Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misia2407

Dziś zobaczyła dwie kreski na tescie

Polecane posty

Witajcie:-)Jestem taka szczęśliwa z tego powodu ze jestem w ciąży ze chciałabym wykrzyczeć to całemu światu:-)No ale na razie nie bedziemy nikomu nic mówić zanim lekarz nie potwierdzi ze wszystko jest dobrze. Przynajmniej na kawe moge sie wygadać:-) To jest moja pierwsza ciąza a wiec mam pytanie do bardziej doswiadczonych bo zapisałam sie na nastepny tydz do lekarza i chciałabym wiedzieć jakie badania bedą robione,no i czy bedzie coś widać na USG bo ost @ miałam 2.6 Pozdrawiam wszystkich.Moze sa tu jeszcze mamy które sa we wczesnej ciazy?

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hej, ja też miałam ostatni okres 02.06 :) byłam 2 lipca u lekarza, nic nie było widac. idę teraz 12 lipca :) mam nadzieję, że już coś zobaczy :P

i jak zwykle przyszła matka dowiaduje sie o wszystkim po fakcie. Czemu nie dowiedziałas się jakie badania sie robi choc by z czystej ciekawosci zanim zdecydowalas sie na dziecko? Gdzie swiadome macierzynstwo..

Wiem mniej wiecej jakie badania bedą robione,ale z karzdym lekarzem jest inaczej i dla tego chciałam wiedzieć jakie badania miały inne osoby,bo moja znajoma miała tylko krew i mocz a to chyba normalne nie jest....

Gość fatahaha
Boże,co za żałosna próba popsucia komuś radości 'świadome macierzyństwo' palnij się w łeb i wróć jak się dowiesz co ten termin oznacza.

tak, robiłam test i betę :)

He he he no dokładnie sfrustrowane kobiety zawsze próbują popsuć wszystko-ale nie przejmuję sie tym:-)Jestem pozytywnie nastawiona do życia:-) jaaaaa- to teraz jak 12 pójdziesz to pewnie już serduszko usłyszysz.Gratuluję

Gość ja też miałam okres 2.06!
Czekam na drugą kreskę na teście :) Na razie i okresu i tej 2giej krechy brak...

na bicie serduszka to na razie się nie nastawiam bo wydaje mi się, że to chyba jeszcze będzie za wcześnie, ale kto wie... ;)

A powiedzcie mi dziewczyny, ile czasu trwal wasz okres? Ja mialam tylko 3 dni- zazwyczaj 5-7

Gość autorko gratuluję, życzę
zdrówka Tobie i dziecku, oby wszystko było dobrze ;) no i zazdroszczę, też bym chciała ale problemy ze zdrowiem na razie nie pozwalają :( Powodzenia ;)

Gość wiolka sikorka
w tytule powinno być "ZOBACZYŁAM" Kiedy ludzie na tym forum nauczą się dodawać odpowienie końcówki, a nie ciągle "umię" , "radzom" itd. Sory, ale doprowadza mnie do do 😠

wydaje sie to takie odlegle,no ale to jest wlasnie czas na porzadne przygotowanie sie choć i tak nie wszystko da sie zaplanować.

Gość autorko gratuluję, życzę
ty wyzej a nie pomyślałaś, ze autorka zgubiła "m"? :o

Gość lekarz radzi
zrobi Ci usg dopochwowe, i jeszcze chyba za wcześnie na serduszko ale na pewno będzie widać kropkę na usg i każe przyjść za 3 tyg wtedy więcej zobaczysz, powinien zlecić badania podstawowe morfologia itp reszta na następnej wizycie jak wszystko będzie ok.

do wiolka- jestem dziś tak podekscytowana ze jak przyszedł sasiad to zapomniałam ja sie mówi dzień dobry po niemiecku(tutaj mieszkam) a Ty czepiasz sie ze nie dodałam jednej literki oj szkoda słów....

Gość ojlih
no dobra, ale co z tymi badaniami??

lekarz- dzieki tak myślałam ze na pierwszej wizycie beda takie badania a reszta w późniejszym czasie.Oj mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Gość yukki
Gratuluję ! w 6 tyg zwykle można serduszko usłyszeć - wrazenie niesamowite :) Jak już ochłoniesz zaczniesz czytać o problemach w ciąży, zagrozeniach i poronieniach (człowiek zawsze szuka dziury w całym) - oszczędź sobie tego i czytaj tylko o zreczach miłych. Na pewno wszystko będize ok.

Gość annemarie..
to jak jest z tym usg dopochwowym we wczesnej ciazy bo gdzies czytalam ze nie zaleca sie bo mozna poronic ? to jak to z tym jest? kto mnie oswieci ;) gratuluje wam! u mnie niestety nici od 2,5 roku!!!!! ;( , tragedia jakas.. mam nadzieje ze kiedys sie doczekam zeby zobaczyc moje 2 kreski na tescie

Gość lekarz radzi
aha na fotelu też Cię zbada palcami ;)

no właśnie tak to jest ze człowiek martwi sie na zapas i czyta te wszystkie artykuły co może pójść nie tak,postaram sie nie czytać bo mozna od tego zwarjować.Siegne lepiej po jakaś madra ksiazke o ciazy:-)

Gość lekarz radzi
jak nie zrobisz usg dopochwowe to nic nie zobaczysz we wczesnej ciąży i co za bzdury z tym poronieniem

ja słyszałam ze to USG jest własnie bezpieczne, Trzymam kciuki za to ze nie dlugo Ci sie uda:-)

No właśnie, ja zapomniałam pogratulować autorce :) Co do poronienia przy usg dopochwowym- bzdury... ja mialam w dwóch ciazach i nic sie nie stalo, no i nie wpychaja ci tego az tak gleboko zeby zaszkodzilo dziecku ;)