Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alegoraaaco

do kobiet ,ktore miały trądzik po 25 roku zycia

Polecane posty

Gość alegoraaaco

chodzi mi o tradzik,ktory jest obecny od wczesnej mlodosc,nie jakis krotki epizod po20stce,na ktory pomogl antybiotyk czy jest szansa,ze sie go kiedys pozbede tak po prostu z czasem czy jezeli mam go od pokwitania nawet w wieku 25 lat bez zadych zmian mimo kuracji wszystkim (po Izoteku byl spokoj na 2 lata,ale efekty uboczne nie pozwalaja mi znowu brac tego)to bedzie ze mna jeszcze dekady ? Mam za wysoki poziom androgenow,to powoduje lojotok i w efekcie tradzik,ale branie hormonow jest dla mnie niezpieczne. Hormonow nie moge brac ze wzgledu na bole nog po nich oraz zespol suchego oka,ktory sie od nich nasila do niebezpiecznego poziomu. Jestem zalamana,bo to nie pare pryszczykow...to cala twarz w czerwonhych plamakch,ktore pozostaja na wiele miesiecy po kazdym pryszczu.Nie liczac aktywnych pryszczow,ogromnych wagrow.Porzucilam juz nawet wyjezdzanie na wakacje latem,bo wtedy splywa mi makijaz i nie jestem w stanie ukryc moich czerwonych plamek,a bez maijazu to moge straszyc. Tradzik mam od 12 roku zycia.

Gość alegoraaaco
up

Gość kasjd
próbwałaś mydła naturalnego z nanosrebrem ? mi pomogło właśnie to mydło + jak już zaczynało sie goić - mniej wiecej po ok 2-3 tyg dodałam olejek arganowy (po 2-3 krople) do kremu na noc - rewelacyjnie mi pousuwał przebarwienia.. Nadal uzywam tylko tych dwoch rzeczy, a sladu po trądziku nie mam