Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 272727272

41tc, mocny kłujący ból w dole brzucha i jakby w pochwie przy ruchach dziecka

Polecane posty

Gość mama 272727272

witajcie, może któraś z Was tak miała? jak moje dziecko się wierci i rozpycha, to w dole brzucha i tak jakby aż w pochwie przeszywa mnie ogromny kłujący ból. kilka tygodni wcześniej miałam takie pojedyncze przypadki jak szłam i nagle poczułam 1-2 ukłucia, że aż kolana z bólu mi się uginały i myślałam, że się zaraz zsikam...teraz jak mały się rozpycha to takich "ataków" mam kilka w ciągu kilku minut i są nieco dłuższe, niż te kiedyś...nie są to bóle porodowe - rodziłam już i wiem jak to jest. ten ból jest chyba znacznie gorszy, bo czuję to tak jakby mi ktoś wsadził nagle nóż w pochwę, aż podskakuję:(

Gość jestes super babką
nie wiem czy to to, ale np moje dziecko urodzilo sie w 38 tyg ciazy i pzez 2 tyg morodwało mnie takimi bólami o jakich piszesz, bo.... miało strasznie dlugie paznokcie :O

Gość mama 272727272
o jaaa:) nieźle...nie mam pojęcia od czego to, cholernie to boli, wolałabym już chyba te porodowe:/ te są porównywalne do takich przeszywających bóli jak walniesz się w łokcia albo coś sobie wbijesz pod skórę...no trudno mi to opisać, po prostu odczuwam to jak wepchnięcie czegoś ostrego w pochwę, co dosięga aż podbrzusza:o pojutrze kończę 41tc i mam być w szpitalu, ciekawe czy wreszcie mi poród wywołają, bo wątpię, żeby samo się zaczęło...pierwsze dziecko również wywołane 10dni po terminie, a 12dni po urodzone dopiero:o

Kwestia dwoch dni,teraz tez tak mialam identycznie i przenosilam ciaze 12 dni ,wlasie ostatie dwa dni takie mega klucia mialam...:) powodzenia!

Gość mama 272727272
majóweczko, ale te kłucia to ja mam już kilka tygodni, tylko, że wcześniej zdarzało się to sporadycznie podczas chodzenia, a teraz np siedzę i od 30min mały się tak okropnie wierci i przy tym takie mnie łapią te ukłucia, że aż podskakuję i ledwo to wytrzymać mogę, masakra:o byłam w pon w szpitalu - 2cm rozwarcia, poza tym cisza i nic się nie dzieje:o w piątek znów do szpitala, ciekawa jestem...wolałabym sama zacząć rodzić...ogólnie ciąża już mnie powoli wykańcza, ta nadwaga, upały, pobolewanie brzucha, ociężałość, brak dobrego snu, ciągłe sikanie, turlanie się już prawie:p no i to wyczekiwanie i zamartwianie się czy znów będzie oxy i 19godzinne bóle:o

Mnie sie tez tak nasililo ponoc te klucia to rozwieranie i skracanie szyjki ja mialam miec wywolanie w poniedzialek a w nieziele samo sie zaczelo :) badz dobrej mysli...

Gość mama 272727272
nie jestem dobrej myśli z tego względu, że wiem, że mam pecha i znów się skończy na wywoływaniu jak za pierwszym razem:) myślałam, że urodzę w terminie, ale oczywiście się rozczarowałam i znów historia się powtarza, już nie mam nadziei, a w szpitalu oczywiście mnie czarują i nie dają konkretnych odpowiedzi...no i tak sobie jeżdżę na te monitoringi, wracam z powrotem do domu, bo wg nich mam jeszcze czas i może samo się zacznie, no ale się nie zaczyna nic:)

Gość ojtam ojtam
ja miałam takie coś i to było rozwieranie szyjki

Gość mama 27272727
podbijam:)