyszła taka sprawa. Ostatnio szukałam nowej pracownicy do swojej firmy. NIGDY nie miałam nic przeciwko zatrudnianiu kobiet które mają dzieci. Tak też było i tym razem. Od siebie zawsze dorzucałam do umowy 14 dni wolnego na dzieci bez uzasadnienia. Sama mam syna i wiem jak to czasem jest. Coś wypadnie i potrzebne jest wolne. Żadna pracownica nigdy nie narzekała i wszystkie mnie lubią. UWazaja za wyrozumiałą i dobrą szefową. No ale wracając do sprawy - parę miesięcy temu zatrudniłam kobietę z 9 miesięcznym dzieckiem. Miała kwalifikacje, zapewniała,że dziecko to nie problem więc czemu miałam jej nie zatrudnić?No i wyobraźcie sobie na 7 miesięcy pracy w firmie była - 2 miesiące! Ciągle bierze zwolnienia. Kończy jej się okres próbny i nie przedłużę z nią umowy...Uważam,że dałam jej szansę - nie dyskryminowałam ze względu na to,że jest mamą. Ale ja potrzebuję dobrego pracownika. Potrzebny mi jest ktos kto przychodzi do pracy! Usłyszałam od niej,ze jestem flądrą bez sumienia..... Nie wiem juz co myśleć. Przecież nie będę płacić jej za siedzenie w domu. Jej nie ma a za nią pracują inne pracownice, które mają tego dość.

Gość biznes class abc
Jedna z moich pracownic powiedziała mi,że tamta ma znajomego lekarza i dostaje zwolnienia bez problemu czy potrzeba czy nie.... No i jak tu ufać ludziom?Chciałam dobrze - który szef dzisiaj daje matkom 14 dni płatnego wolnego bez uzasadnienia i kiedy sie chce? ŻADEN.

Gość tramerco[rve4tb45y6b
Nie miej wyrzutów sumienia!! miała dośc czasu,zeby tak sobie zaplanowac życie (jesli dziecko horowało, to zamiast złobka- niania),zeby dac poznac sie z jak najlepszej strony, wykazac sie. 5 miechów wakacji to naparwde przegięcie... sama mam małe dziecko i wiem jak to wszystko nieraz wygląd- z choroby wchorobe- ale wtedy sa 2 wyjcia- albo nie pracowac i zjc sie dzieckiem,albo wynajac kogos sprawdoznego do jego pieki. Zatrudniłas cwaniare, która sie ślizgała na zwolnieniu i tyle.

Oj jak ja bym chciała miec taka szefową jak ty :) Widocznie nie doceniła tego co dla niej zrobiłaś pojdzie do innej pracy i sie wtedy przekona co znaczy zapierdzielac z potem na czole

Gość biznes class abc
No to jest dla mnie oczywiste ale zabolała mnie gdy powiedziała,że jestem wredna i dyskryminuje matki z dziećmi! No tak zatrudniam 35 kobiet w tym 28 to matki...ŻADNA nigdy sie nie skarżyła. i mimo naprawdę różnych sytuacji prywatnych to solidne pracownice! Ech sama kiedyś szukałam pracy i nikt nie chciał mnie zatrudnić bo miałam dziecko. Dlatego teraz nie patrzę na to tylko na kwalifikacje i chęć do pracy. Dodaję 14 dni wolnego, paczki dla dzieci na Wielkanoc i Boże narodzenie. No ale jak widac dla niektórych i tak jestem wredna...

Gość i tak to jest właśnie
Okażesz serce to ci je wyrwą i zeżrą a potem wyrzygają

Gość bycie pracodawcą to obowiązek
bycie pracodawcą to obowiązek, a nie tylko używanie pracownika - o tym polscy pracodawcy chętnie zapominają na jakiej podstawie oskarżasz kobietę, że dawała ci lewe zwolnienia? jeśli tak to trzeba było to załatwić zgodnie z prawem :-P a nie teraz oczerniać człowieka

Gość biznes class abc
Tyle się narzeka na szefostwo - chciałam być inna. Większość to docenia - mam solidnych, sympatycznych pracowników. Ale jak widać znajdzie się zawsze ktoś komu i tego mało. Nie rozumiem jak można mieć dziecko, odpowiadac za niego i tak lekceważąco podchodzić do pracy. Tym bardziej,że warunki miała u mnie bajkowe w porównaniu z innymi frmami tego typu. Już nie wiem. Jestem zdołowana i zawiedziona ludzkim postępowaniem....

Gość ja bym sie cieszyła, że mam
do "bycie pracodawcą to obowiązek" to sama jej pąłć za siedzenie w domu :D

Gość hjcfghjhtf
nie dołuj się! Ja też kiedyś zatrudniałam kobiety i płaciłam im na równo z mężczyznami. Dziś już nie popełniam tego błędu. Kobiety sa leniwsze, zawsze znajdą wymówkę żeby posiedzieć w domu przy serialu. Dziś już ich nie zatrudniam, tylko facetów, Nigdy więcej bab! Tobie radze to samo!

Gość biznes class abc
Boże nie chodzi o lewe zwolnienia! Chodzi o to,że ta kobieta NIE PRACUJE! Miala umowę próbną, nie wywiązała sie i oczekuje,że ja ją zatrudnię na stałe? Ona będzie siedzieć w domu a ja jej będe płacić?! Niedoczekanie. Musiałam jej obowiązki przelac na inne pracownice. Teraz szukam nowej pracownicy i mam nadzieję trafi mi się normalna kobietka. Są rózne sytuacje w zyciu. raz miałam przypadke,że dziecko pracownika zachorowało. Potrzebne było wolne. Oprócz zwolnienia lekarskiego i tych 14 dni. No i kobietka przyszła z taką prośbą - "czy mogę jej dać jeszcze 7 dni wolnego ale ona całą pracę weżmie to domu". Zgodziłam się - do jej wcześniejszej pracy nie miałam zastrzeżeń - to solidna i dobra dziewczyna. No i nie zawiodłam się. Sprostała zadaniu mimo choroby dziecka. A ta z opisanej sytuacji?! Przyszła pierwsze 16 dni do pracy a potem jej nikt nie widział. Żadnego telefonu, rozmowy tylko zwolnienia donosiła.

Sama odpowiedzialas sobie na pytanie. Nie jestes wredna bo jakos inne matki moze tez mialy chore dzieci i przerózne problemy a jednak jakos pracuja i nie narzekaja na ciebie a tu trafił sie jeden taki feler który myslał ze bedziesz jej placic za darmo.