Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfvrvrgtvgtv

Jak nie rejestrując się w Urzędzie Pracy zdobyc ubezpieczenie zdrowotne?

Polecane posty

Gość Ordo Rosarius Equilibro
zapomniałbym - do 26 roku nauka jest także studium podyplomowe i w tym przypadku także możesz być na ubezpieczeniu rodziców, po ukończeniu 26 lat jednak, aby mieć ubezpieczenie z uczelni, musisz być studentka, a więc podyplomowe odpadają, wiem że to zagmatwane, ale takie są przepisy u nas

Gość rfvrvrgtvgtv
Oboje moi rodzice są zarejestrowani w UP , mama bez prawa do pobierania zasiłku, tato otrzymuje zasiłek.

Gość nie lubie nikogo:-)
Bravo. Polaczki. Umowa o dzieło,więc oko ciesza pieniążki,bo niewiele z tego się urwie po odliczeniu podatku. Pup cie nie ubezpieczy,bo masz prace. Nie studiujesz... Ty wiesz ile se za pobyt w szpitalu policzą? Tysiaki. Samo pobranie krwi prywa nie (czynność) 5zł. Co jak złamiesz nogę? Zasłabniesz? Albo tfu tfu rzeczywiście coś tam na tej piersi jest?

Gość game off
a jak się pracuje na umowę -zlecenie to ma się ubezpieczenie zdrowotne? dziewczyno czemu się godzisz na tę gównianą umowę o dzieło, przecież to porażka:O

Gość rfvrvrgtvgtv
Dziekuje wszytskim za zainteresowanie, naprawde bardzo doceniam. Wlasnie sie dowiedzialam, ze tato, ktory miesiac czasu temu stracil prace, mial karte w medicover na ktorej jestem wpisana. Czy pomimo tego, ze nie pracuje, moge nadal z niej korzystac?

Gość koalla mądralla..
mogłabys jeszcze zatrudnic sie jako niania, jesli masz jakies dziecko do bawienia komus. Budzet panstwa finansuje wtedy skladki do wys.najnizszego wynagrodzenia. Ale poniewaz skladki finansuje panstwo to sa wyczuleni na wyludzenia. Moze masz jakies znajome dziecko do bawienia-rodzice by Cie zatrudnili np. na wieczory na 1/8etatu. Ty bys miala ubezpieczenie a oni nianie za czesc stawki rynkowej.:) Teraz wakacje to ludzie nie maja co z dziecmi zrobic. Tobie by nawet pasowalo 1 w tygodniu-1/8etatu to jest 5godz na tydzien :):)

Gość game off
no własnie chyba nie bo to trzeba opłacać składki a skoro tata nie pracuje to podejrzewam ze nie płaci....czyli od miesiaca ta karta chyba jest nie ważna...samam nie wiem. a nie mozesz opłacac miesiecznie te 320 zł? skoro juz koniedcznie chcesz siedzieć na tym gównie o dzieło?

Gość rfvrvrgtvgtv
ale lipa, naprawdę lipa;( No nic trudno, poproszę o inną umowę, widzę, że nie da się tego uniknąć, w każdym bądź razie bardzo wszytskim dziękuje ;)

Gość koalla mądralla..
Medicover byl pewnie pakietem, ktory fundowal mu pracodawca, wiec to pewnie juz nie dziala. Byla jaka umowe o prace jkabys miala na jakis ulamek etatu to bys juz miala ubezpieczenie zdrowotne.

Gość rfvrvrgtvgtv
Idę jutro do szefa i mówię co i jak. Wóz albo przewóz, trudno . Macie rację, dość wykorzystywania , zdrowie najwazniejsze

Gość rfvrvrgtvgtv
Koalla, dziękuje bardzo za radę , jest bardzo przydatna i postaram się z niej skorzystać;)

Gość rfvrvrgtvgtv
Dziękuje wszytskim bardzo serdecznie za wszytskie podpowiedzi

Gość koalla mądralla..
tylko pamietaj, ze jest cos takiego jak okres wyczekiwania, wiec jak tfu tfu zachorujesz to nie od razu dostaniesz chorobowe. Trzeba 30dni przepracowac oplacajac ubezpieczenie chorobowe (dla zleceniobiorcy jest ono dobrowolne, ale warto sie ubezpieczyc, bo Ci sie liczy do okresu wyczekiwania). Przy zleceniach do 200zł jest mniej korzystnie /drozej dla zleceniobiorcy/, ale ma sie ubezpieczenie zdrowotne, wiec i tak warto, bo nie ryzykujesz placenia za leczenie grubych tysiecy Powodzenia , mam nadzieje, ze uda Ci sie cos zalatwic:)🖐️

Gość jestem facetem ale nie mówcie
Troche źle dziewczynie radzicie. Jak mieć za free ubezpieczenie ?? Zapisać się do szkoły podyplomowej. Szkoły są za free. Tylko szukać bez kruczków w stylu nie skończysz to płacisz. Zapisujesz się do takiej szkoły a rodzice cię rejestrują na siebie. Innej opcji nie ma. Sam się przejechałem na prywatnych ubezpieczniach. Jak płacisz jest fajnie a jak musisz iść do lekarza to zaczyna się cyrk.

Gość jestem facetem ale nie mówcie
Pfu napisałem podyplomowej CHODZIŁO MI O POLICEALNĄ W stylu cosinus, teb edukacja itd.