Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lundaa

czy mogę być w ciązy PROSZE O POMOC :(

Polecane posty

Witam :( PROSZĘ O POMOC ! :( . jakoś 5 dni temu jako że jestem z moim chłopakiem już rok a nie jestem jeszcze gotowa na współżycie zdecydowaliśmy się na petting dodam ze był to mój pierwszy raz w życiu (wiadomo minetka i te sprawy) przy tym wszystkim strasznie uważaliśmy jesteśmy w 80% pewni ze on nie dotykał swojego w tym czasie ani ja swoich miejsc byłam pewna, ze nic nie moze się stać .Ale poczytałam trochę i zaczęłam się panicznie bać tego ze w ten sposób tez bardzo łatwo można zajść w ciąże (oczywiście miałam tego świadomość, ale nie w takim stopniu) wiem moja głupota, ze nie prowadzę kalendarzyka nie mam regularnych cykli wiec nie wiem czy miałam dni płodne czy nie a z tego wszystkiego zapomniałam kiedy miałam ostatnio miesiączkę o.O :( robiliśmy to w poniedziałek we wtorek i środę miałam praktycznie sucho a w czwartek jest już trochę więcej śluzu (jest lekko ciągnący i przezroczysty )i boli mnie brzuch na dole i lekko jajnik z lewej strony choć z prawej tez ale mniej czytałam wiele forów internetowych i wypowiedzi są rożne najczęściej ze bolał je jajnik a potem okazało się ze są w ciąży może panikuje i to dla tego jestem dość nerwowa odkąd pamiętam ! do tej pory przed miesiączka nic mnie nie bolało . zamierzam zrobić test ale póki co za wcześnie a na wizytę muszę czekać 2/3 tyg. jestem za młoda na dziecko mam dopiero 17 lat :(

Gość Zamiast
przestań histeryzować! Tak nie zachodzi się w ciążę. Po za tym warto wiedzieć takie rzeczy kiedy ma się ostatnią miesiączkę albo długość cykli bo gin pierwsze o to spyta.

łatwo powiedzieć ;/ staram się nie historyzować ale to nie takie łatwe :(

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
przestaaań. Ja jestem w ciąży ale to przez regularne stosunki i koniec w środku. Wcale nie jest tak łatwo zajść w ciążę, jak się wydaje. Przy normalnym stosunku, zakładając, że oboje partnerów jest plodnych szansa na zajście w ciążę wynosi 25%. A klucie jajników naprzemienne i ciągnący śluz to objaw owulacji.

w czwartek pewnie ci sie owulacja zaczela... a poza tym po 5 dniach nie ma ZADNYCH objawow;p;p;p;p a zapłodnienie jest zazwyczaj,gdy w pochwie kobiety,ktora ma dni plodne, dochodzi do pelnego wytrysku nasienia

ehh. po " przestudiowaniu internetu " już sama nie wiem jedni piszą ze można inni , ze nie ; ( każda wypowiedz jest inna. obyście mieli racje i wszytko było ok ; D

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
0% że nie jesteś. Ludzie którzy piszą, że tak można zajść w ciążę są śmieszni... Każdy ginekolog by się z nich śmial.

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
pfu 100% miało być xD

w sumie tez tak myślałam .Ale jeżeli mial coś na rękach lub coś z tym stylu ? : (

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
To nic. Te małe stworki szybko zdychają xD Nawet w pochwie przeżywa tylko niewielka część a większość zdycha. :P Poza tym to musi zostać wstryśnięte do Ciebie, jak jest za plytko to plemnik nie przeżyje. Nie chcę być niegrzeczna ale przestań już się tym przejmować bo nie masz powodów... Przed zajściem w ciążę często tak się pieściliśmy z narzeczonym i jakos przez ponad rok nic się nie stało. ;)

no dziękuje trochę mnie pocieszyłaś ;D i tak pewnie aż do miesiączki bać sie będę ale jestem juz badziej spokojna ; D

no dziękuje trochę mnie pocieszyłaś ;D i tak pewnie aż do miesiączki bać sie będę ale jestem juz badziej spokojna ; D

Gość hmmmmmmm98687yhjhd
Licz 2 tygodnie od czasu, kiedy skończy Ci sie taki ciągnący śluz- wtedy powinien być okres. Tak zazwyczaj jest. ;) Zawsze okolo 2 tygodni od owulacji zaczyna sie okres. ;)

no kurcze jeszcze niepokoi mnie ten bol z lewej strony . czytałam ze to od 3 dnia moze byc oznaka ze zagnieżdża sie zarodek czy coś takiego a mnie zaczęło boleć dopiero dziś ;/

działa teraz Twoja psychika, teraz wszystko wydaje Ci się objawem . moja koleżanka współżyje ze swoim chłopakiem od ok 2 lat, zawsze on ,,wychodził w porę" czasem się to nie udało i jakoś w ciąży nie jest

Gość germanistka86
Jesteś w ciąży. To pewne. Szykuj wózek :-/

dla świętego spokoju możesz zrobić test. i skoro tak się boisz zajścia w ciąze umów się na wizyte do ginekologa i poproś o tabletki albo plastry

tak wiem mimo wszystko zrobię test ale zarazie za wcześnie a do Gina muszę czekać 2 tyg .

nawet jak masz odczekać te 2 tygodnie to warto, gin Ci ustali odpowiednie dla Ciebie tabletki, czy plastry a zawsze jakieś zabezpieczenie będzie. ja stosowałam przez parę miesiecy plastry (koszt ok 40-50zł) ale zrezygnowałam po ilu miesiącach ze względów kosmetycznych ( odklejały się, latem zbierał się przy nich brud, zawsze się opaliłam z kwadraciiem, zostawał klej na skórze) przerzuciłam sie na tabletki, koszt ok 30 zł. na test jest za wcześnie, ale zrób go za np tydzień

ehh: ( nadal boli mnie ten jajnik z lewej strony . Boże żeby to nie była ciąża błagam ! kurde jeszcze nigdy nie czekałam na okres tak jak teraz !

Gość patisonek87
dziewczyno, nie panikuj! nie ma szans zebys byla w ciazy.. ja z moim partnerem staralismy sie o drugie dziecko przez 10 miesiecy bzykajac sie niemal codziennie bez zabezpieczenia jak kroliki i dopiero po tym czasie sie udalo!! i mowie tu o pelnych stosunkach z wytryskiem w srodku.. zeby doszlo do zaplodnienia plemniki musza pokonac niezly maraton a wystrzal w srodku daje im do tego kopa.. ok, przy stosunku przerywanym tez sie zdaza bo plyn ejakulacyjny tez posiada spore ilosci stworkow ale.. w pochwie panuja odpowiednie warunki: wilgoc, ph, temperatura... nie chce mi sie o tej porze referatu z anatomi pisac... ty nie czytaj forow z glupimi radami gdzie twierdza, ze w ciazy mozna zajsc plywajac w publicznym basenie czy przez rajstopy :D masz juz 17 lat wiec wizyta u ginekologa jest wskazana a poza tym widac, ze przyda ci sie zeby ktos cie w tych sprawach uswiadomil..a nikt nie zrobi tego lepiej od lekarza.. poza tym pobolewanie jajnikow, sluz, i podwyzszona temperatura to typowe objawy owulacji.. prowadz kalendarzyk, to ci tez pomoze.. chyba wiesz jak go prowadzic bo takie rzeczy to w podstawowce ucza na b iologii.. Pozdrawiam i idz do tego gina

tak jak Ci już pisałam teraz działa Twoja psychika i wszystko wydaje Ci się objawem. ja też czasem mam taki miesiąc że przed okresem mi jajniki dosłownie rozsadza a czasem taki że nie czuje nic. tak jak Ci już pisałam plemniki bez ludzkiego organizmu nie przezywają. a na necie może pisać nawet pięciolatka która nawet nie wie ile jest 5 x 5 a gdzie dopiero o takich sprawach. idź do gina p tabsy żebyś się nie stresowała kobieto i używała życia :D

własnie owulacja to raczej nie jest bo po za tym razem gdy rano miałam troszkę śluzu to teraz 2 dzień znów praktycznie sucho ; / a ostatni okres miałam jakos 3 tyg temu a jajniki mnie nigdy nie bolały ani w czasie owulacji ani przed miesiączka wiec dlatego wydaje mi się to dziwne , że zaczęły akurat teraz ( szczególnie lewy ). No cóż obyście miały racje ; D