Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SweetKaSandra

pytanie kierowane do mam

Polecane posty

Witam. W nastepnym tygodniu wybieram sie do kolezanki ktora ma 3-miesiecznego synka. Oczywiscie chcailabym cos podarowac bobasowi. Pytanie brzmi: Lepiej kupic jakies ubranko czy moze cos z kosmetykow do pielegnacji dzieci??? Mam na mysli pampersy, husteczki, zele do kapieli,szczoteczke do wlosow, rekawiczke do masazu dziecka.......... Nie mam pojecia :) wiec liczę na pomoc. Z gory dziekuję

Ja dałabym ubranko, bo z kosmetykami, pieluchami itp to musiałabys wiedzieć jakich używają - dziecko może być uczulone.

Gość kosmetykow nie kupuj
chyba ze wiesz ktorych ona uzywa? ubranko dobra sprawa

ja chyba bym sie zapytala kolezanki czego potrzebuje,bo czasami z tymi ubrankami to jest tak ze kazdy przynosi i sie zbiera i zbiera a dziec nawet tego nie przenosi..z kolei kosmetyki to tak jak wyzej napisane...dziecko moze miec uczulenie itp..ja bym poprostu sie zapytala

Ja byłam zadowolona jak dostawałam pampersy ;) Kosmetyków nie polecam np.moje dziecko było uczulone i do 6 miesiąca musiałam kąpać dziecko w naparach ziołowych oraz zero kosmetyków. Jeśli kupujesz ubranko to coś na wyrost bo pewnie na teraz mama sporo ma :)

Dziekuję za zainteresowanie i porady. Chyba jednak kupie ubranka. W sumie mam juz dla niego 4 body ale one sa na roczek, wiec maly bedzi musial jeszcze poczekac zanim je zalozy :) Dokupie mu jeszcze troche ubranek i moze jakis "zestaw obiadowy" dla maluchow. Widzilam ostatnio takie plastikowe sliniaczki. Nie wiem czy sa one praktyczne . Ma ktoras mama taki?? http://sliniaczki.pl/2011/10/25/plastikowy-sliniak-lapak-z-kieszonka-pomaranczowy/

Gość Moja mała ma 8 miesięcy
A może coś netralnego?? Jakiś fajny gryzak, grzechotkę?? Moja mała dostała swego czasu dwie grzechotki takie fajne, że nawet nie wiedziałam, ze takie są. Jedna jest zbudowana z połączonych łuków. Wyginając ją, zmienia kształt może być owalem z wgłębieniami po bokach lub ósemką i nie tylko. Mała ją uwielbia. Druga to taki motylek fisher Price'a, też świetna grzechotka. Fajną zabawką i bardzo bezpieczną są też książeczki materiałowe takie jak te:http://allegro.pl/ksiazeczka-z-materialu-niebieski-canpol-zabawka-i2438461428.html Tego rodzaju książeczki, ale fajniejsze i ciekawiej wykonane są w Rossman. Fajna zabawka, bo dziecko łatwo się tym bawi, nie wypada z rączek, zajmuje dziecko i ciekawi i można wyprać:)

Gość NAJ Naj naj naj !! i juz!
SweetKaSandra - te sliniaczki owszem sliczne ale ni jak praktyczne. Mielismy takie w prywatnym przedszkolu i przestalismy uzywac po 1-wszym razie. O!