Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobrawka88

pytanie odnosnie prawka

Polecane posty

Gość Dobrawka88

w 2008 roku jakos ok kwietnia zaczęłam kurs, zdalam testy wyjezdzilam chyba z 14 godzin, wplacilam 1000 zł (200 ostatniej raty nie) i przerwalam kurs zaszalam w ciaze potem macierzynstwo itp, nie dalo rady dokonczyc. Teraz bym chciala isc dokonczyc kurs do tego osrodka w ktorym mam wplacone - po jakim czasie sie przedawnia wplata? Pozwolą mi dokońćzyc kurs i wplacic resztę?

Gość Dobrawka88
znajoma mi mowila, ze po 5 latach sie przedawnia. Jak to jest z biegiem przedawnienia w takich sprawach? Znasz dobrze temat?

Chyba tak, jezeli masz taki kwitek z kwota wplacona i pieczatka oraz podpisem instruktora. Ja takie cos dostawalam. Szkoda, ze zrezygnowalas, nie przerywa sie kursu.. teraz i tak bedziesz musiala wykupic godziny..

Gość Dobrawka88
te kwitki to gdzies wpizdu poszly, ale wiem, ze ona notowala to w takiej ksiazce tzn na hmm jak to mozna nazwac sekretarka, takze wiem, ze maja to notowane- ja dostawalam kwitek a ona wpisywala.Cholera:/ no przerwalam nie czulam sie na siłach

Gość Dobrawka88
Na pewno jest jakis odpowiedni bieg przedawnienia do takich spraw tylko jakim prawem to jest regulowane

To zadzwon do niej, bedziesz pewna tu raczej sie nie dowiesz, znajdz na necie numer. Na pewno jest.

Gość Dobrawka88
ok wiem juz gdzie szukac

Gość Dobrawka88
ta na focie to na prawde Jennifer?;D

Gość Dobrawka88
ale paskudna:)

Gość mmmmmmmmmmmyszaaaaaaa
Ja robiłam kurs w 2003/2004 r. Zdawałam wtedy dwa razy i odpuuściłam. teraz sytuacja mnie zmusiła i zrobiłam prawko, ale kursu nie musiałam powtarzać. Instruktor mi mówił, ze kursy od 1997 r nie ulegają przedawnieniu.

Gość Dobrawka88
ale ja kursu nie dkonoczylam - o to chodzi. I najlepsze jest to, ze wogole nie mogę dopasowac do tego zadnego terminu przedawnienia. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa.

Gość Dobrawka88
wplacilam kase - nie dokocznczylam z przyczyn losowych - bo jakim czasie pieniadze wplacone za kurs staja sie nie wazne. Nie mogę znalezc do tego zadnej regulacji.