Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BPS12

Waga staneła! Dlaczego?

Polecane posty

Gość BPS12

Od półtora roku się odchudzam. Od roku systematycznie chodzę min 3x w tyg biegam na orbitreku spalając po 1000 kcal. Dieta to 1000-2000 kcal w zależności od dnia. Przez ten czas schudłem 23 kg ale miesiąc temu przesiadłem się na bieżnie tryb wspinaczki szybkim krokiem i przez ten miesiąc dymając min 4x w tyg po 1000kcal nie zeszło ze mnie nic. Wkurzyłem się i nie wiem co dalej robić, bo wylewam ostatnie poty a waga nie schodzi. Dlaczego?

Gość za 12 min
jaka masz aktualna wage i wzrost? moze kilkudniowa glodowka-detoks by pomogla?

Gość BPS12
Moje zapotrzebowanie dzienne to 2000kcal a jestem pewny że tyle nie zjadam. Więc powiedzmy że tyle zjadam i spalę 1000 na bieżni więc z samego 1000kcal organizm nie wyrobi i musi pobierać z tłuszczu, ale nic nie schodzi.

Gość BPS12
178cm, 82 kg

Gość lajla90
Bierzesz jakieś suple? Wiadomo,że z czasem coraz wolniej się chudnie, bo ze spadkiem wagi zmniejsza sie zapotrzebowanie kcl organizmu,a diety moga spowolnić metabolizm.

Gość 43434343
na pewno masz znacznie większe zapotrzebowanie niz 2000, oblicz sobie kalkulatorem bmr zo wuzględnia tez ruch. Moz edieta byla za ostra i metabolizm w końcu się obnizył- za bardzo

Gość BPS12
Żadnych suplementów nie biorę. Możliwe jest że od tej wspinaczki na bieżni rosną mi mięśnie i mimo że chudne to waga stoi w miejscu?

Gość BPS12
Nigdy mniej jak 1000kcal nie jadłem, myślę że 1500 to tak średnio wychodziło.

Gość 43434343
powinno się jesc tak naprawde ok. 400 ckal mniej nizza potrzebowanie energ., zwłaszcza jak dieta ma trwac długo, zawsze radzą zeby tez co jakis czas robic przerwę na ok. 6 tyg.

Gość BPS12
Wyszło że na samo oddychanie potrzebuje 1950 kcal. Praca biura 2300 i największy czyli systematyczny trening ok 3600 więc powinienem chudnąć 10 kg miesięcznie.

Gość lajla90
Mięśnie ważą wiecej od tłuszczu więc to również moze byc powód. Ciężko powiedzieć,bo nie wiem jak wyglądasz. Zawsze możesz wypróbować jakiś reduktor tłuszczu.

Gość BPS12
Wcześniej jeszcze to było tak że nawet jadłem pizze 4 razy w tyg i chudłem. Raz wyjechałem i przez dwa tyg nie ćwiczyłem i wtedy dopiero zeszło parę kilo choć ostro nawet wtedy pojadłem.

Gość BPS12
Już naprawdę niewiele mi zostało. Chciałbym zrzucić jeszcze te 10 kg ale no męczę się męczę i nic. Przesiadłbym się znowu na tego orbitreka ale na nim strasznie mi żylaki wychodziły. Na bieżni już nie więc chciałbym reszty zrzucić na bieżni.

BPS12, zamiast się ważyć rob regularne pomiary zwykłym metrem krawieckim - na pewno coś się zmienia na lepsze, waga może nie pokazywać, bo budujesz mięśnie. dobrą opcją są też wagi elektroniczne, one wskazują ile procent masy ciała to mięśnie, tłuszcz i woda. przydatna sprawa, a nie znowu strasznie kosztowna, w magicznej planecie są te wagi, myślę że warto zainwestowac.

Jak Ci WAGA STANĘŁA, to zanieś ją do naprawy. Jak masz zwykłą, mechaniczną, to może Ci pomogą. Gorzej, jeśli masz jakieś elektroniczne chińskie badziewie, wtedy raczej nic z tego i czeka Cię zakup nowej.

Gość vfrrgr
za mało kalorii przy takim wysiłku!

Gość vfrrgr
wejdź na jakieś forum sportowe np. sfd i poproś kogoś o radę