Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość informatyczka88

podejrzewam u siebie upośledzenie umysłowe

Polecane posty

Gość informatyczka88

Czy osoba upośledzona umysłowo byłaby w stanie otrzymywać stypendium za wyniki w nauce (studia na Politechnice - kier. Informatyka) ?:) Podejrzewam u siebie upośledzenie umysłowe ponieważ mam olbrzymie trudności w kontaktach międzyludzkich, nie potrafię rozmawiać z ludźmi, wolniej myślę podczas rozmowy z drugim człowiekiem, często wychodzę na idiotkę. W testach IQ osiągam wysokie wyniki... nie wiem co o tym myśleć.

Gość proteaza
jesteś po prostu słaba w kontaktach międzyludzkich a nie chora umysłowo, większość informatyków tak ma

Gość ja pierdziele dobre to
:D:D:D

Gość dhdhh
powinnas zacząć pić wódke z iinymi studentami

Gość informatyczka88
Mam naprawdę olbrzymi problem - często mnie muruje jak ktoś do mnie coś mówi, a jak już coś z siebie wydukam to wychodzę na idiotkę... Nie zaważyłam aby inni informatycy mieli podobnie... ja ewidentnie nie umiem się zachować, rozmawiać, jestem spięta....

umiejętności komunikacyjne mają niemałe znaczenie w czasie studiów zwłaszcza w przypadku, kiedy nie jesteś w stanie poradzić sobie z wykonaniem projektu osobiście studenci, którzy nie potrafią się zintegrować z grupą i sprytnie podczepić pod źródło gotowców, mają ciężej na studiach, bo wszystko muszą robić sami i tracą przez to kupę czasu, który mogliby poświęcić na nawiązywanie ciekawych znajomości -> i tym samym kółko się zamyka :D

masz po prostu slabe EQ czyli intel eocjonalna - lecz to ona niestety stanowi w duzym stpniu o np sukcesach zawodowych .

Gość dark energy,
ja u siebie też, tym bardziej, że raz na EEG mi wyszło, że mam zmiany w CNS :)

Gość jest tu na kafe
taka jedna informatyczka co ma problemy w kontaktach z ludźmi, szczególne z osobnikami płci przeciwnej

co studiujesz dark energy?

jest tu na kafe -> nie kojarzę, więcej szczegółów...?

Gość davs88
Ja mam tak samo jak gadam z ludźmi to niewyraźnie i nie składnie mówię, często muszę powtórzyć to co powiem, a jak powtórzę to zdarza się że ludzie ignorują moją wypowiedź. Zdarza mi się że mam zaskok jak komputer z początku lat 90-tych działający na Dos-ie podczas gdy wszyscy dookoła działają (przetwarzanie i szybka analiza informacji w głowie) na najnowszym Windowsie:D

Gość dark energy,
nie pisałem tu w ogóle, czy studiuję

aha, myślałam, że pod innym nickiem coś pisałeś..

Gość informatyczka88
Czy można to wyleczyć? Jeżeli tak jak długo może trwać wychodzenie z tego? Dodam, że od dzieciństwa jestem nieśmiała i trochę boję się ludzi. Czy jest szansa na bezpłatne leczenie?

Gość naj bardziej
nie da się tego wyleczyć, z jakiegos powodu czujesz się gorsza a innych wynosisz na piedestał, no może przemysl to sobie i coś ci się przestawi ale wapię

Gość weqwewqeq
Może to zespół Aspergera?

Gość informatyczka88
Owszem, nie wszyscy, ale ci 'niespołeczni' nie strzelają gafy za gafą-jak to robię ja.

to wszystko przez tą cholerną nieśmiałość... w dzieciństwie boisz się podejść do dzieciaków i odezwać... zostajesz outsiderem... przez to nie udaje ci się nabyć umiejętności społecznych... a ich brak powoduje dalsze wycofanie się z grupy... i wpadasz w błędne koło...