Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjszew

Problem z zasnieciem dziecka wieczorem

Polecane posty

Gość mjszew

Witam! Moja corka ma juz 15 miesiecy i od 4 miesiaca zycia przenieslismy ja do swojego pokoiku w ktorym spala bez problemu (no moze czasami w nocy przebudzala sie) Od jakiegos czasu spi w ciagu dnia tylko raz dwu godzinna drzemke po drugim sniadaniu. Ale tu zaczynaja sie schody poniewaz jeszcze do niedawna zasypiala bez problemu w lozeczku(kladlam do lozeczka i wychodzilam z pokoju) a teraz cos jej nie pasuje zaczyna bardzo glosno plakac jak ja zostawiam. Jedyne co pomaga to usypianie w wozku i to czasami zajmuje mi 30 minut moze troszke dluzej. Drugi problem zaczyna sie wieczorem. Jest ona przyzwyczajona do codziennej rutyny kapiel,mleczko i spac. Nie mialam z nia problemu bo przy dawaniu jej butelki z mlekiem ona po wypicu usypiala mi od razu na kolanach i tylko odkladalam ja do lozeczka i spala. Zeszlego wieczoru nie mialam tyle szczescia i nie chciala mi zasnac nie moge jej przeciez przyzwyczajac do kolysania na kolanach ale wczoraj nawet to nie pomagalo. Polozylam ja do lozeczka wyszlam i sie zaczelo - placz. Nie wiem co mam robic w takiej sytuacjo bo jak ja sie stresuje to i ona to czuje i tez sie stresuje. Czy to sa jakies jej leki?? Prosze o rady. Jeszcze jedna sprawa a mianowicie od jakiegos czasu jak corka przebudzi sie w nocy wstaje do niej podaje jej smoczek i jej ulubiona pieluszke do spania wychodze z pokoju i ta sama sytuacja zaczyna plakac. I na reszte nocy ide spac do niej do pokoiku jak juz z nia jestem to usypia bez problemu. Czemu dziecko sie boi zostac samo w pokoju? Czy ja cos zle robie?? Prosze pomozcie. Z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość ojtam ojtam
jejku no dziecko poprostu zakumało że ją zostawiasz samą - wcześniej była mała a teraz zaczeła to rozumieć i najzwyczajniej w świecie boi sie że ją zostawisz

Gość ojtam ojtam
dziecko to nie jest manekin co da się wytresować raz na całe życie - to nowy człowiek który ma uczucia i będzie ich miało coraz więcej

Gość biovax sillk
Po prostu posiedz z nią do czasu az nie zasnie. Poczytaj bajke, potrzymaj za raczke. Nie ma w tym niczego dziwnego, ze dziecko placze, bo nie chce zostac samo. Nie wiem jak mozna zostawic placzace i bojace sie dziecko samo w pokoju. Male 15 miesieczne dziecko. To logiczne, ze potrzebuje twojej obecnosci. Sen nie ma sie kojarzyc ze strachem :o

Gość mamamam27
poprostu autorka to kolejna wygodnicka mamuśka - wywaliła dziecko do drugiego pokoju i jest teraz w wielkim szoku że dziecko nie chce być samo.. i ten wpis "czy są na to jakieś leki" - widać masz dziecko aniołka niesprawiającego problemów żadnych i teraz przy błahym problemie robisz się bezradna - a co dopiero będzie przy buncie 2 latka... powodzenia

Gość laloooonia
A co,ma dziecko we wlasnym lozku trzymac so pelnoletnosci? Nie znam zadnej rodziny,gdzie tak duze dzieci spalyby w pokoju rodzicow,ZADNEJ. Autorko,moja corka tez sama nie zasnie -jak usypiam ja. nie moge wyjsc zanim zasnie. za to jak moj maz usypia,to jak najbardziej moze ja zostawic,jak juz jest krotko przed zasnieciem i nie ma zadnej histerii. ja jestem wobec niej mieksza i ona sobie ze mna na wiecej pozwala. W kazdym razie leze kolo jej lozeczka,dopoki nie zasnie -i jak zasnie,to najczesciej juz spi do rana. jak jednak sie w nocy obudzi -to tez musze poczekac u niej,az zasnie.

Gość mjszew
Nie chce byc niemila ale mamamam27 czytaj uwaznie :p nie napisalam "czy sa na to jakies leki" tylko czy moja corka ma jakies leki" inaczej "czy sie czegos boi"

Gość laloooonia
A u ciebie przyczyna pewnie jest taka,ze dziecko coraz bardziej ma wyklarowane,co chce,a co nie chce. i po prostu nie chce byc samo przy zasypianiu. albo ogolnie nie chce byc samo

Gość mjszew
dzieki za slowa otuchy laloooonia. Ja rowniez nie znam takiej rodziny co by trzymala dziecko u siebie w sypialni do tego czasu. Pozdrawiam