Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodszy brat. Pomóżcie.

Jak wychować brata

Polecane posty

Gość Młodszy brat. Pomóżcie.

Mam zaje.biscie wielki problem z moim 7 letnim bratem to się ciągnie od jego urodzenia kiedy był młodszy gdy zwracałem mu uwagę moja mama czepiała się mnie, krytykowała i wyzywała. Myślę że to przez te wyzwiska mój brat nie ma do mnie szacunku. On tak samo chociaż jest o wiele młodszy ode mnie cały czas komentuje wszystko co powiem, krytykuje mnie, nie słucha się mnie i obraża. Mam koleżankę, która też ma młodszego brata i widzi jak mój zachowuje się w stosunku do mnie. To smutne bo przykro jest patrzeć jak on się jej słucha... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że gdy krzycze na niego żeby się nie odzywał moja matka wkracza do akcji i zaczyna besztanie mnie z błotem, czuję się jak śmieć, którym pomiata 7 latek. Moi rodzice w ogóle nie reagują tylko mówią mu że jest ode mnie lepszy i mądrzejszy co jest chore bo jak małe dzieco może być ode mnie mądrzejsze ? przez co ma wielkie mniemanie o sobie. Co mam robić ! Pomóżcie... !

Gość gość
mam identyczny problem ( z tym, że moi rodzice są ze mną) próbuję się z nim zaprzyjaźnić, bo wtedy można kogoś sobie podporządkować w jego nieświadomości, może jakoś ci się uda...