Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heydehdh

renault scenic immobiliser

Polecane posty

Gość heydehdh

kto sie na tym zna i pomoze kobiecie? nie moge uruchomic auta, kluczyk-pilot nie otwiera drzwi automatycznie i nie odblokowuje immobilisera, bateria dziala, dioda dziala, ostatnimi czasy pilot dzialal coraz slabiej, aż w koncu nic nie moge zrobic :(

Gość heydehdh
nikt sie nie orientuje? na fora samochodowe rzadko kto zaglada :(

Gość heydehdh
za jakas instrukcja z neta odkrylam ze nie dziala mi dioda podczerwieni, jakis styczek trzeba by tam popawic?

Gość kicius49
zapraszam do serwisu renault w Twoim miescie.

Gość jak nie jak tak?
chodzi oczywiście o scenica 1 (okrąglaka nie kanciaka)? Mi przy megance też padło to samo. Kluczyk do wymiany, 600 zł koszt. Niestety takich pieniędzy nie posiadam na już, samochód unieruchomiony przez zablokowany immobiliser. Immo można odblokować przez 4 cyfrowy PIN wprowadzony z przycisku centralnego zamka. Naciskamy guzik centralnego i trzymamy. Kropka od centralnego zaczyna migać wolniej i liczymy te kropki (np pin 1234 naciskamy guzik - jedno mrygnięcie puszczamy, znó naciskamy trzymamy ażmrygnie dwa razy, puszczamy, znó naciskamy, liczymy 3, puszczamy i naciskamy liczymy 4 mignięcia czerwonej kropki i puszczamy - kropka przestaje migac i pali się ciągłym swiatłem - immo rozblokowany, można jechać;) Tylko jedna małą uwaga: Wygenerowanie PIN do rozblokowania immo w serwisie kosztuje 150 zł! Jednak znalazłem sposób na generowanie tego PINu dla renówek;) ciężko było ale mam ;) gdyby ktoś potrzebował pomocy z tym związanej chętnie pomogę :)

Gość gość
Witam potrzebuje pin do immo scenic '99 vin: VF1JAONN521182565 Numer ukladu kluczyka 99260 zobudowy kluczyka CR1620