Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Aniołka

dzieco mało waży, pomocy!

Polecane posty

Witam, moja koleżanka za miesiąc rodzi. wczoraj była u lekarza i jej dziecko waży niespełna 2 kg, lekarz chce ją teraz częściej kontrolować, dziecko musi nabrać na wadze. ona je dużo rozmaitych, zdrowych rzeczy. co jeszcze może jeść ?? ona jest zestresowana że coś będzie nie tak, czy była któraś z Was w podobnej sytuacji ? jak mogę jej pomóc ?

Gość wyyytte
hmmm a ile twoim zdaniem powinno ważyc dziecko na MIESIĄC przed porodem???? 5 kg???? To jest waga w normie. Po pierwsze przez miesiąc dziecko jeszcze przybierze na wadze. A po drugie pomiary na USG nigdy nie są dokładne i występują wahania.

Gość niehc sie nie martwi
moje dizecko tez mialo sie urodzi 2 kg albo 2i pol maksymalnie urodzilo sie 3100 wiec w normia. NIehc kolezaka pamieta, ze usg podaje tylko szacunkowa wage, ktora zadko kiedy sie sprawdza. dla porownannia moja corka mial sie urodzic 3800-4200 a urodzila sie 3300! NIehc odpoczywajk najwiecej lezac na lewym boku, wtedy tetnica macicy najlepiej pomuje krew i odzywac dziecko. i niehc zachoa spokoj! dziecviatko na pewno urodzi sie zdrowe! pozdrawiam

po pierwsze pomiary z USG nie są bardzo ścisłe, po drugie przez ten miesiąc mała będzie najwięcej przybierała, po trzecie jeśli są zaniepokojeni to powinni sprawdzić, czy wszystko gra z łożyskiem i pępowiną...zakładam, że koleżanka nie pali i nie głodziła się dotąd? a w ogóle to znam dużo dzieci urodzonych z wagą - 2300 - 2800 i wszystko z nimi w porządku, koleżanka niech po prostu je regularnie i zdrowo

lekarz jej wczoraj na wizycie powiedział że za mało waży i że ma więcej jeść, a ona się wystraszyła że coś będzie nie tak. dlatego się pytam bo może ktoś był w podobnej sytuacji

dziękuje za odpowiedzi, to powinno ją troche uspokić. od początku ciąży odżywia się prawidłowo, nie pije nie pali. tylko od wczoraj jest kłębkiem nerwów a nerwy niezbyt dobrze wpływają na dziecko...

Gość yguguiguguiguhuhu
sok z aronii niech pije, działa na masę płodu

Gość SmalutkaZosia
Dziewczyno moj syn wazyl tydzien przed porodem 2500 a w dzien porodu 3260 miesiac to kupa czasu a dzieci i z waga 2 kg sie rodza

dziękuje, tylko lekarz nastraszył moją koleżankę że dziecko może w inkubatorze leżeć a ona się przestraszyła, ja nie wiedziałam co mam poradzić bo się na tym nie znam więc napisałam tutaj żeby się poradzić kogoś z doświadczeniami z wiedzą