Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracowniczka...

pyt o prace i wypowiedzenie,potrzebuje rady.Kto sie zna???

Polecane posty

Gość Mig24
możesz - tylko jeśli masz taką nerwówkę to nie wiem jak zareagują. Tak wypowiedzenie zacznie biec od poniedziałku - standardowo przy umowie o pracę na czas określony - 2 tygodnie. Uzgodnij ile masz urlopu do wykorzystania, z tym że nawet jeśli złożysz wniosek to mogą go nie przyjąć i zażądać świadczenia pracy. Wtedy pozostaje ci ciągnięcie zwolnienia. Od kiedy masz nową pracę ? Nie możesz podpisać tam umowy dopuki będziesz tutaj na zwolnieniu, chyba, że wykorzystasz urlop to w tym czasie już możesz mieć nową umowę :)

Gość pracowniczkaaa...
dzieki ci.sorrki ale dopiero teraz moglam odczytac. urlopu mam na dzien dzisiejszy 10 dni.A moge z niego nie skorzystac??? Domagac sie ekwiwalentu za urlop czy to oni decyduja co mi dac?

Gość Mig24
możesz złożyć wniosek o urlop na dni po zwolnieniu ale zawsze mogą odmówić - chociaż w sumie masz prawo do 4 dni na rządanie. Ja bym pociągnęla zwolnienie - skoro nie da się z nimi dogadać to niech płacą ekwiwalnet :D:D:D

Gość Mig24
na świdectwie pracy będziesz miała wtedy wpisane że otrzymałaś ekwiwalent za 10 dni :)

Gość pracowniczkaaa...
znaczy ogolem to wolalabym ten ekwiwalent dostac niz sam urlop. dziekuje ci bardzo za info

Gość Mig24
a proszę bardzo :) i powodzenia :)

Gość pracowniczkaaa...
wlasnie ide to wszystjo im zaniesc