Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamlodaa

Ból w podbrzuszu

Polecane posty

Gość mlodamlodaa

Witam ! W czerwcu byłam u ginekologa i stwierdził, że mam zapalenie prawego jajnika. Przepisał mi antybiotyk i czopki. Stosuje wszystko z jego zaleceniami z tym, ze od tego czasu jak je biorę strasznie źle się czuje. Mam bardzo mocne bóle w podbrzuszu (nie tylko po prawej stronie), jestem strasznie przemęczona i mam probem w oddawaniu stolca. Nie wiem co robić.

Gość romek33
mnie też boli podbrzusze jak dostane kopniaka

Gość Duniiia26
Takie pytania zadawaj w dziale: Ciąża, macierzyństwo i wychowywanie dzieci... Tam siedzą: żony, matki, a nie dzieci i zawsze uzyskasz mądrą odpowiedź, a nie taką jak powyżej :) Moim zdaniem powinnaś skonsultować się z ginekologiem, który owe leki przepisał, bo wygląda mi na to, że NIC one nie dają! Objawy, które opisujesz to objawy zapalenia jajnika (poważnego zapalenia) a nie jajnika leczonego! Zapalenie jajnika objawia się: silnymi, kurczowymi bólami brzucha, złym samopoczuciem czy nawet gorączką. Następstwem nie wyleczonego zapalenia przydatków są zrosty w okolicy jajników i jajowodów utrudniające lub uniemożliwiające zajście w ciążę, ale oczywiście nie panikujmy :) Zapytaj czy tak powinno być? Najlepiej jak Cię ten ginekolog obejrzy! Do leczenia zapalenia przydatków konieczny jest antybiotyk o szerokim zakresie działania połączony z lekiem przeciwzapalnym zmniejszającym odczyn zapalny i zapobiegający zrostom zalecony oczywiście przez lekarza ginekologa. Dodatkowo korzystnie też działa leżenie i rozgrzewanie miednicy. KONIECZNIE kontrola u gina po skończeniu leków jakie Ci przepisał. Powodzenia :)

Gość oj ludzie, ludzie jak z was...
Moim zdaniem te bóle są spowodowane od strony przedou pokarmowego. Najprawopodbiniej Twoja dieta nie wygląda zbyt ciekawie. Zrób sobie badanie na helicobacter pylori. Kup sobie probiotyki w aptece a Twoje samopoczucie poprawi sie natychmiast.

Gość melonella
Podczas zapalenia jajników występują następujące objawy : - Obfite, skurczowe bóle brzucha - Stan podgorączkowy, a później gorączka, w wyniku której dochodzi do drastycznego pogorszenia się samopoczucia - Podrażnienie otrzewnej, co powoduje występowanie odruchu wymiotnego oraz boleści podczas badania Objawom tym towarzyszy również stan zapalny błony śluzowej macicy, czego wynikiem są biegunki lub jak w Twoim przypadku zaparcia, kolka jelitowa, zaparcia, podrażnienie pęcherza moczowego oraz nieprawidłowości związane z krwawieniem : krwawienia międzymiesiączkowe i krwotoczne miesiączki. Przede wszystkim podczas leczenia czyli brania antybiotyku MUSISZ UNIKAĆ wysiłku fizycznego!!! Powinnaś być na L4, ale jak nie gorączkujesz to nikt L4 nie da :/ Moim zdaniem NIE MA CO PANIKOWAĆ :) Poczekaj do zakończenia brania leków i wtedy sama zobacz czy objawy mineły? Jeśli mineły to ok :) jeśli nadal boli albo nawet masz bardzoooo obfite miesiaczki, gorączka, złe samopoczucie to lekarz musi zalecić inne leczenie. Kontrole sobie oczywiście zrób aby gin sprawdził czy leczenie sie powiodło i jajnik wrócił do normy :)

Gość koko szałłł
Może cierpisz na przewlekłe zapalenie jajników, a to jak nazwa wskazuje choroba przewlekła więc co wyleczysz to wraca i leczysz i wraca i znów i znów! Z doświadczenia wiem, ze sposobem na to jest zajście w ciąże :) Ja zaszłam, mam teraz w domu 3tygodniowe maleństwo, ale jeszcze nie wiem czy ta metoda poskutkowała. Na razie nie odczuwam żadnych objawów choroby, ale to stwierdzi dopiero lekarz :) Nie myślałaś aby zostać już mamą? Ile masz lat? albo zupełnie odwrotnie czyli leki antykoncepcyjne mogą pomóc... Bierzesz tabletki?

Gość mlodamlodaa
Dzięki za odpowedzi. Do mojego ginekologa nie mam jak iść bo na stałe nie mieszkam w Polsce tylko w Niemczech. Jedyne co mi zostaje to zadzwonienie do niego i pójście do lekarza tutaj na miejscu. Z tym, że bardzo długo czeka sie na wizyte:/ Jeśli chodzi o ciążę to nie myślałam jeszcze o tym a mam 21 lat. Tabletek antykoncepcyjnych też nie biorę. Bóle mi się trochę zmniejszyły jak przestałam brać czopki (może to też miało coś z tym wspólnego). Gorączki naszczęście nie miałam. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Może moje pytanie nie pasuje do tematu, ale nie zaszkodzi zapytać. Też miewam takie bóle jak okazało się niedawno spowodowane nadżerką :( tylko jestem zbyt młoda jak na to tak powiedział lekarz, mam 17 lat. Moje problemy ciągną się i ciągną do tego okres nawet do 3 razy w miesiącu. Mój ginekolog zalecił badania hormonalne, a ja nawet w nerwach nie zapytałam czy hormony to poważny problem czy wymaga długiego leczenia i czy jest coś więcej o czym powinnam wiedzieć ? Czy w przyszłości mogę mieć problemy z zajściem w ciążę ? Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat? Byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź :)

Gość Duniiia26
Martulka powracające infekcje pochwy mogą mieć związek z nadżerką. Trzeba ją wyleczyć i nie czekać, a będzie ok :) mlodamloda, a nie brałaś w tym samym czasie innych leków na coś innego? Kiedyś tak miałam, że obwiniałam globułki, a wpływ na to co złe miały zupełnie inne leki :) Dieta także może mieć wpływ. Wizyta u gina konieczna nawet jeśli dolegliwości miną :) Warto sprawdzić jak ma się jajnik. Dbaj o nie, bo będą Ci jeszcze potrzebne :)

Nadżerki nie odczuwam aż tak jak hormonów, częsta miesiączka, łatwość przybierania na wadze. Z tąd moje pytanie czy to coś poważnego ? :(

Nadżerki nie odczuwam aż tak jak hormonów, częsta miesiączka, łatwość przybierania na wadze. Z tąd moje pytanie czy to coś poważnego ? :(

Gość frędzlowata
mimo bóli i tego wszystkiego weź wszystko co kazał ci lekarz do końca i wtedy po kilku dniach na wizyte kontrolną. też tak miałam, ale nie poddałam się, wzięłam leki do końca i pomogło :) brałam też tabletki dopochwowo i do odbytniczo. zle wspominam, ale ważne, ze pomogło :classic_cool: mialam dwa zajniki zapalone. nic fajnego

Gość Duniiia26
mlodamloda i jak tam u ciebie?

Gość mlodamlodaa
Bole minely :) okazalo sie ze antybiotyk mial na mnie za silny wplyw i trzeba bylo zmniejszyc dawke. Teraz juz jest wszystko wporzadku. Dziekuje za pomoc

Gość gość
Witam.Mam 31 lat.Jestem w 14 dniu cyklu.okres mam co 27-29 dni.Od wczoraj mam bole w podbrzuszu(najbardziej wyczowalne przy siadaniu),boli mnie wewnetrzna strona ud(to nie zakwasy),bole w krzyzu i zawroty glowy.Przy ostatniej miesiaczce 1 dnia pierwszy raz wymiotowalam(nigdy mi sie to nie zdazylo). i od wczoraj placze bez powodu.Czy ktos moze mi poradzic co to jest?Nie biore tabletek,gdyz od ok roku staram sie z mezem o dziecko.Prosze o odp.Pozdrawiam