Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamnaa

swedzacy tamat

Polecane posty

Gość załamnaa

Witam serdecznie. dwa dni temu pojawiło się u mnie swedzenie i pieczenie pochwy. Po włożeniu palca do środka zauważyłam na nim białe grudki. Mysle że to grzybica. Chciałam udać się dzisiaj do lekarza jednak nad ranem dostałam okresu. Czy da się leczyć grzybice lekami doustnymi podczas mentruacji?

Tego nie wiem, ale kiedyś zdarzyło mi się dostać grzybicy pochwy (w szatni w fitness) i wyleczyłam ją sama globulkami propolisowymi, których nie powinno się stosować podczas okresu. Po jakimś czasie grzybica powtórzyła się, dostałam miesiączkę i grzybica jakby sama ustąpiła.

Gość załamnaa
z tego co sie oreintuje to na grzybice może pomóc tylko ginekolog srodkami przeciwgrzebicznymi na recepte.. więc samemu sie tego nie da wyleczyć tylko "uśpić"

Nieprawda. Wyleczyłam. Jakbym uśpiła to przecież na półtora roku, a półtora roku temu miałam ostatnio. Wcześniej ze 3 lata temu i tez sama leczyłam ziołami Vagosan. Tylko że środki od ginekologa działają szybciej.

Gość załamnaa
sama nie wiem...iść czy nie iść.. czy czekać koło tygodnia aż się okres skończy czy iść dzisiaj?

Nie wiem, co ci radzić. Ja osobiście poszłabym PO miesiączce, bo jak pisałam, kiedyś samoczynnie po niej mi przeszło.

Gość Magdaaaaddd
Wydaje mi sie ze nie. Poczekaj i po miesiaczce idz do apteki i popros o Multi-Gyn ActiGel lek w postaci żelu. Żel stosuje się zapobiegawczo w nawracających bakteryjnych zakażeniach pochwy i infekcjach na tle grzybiczym. albo o Vagical Globulki Dopochwowe homeopatyczny produkt leczniczy w postaci globulek dopochwowych. Zawiera nagietek lekarski, który ma właściwości łagodzące stany zapalne pochwy, infekcje, nadżerki narządów rodnych kobiet. Ale globulki to wiesz..

Gość Natka 81
Ketokonazol 150mg na raz i po grzybicy,można wziąć podcza okresu.

Gość Natka 81
zapomniałam dodać, że trzeba iść do lekarza rodzinnego po receptę :)