Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfvrvrgtvgtv

Jak nie rejestrując się w Urzędzie Pracy zdobyc ubezpieczenie zdrowotne?

Polecane posty

Gość rfvrvrgtvgtv

Dodam, ze ubezpieczenie z NFZ odpadda, jako, ze nigdy nie byly odprowadzane za mnie skladki, bo caly czas pracuje na umowe zlecenie:( Wyczułam u siebie guzka i nie wiem co robic;(

Gość ręce które leczą
Mogę Cię zdalnie przebadać,daj zdjęcie cycków :classic_cool:

Na umowe zlecenie pracodawca ma obowiazek oplacac za Ciebie skladki, jesli zarabiasz powyzej 400zl/mc

Gość rfvrvrgtvgtv
wez spieprzaj, to naprawde nie jest smieszne

Gość nfz nie miałas nigdy ?????????
to dobrowolnie musisz nadpłacic a tego jest od hooooja zostaje prywatne ubezpieczenie np Medicover jak to mam i robią tego typu rzeczy jest nawet szpital składka- zależnie od stanu zdrowia

Gość nie lubie nikogo:-)
Męża masz? Jeśli nie to ja tam nie widzę żadnej możliwości. Jak można się godzić na takie umowy? Z reszta ze zlecenia też ci mogd składke zdrowotna chyba odciągnać.

Gość Ordo Rosarius Equilibro
studia na uczelni i wtedy oni na wniosek opłacą

Gość rfvrvrgtvgtv
to umowa o dzielo, pomylka

Gość rfvrvrgtvgtv
mam powyzej 26 lat, wiec studia odpadaja

powyżej 26 opłacą na wniosek zainteresowanego

Gość rfvrvrgtvgtv
naprawde nie mam pojecia co robic;/ a ja sprawdzaja stan zdrowia pacjenta?

Studenta, który ukończył 26 rok życia lub nie podlega ubezpieczeniu z innego tytułu, do ubezpieczenia zgłasza uczelnia, do której obecnie uczęszcza. O to, żeby uczelnia zgłosiła studenta do ubezpieczenia w NFZ, wystąpić musi sam zainteresowany. Zgłoszenia musi dokonać po immatrykulacji i złożeniu oświadczenia o niepodleganiu obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu (przykładowo: umowa o pracę, umowa zlecenia lub jako współmałżonek innej osoby ubezpieczonej). Dotyczy to wszystkich typów uczelni i trybów studiowania, a więc też uczelni prywatnych oraz studiów zaocznych.

Gość rfvrvrgtvgtv
jest jakais okreslony przedziałwiekowy w tej kwestii? tzn w kwestii oplacenia na wniosek zainteresowanego? Bo w mim przypadku studia podyplomowe wchodzily by w gre, tyle, ze one sa drogie, chyba, ze faktycznie zapisze sie na panstwowke, tyle, ze z moja mature na pewno zajmę komus miejsce ;(

podyplomowe odpadają, bo w myśl przepisów jesteś wtedy tylko słuchaczką a nie studentką

do 26 roku życia można być z rodzicami, powyżej to albo przez PUP (czego nie chcesz), albo w ten sposób - przez uczelnię

Gość rfvrvrgtvgtv
Dziękuje Ordo tak w ogóle za próbę pomocy, naprawdę bardzo doceniam:)

Gość rfvrvrgtvgtv
do 26 rż z rodzicami? Jak to? 26 kończe w grudniu, mógłbyś szerzej?

a nie możesz zrobić prywatnie mammografii?

Gość rfvrvrgtvgtv
Mamografia w moim przypadku odpada, jestem za młoda, poza tym póżno zaczęłam dojrzewać, więc z fizycznego pkt widzenia nie ma takiej mozliwosci, poza tym na pewno bedzie to biopsja cienkoiglowa a pozniej ew. zabieg usunięcia, więc mamografia dopiero po zabiegu ;( Moja mama przechodziła juz przez to ;(

Gość loh9gg8og
moja matka jest na ubezpieczeniu swojego syna,ktory pracuje na umowe zlecenie,ale ma skladki oplacane,mozesz byc na ubezpieczeniu rodzicow lub nawet dziadkow

do 26 roku możesz być na ubezpieczeniu rodziców pod warunkiem, że studiujesz, zapomniałem właśnie o tym warunku, biopsja cienkoigłowa nie jest aż tak straszna, mój ojciec miał tak pobieraną próbkę guzka tarczycy i odbywało się to ramach jednodniowego przyjęcia

Gość bzdura bzduurowata
Mammografie robi się od 25 r.z

Gość rfvrvrgtvgtv
nawet nie zdawał sobie sprawy z beznadziejności sytuacji, w której się znalazłam;/

Gość bzdura bzduurowata
Tak to jest jak kasa jets najwazniejsza. A gdzie logiczne myslenie? Jak można nie dbac o swoje podstawowe potrzeby?

Gość koalla mądralla..
od kazdej umowy zlecenia oplacana jest skladka na zdrowotne. Przy dziele nie ma takiej mozliwosci. Mozesz miec na mala kwote zlecenie i tez Ci musza odprowadzac skladke.

Gość rfvrvrgtvgtv
Tak, ale pod warunkiem, że pierwsza miesiączka nie była w ieku lat 17, tak mi kiedys lekarz powiedzial, chyba ze dwa lata temu, że w moim przypadku mamografia odpada. Chcialam ją zrobic profilaktycznie, po tym jak mama zachorowała

Gość game off
jesli sie nie uczy i nie pracuje (ta umowa o dzieło to tak jakbyś nie pracowała) to nie moze być na ubezpieczeniu rodziców! można być u rodziców do 26 r.ż jak się studiuje! np. ja nie mam pracy, skończyłam studia w zeszłym roku i mimo że mam 24 lata to nie mogę być na ubezpieczeniu rodziców bo się nie uczę. idż na usg prywatnie to koszt 100zł.

Gość koalla mądralla..
wez wpisz Centrum profilaktyki nowotworow oi to Ci sie pokaze strona takiej jeednostki w Centrum Onkologii i oni tam powinni miec wypisane programy. Poza tym moze ktos by Cie dopisal do swojego ubezpieczenia w pracy. Mama, tata, jesli pracuje, maz jesli go masz /maz moze tez dopisac jakby byl w urz.pracy zarejestrowany/.

Gość game off
a nie możesz się sama ubezpieczyć w zus. jako bezrobotna ponoć masz niższą składkę, chyba 300 zł miesiecznie i jesteś ubezpieczona

Gość rfvrvrgtvgtv
tak, ja wiem ile to kosztuje, ale chciałam po prostu w jakis sposob sie zabezpieczyc , bo pewnie czeka mnie zabieg usuniecia, a prywatnie to horrendalna cena