Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MariaJanina85

Tatuaz a znieczulenie przy porodzie?

Polecane posty

Gość MariaJanina85

Witam, mam pytanko, robiac tatuaz na plecach pare lat temu, tuz przed samym startem moj tatuazysta zapytal sie mnie czy jestem swiadoma ze majac tatuaz nie moge miec jakiegos tam znieczulenia ktore sie robi przy porodzie. Ja tak tak machnelam reka, robimy. Olalam sprawe, bo kto w tym wieku mysli o porodzie i przyszlosci. No i teraz jestem w ciazy i za bardzo nie wiem o co chodzi. Ktos mi moze wytlumaczyc o jakie znieczulenie mu chodzilo i czy wogole majac tatuaz nie wolno tego znieczulenia robic? :S Dzieki za wszelkie info. Janka

Gość MariaJanina85
Nikt nic nie slyszal? Nikt nic nie wie?

Gość Ignarashi Ganta
Wpisz swoje pytanie w google to się dowiesz.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
może chodzi o znieczulenie do kręgosłupa zewnątrzoponowe lub podpajęczynkówkowe? ale pierwsze słyszę że mając tatuaż nie wolno dawać znieczulenia, a masz na całych plecach?

chodzi o znieczulenie zewnątrzoponowe. Na pewno może się zdarzyć że anestezjolog odmówi wykonania, takie jego prawo

o tym co jest przewiwskazaniem a co nie, decyduje lekarz, a nie internet, a anestezjolog uznaje jak chce. Istnieje szansa np po nakłuciu wniknięcia głębiej barwnika. I to może być niebezpieczne

Gość yukki
a tak to się zgadzam :)

Gość MariaJanina85
tatuaz jes u gory plecow. wiec robiac wklucie mogliby nawet go nie zuwazyc. No czytam co piszecie i te linki no i gowno prawda co mi powiedzial , ale po co tak ludzi straszyc. Inna wezmie sobie to do serca.

może i głupoty, ale jeden anestezjolog zrobi, a drugi nie będzie chciał i za dużo wtedy do gadania mieć nie będziesz

Gość MariaJanina85
ale co ma piernik do wiatraka ?