Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniaaaaf

daylette pomyleni

Polecane posty

Gość aniaaaaf

Witam. Mam wielki problem i w nerwach nie potrafię nic znaleźć. Biorę tabletki Daylette od miesiąca, zrobiłam straszną głupotę: brałam wszystkie białe po kolei o dokładnej porze, dwie zielone(placebo) tak samo, i kiedy pojawiło się krwawienie, wzięłam już białą tabletkę. Co mam dalej robić? Proszę o szybką odpowiedź.

Gość aniaaaaf
Dziękuję Ci.. przepraszam, że robię zamieszanie, ale spanikowałam strasznie :) mogę czuć się bezpieczna?

Tak. Ochrona antykoncepcyjna jest zachowana. Tylko krwawienie moze byc krotsze i mniej obfite przez to, ze wczesniej zaczelas przyjmowac kolejne opakowanie. Mozna tak robic (skracac czas przyjmowania tabletek placebo albo w ogole ich nie brac i od razu przejsc do kolejnego opakowania) od czasu do czasu i nic sie nie dzieje.

Gość aniaaaaf
Nawet nie śniłam, że można komuś tak pomóc przez internet.. Dziękuję, jesteś wielka! :*

Nie ma za co. Na przyszlosc wiecej spokoju i czytaj ulotke, sa tam odpowiedzi na 95% pytan, ktore pojawiaja sie podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych. ;)

Gość gość
Witam, mam pytanie, biorę tabletki Daylette już ok 1 roku. Przy ostatnim tygodniu pomyliłam kolejność i zamiast wziąc białą tabletkę wzięłam zieloną :( jak się zorientowałą to wzięłam dwie ( ta pominiętą i ta którą należało). Czy ochrona jest nadal zapewniona? Proszę o pomoc.