Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjkiaika

moje dziecko zaczęło miec podkrążone pod oczami

Polecane posty

Gość jjjkiaika

takie lekko zasinione, co to może byc, ma 5 mcy

Gość moze jest..........
odwodnione , teraz takie upaly , wiec szybko organizm sie odwadnia. dawaj wiecej wody do picia - mozesz dawac zwyklej przegotowanej . Ile płynow dajesz w ciagu dnia ? Jak to nie pomoze to idz z dzieckiem do lekarza - niech da skierowanie na badania.

Gość jjjkiaika
nie daję wody bo jest tylko na piersi i butelki nie tknie!!!! robaki? skąd takie niemowle ma miec robaki?

Gość jjjkiaika
up

Gość jjjkiaika
bez sensu

Gość jakich
a moze sie nie wyspało? Może budziło się po nocach albo hmm mniej spało niż wcześniej?

Gość dfgdfgdfgdfgdfg
za duzo spożywa alkoholu

Gość fghjk80900
nie daję wody bo jest tylko na piersi i butelki nie tknie!!!! matko !!!!!ty pustostanie, w tych upalach nie pij ciekawe jak bedziesz wygladac dziecko musi pic chlodne cherbatki lub soczki, chcesz je odwodnic? chyba juz to zrobilas boze co za ciemne kobiety, i one nazywaja sie matki:D:D:D

Gość jjjkiaika
naucz się pisać, barania głowo :O🖐️

Gość dsvfgg
robaki mają nawet młodsze niemowlaki. tak więc nie pieprz że bez sensu.

Gość ijjkk
czesto dzieci maja podkrazone oczy jak maja alergie na pylki traw

Gość moga byc od nerek
ja bym radzila jednak badanie moczu

Gość jjjkiaika
pustostanie ? ja nie pisze herbata przez ch, a poza tym zapytaj lekarza, że pokarm matki to też picie, a dziecko dobrze nakarmione nawet przed spacerem wytrzymuje! ja próbowałam dwac wode z butelki, ale nie chce!!!! kumasz? nie chce pic z butelki, położna powiedziała, ze częsciej przystawiac do piersi, pokarm na poczatku jest wodnisty czyli jak picie. poza tym u mnie upałów nie ma od tygodnia przynajmniej,

Gość jjjkiaika
i soczki ma pić dziecko na piersi? puknij sie w głowę

mi się kojarzy z brakiem żelaza, mój maly tak miał w tym wieku zapasy żelaza u dziecka są na wyczerpaniu, więc większość ma anemię, mleko matki nie zawiera wystarczajacej ilości żelaza, więc w tym wieku zwykle zaczyna się dokarmiać pokarmami stałymi, aby tego uniknąć natura stwierdziła, że 4 miesiące na cycku samym wystarczy :D

pokarm nie pokarm, ale jesli dziecko karmione, cyckiem ma spękane usta i jest upał, to znaczy, że trzeba go dopoić wodą

Gość jjjkiaika
spękanych ust nie ma, a co do karmienia to jest teoria,ze do 6 mca, dziecko przybierające na wadze może jesc tylko mleko. moje przybiera bardzo dobrze, ale z tym zelazem, lekarz mi coś wspominał na ostatniej wizycie...ze wkrotce trzebaby podać, moze nadszedł ten czas

Gość anemia niemowlęca
często sama przechodzi. najpierw ją się kontroluje- jeśli dziecko nie daje sobie rady- podaje się żelazo. zbyt szybko wprowadzone może narobić szkód

Gość MIGOTKA znalazła kotka :)
Moja tak miała i była odwodniona 2 lata temu miała 3msc i była tylko na piersi-pediatra kazała przepajać dodatkowo wodą i herbatkami z kopru włoskiego itp. Nie prawda że jak na piersi to nie można dopajać-nawet trzeba. Daj dziecku pomalutku troche z butelki-nic jej sie nie stanie-u mnie po 3 dniach dopajania dopiero mała miała normalą skórę pod oczkami.

Gość MIGOTKA znalazła kotka :)
Jest tak jeśli ty mniej pijesz to mleko też zawiera mniej wody...w takie upały karmiąca powinna 2,5-3,5 litra wody pić-pocisz się woda wyparowuje z organizmu szybciej i mleko jej mniej zawiera-powinnaś pić 2 razy tyle co zwykle. Pijesz tyle?? Jeśli nie to twoje dziecko sie odwodniło. To jest groźne i nie prawd jest to co piszesz że nie można nic innego dac. Można a nawet rzeba.Wode czy z kopru włoskiego

Gość czytam bo lubię
Jeść mleko to się zgadzam, ale powinno pić wodę!!!Bo pomiędzy jedzeniem a piciem jest dużaa różnica droga mamo. Litości takie upały a ty pić nie dasz... Nie wpadłaś na to, że dziecko Ci się odwadnia? Dzieciom miesięcznym daję się pić wodę lub specjalne herbatki jeżeli trzeba.

Gość PUDELSSSSS
Co za matka, żelazo może trzeba by dać... a pić dziecku nie da, nawet wody. A maleństwo się odwadnia, jeszcze z dzien takich upalow i w szpitalu wyladuje, bo madra mama mysli ze woda szkodzi. 5miesieczne dzieci juz jedza a Tqoje nawet pic nie dostakje

Gość moja koleżanka załatwiła
NOWORODKA MOŻNA NIE PRZEPAJAĆ,A NIE DZIECKA KILKUMIESIĘCZNEGO! Jezu skąd się tacy ludzie biorą? Przy upałach trzeba każde dziecko przepoić! Jak nie chce butelki to dawaj łyżeczką! I idź z dzieckiem do lekarza. A poza tym to po co pytasz,jak na każdą odpowiedź udzieloną Ci pyszczysz i się mądrzysz?

przy tych upałach nic dziwnego. ale przejdź się do lekarza, z odwodnieniem nie ma żartów... najwyżej malucha podepną pod kroplówkę żeby go postawić na nogi.

Gość u mojej córki
podkrążone i sine pod oczkami było objawami lamblii. Lekarz jak to zobaczył to pierwsze co pomyślał to właśnie lamblie, dał skierowanie na pasożyty i wyszły te lamblie, warto sprawdzić. pozdrawiam

Gość jjjkiaika
Do wszystkich co tu plują jadem: powtarzam choć i tak to do Was nie dotrze u mnie obecnie upałów nie ma!!!! Byłam u lekarki, dostaliśmy, zelazo, dziecko ma jasne śluzówki. a objawem odwodnienia jest przede wszystkim zapadniete ciemiączko i coś o skórze mówiła, że jak sie uszczypnie to nie wraca od razu na swoje miejsce, oraz drogie mądralińskie suche pieluszki!!!!!!!!!!!!!!! A dziecko moje ma tak nasikane, że zmieniam co 2 godz bo ciężkie. Co do picia, jak już mówiłam próbowałam jak były upały dawac wode z butelki ale moje dizecko ma na smoczek w buzi odruch wymiotny. Lekarka powiedziała, że mogę dac wodę ale niekoniecznie, tym bbardziej,ze przystawiam go do piersi często i on pije z pół minutki, czyli pije to wodniste mleko bez njadania się. wiec same się pod kroplówkę podłączcie, bo chyba tylko w polsce dokarmia się dzieciaki i dopaja słodkimi sokami i jakimiś herbatami

Gość kijuhygtr
ja sie dziecko uszczypnie i "skora nie wraca na swoje miejsce"tzn ze jest odwodnione:O zapytaj lekarza przy najblizszej okazji i nie wbijaj sobie kolejnego gwozdzia do trumny:O jak dzieciak ma tzw "grype jelitowa"to pierwsze co lekarz "szczypie"za skore...wlasnie zeby sprawdzic czy jest odwodnione...

Gość kijuhygtr
przepraszam.......zle zrozumialam...:O to nie byly objawy u Twojego dziecka...sorry jeszcze raz..