Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avp22

Ludzie ktorzy zarabiaja i przebywaja ponad rok poza granicami Polski powinni tra

Polecane posty

Gość avp22

cic polskie obywatelstwo. Mam nadzieje ze ktos wreszcie pomysli o takiej ustawie.

Gość avp22
a kogo to obchodzi? niech beda jak bezpanskie psy.

MOJA OJCZYZA - PIEKNE SLOWA - A CO ZA TYM IDZIE ??????????????????? GOLA DUPA - TYLE LAT NAUKI I CO 1500 ZL SMIECH - LUDZIE JA NAPRAWDE MIALAM DOBRE INTENCJE ALE NASZA SZARA POLSKA POKAZALA MI SRODKOWY PALEC WIEC POZA POLSKA ROBIE TO C LUBIE I KASE MAM DOBRA Z TEGO

MOJA OJCZYZA - PIEKNE SLOWA - A CO ZA TYM IDZIE ??????????????????? GOLA DUPA - TYLE LAT NAUKI I CO 1500 ZL SMIECH - LUDZIE JA NAPRAWDE MIALAM DOBRE INTENCJE ALE NASZA SZARA POLSKA POKAZALA MI SRODKOWY PALEC WIEC POZA POLSKA ROBIE TO C LUBIE I KASE MAM DOBRA Z TEGO

a politykom za rozkradanie i sprzedawanie kraju powinni zabierać polskie obywatelstwo do 15 pokoleń

Ja jestem za. Moge sie zrzec polskiego obywatelstwa. Nie potrzebuje go. W zamian chetnie przyjme obywatelstwo kraju, w ktorym od kilku lat mieszkam. Nie mialabym nic przeciwko ;-)

Gość Ja mam 23 lata, w mojej
Ja z chęcią bym się zrzekł obywatelstwa polskiego jeśli zarabiałbym dużo za granicą i zamienił na inne.

Gość avp22
to sie zrzeknijcie, wszystkim sie przysluzycie. tylko pierdolic umiecie

Gość Seraphinka1
A ty niby za kogo się uważasz?Zbawicielko Polski od siedmiu boleści.Nikt nie ma takiego prawa. A to że ktoś nie pracuje w Polsce to co ma przymierać głodem? Chyba trzeba mieć z czego się ustatkować bo nasz kraj takiej możliwości nie daje wszystkim. Kurwa inteligentna się znalazła.Co mieszkasz w odziedziczonym mieszkanku po rodzicach a może wielce zamożna? Poza tym kto powiedział że ludzie żyjący za granicą nie kochają swojego kraju i nie tęsknią? Prymitywna jesteś w tym co mówisz niestety.

avp niestety patriotyzm nie nakarmi rodziny... Ci którzy zarabiają po 1000 zł mieszkają kątem u rodziców lub wiecznie wynajmują mieszkania a to szczęście jest pozorne bo gdyby mieli szanse na pewniaka gdzieś wyjechać to tyle byś ich widziała... a kto nakręca polską konsumpcję? za zarobione w jakim kraju ludzie budują domy, kupują mieszkania, samochody, zbierają oszczędności? odpowiedź jest bardzo prosta ;] na pewno nie za 1000 zł to wszystko ;)

Za 15 lat jak otrzymam szwajcarskie obywatelstwo to pierwsza rzecza bedzie zrzekniecie sie polskiego. Z ogromna radosci to uczynie.

Jasne. Zabrac obywatelstwo i zamknac granice dla zdrajcow. Niech nie wydaja w Polsce zarobionych funciakow i eurasow. Po tylkach powinniscie nas calowac, bo dzieki nam jeszcze Polska nie zginela. :)

Gość NoJakToNie
Zgadzam się. Jeśli będziecie uciekać z Polski, to nie myślcie, że nasz kraj kiedykolwiek będzie lepszy. Tuskowi o to chodzi, żeby w Polsce nie było Polaków. Ja Polski nie zostawię!

anitaanitaanita ja nie pojade do Polski z wlasnej nieprzymuszonej woli. Takze nie kazdy jezdzi do Polski jak ma wolne 🖐️ Zrzec sie obywatelstwa, byc byc bezpanstwowcem, nie mozna.

Gość Seraphinka1
Tu nie chodzi o zostawianie! Tylko o życie ja chce miec gdzie spokojnie spać co jeść i za co ubrać i wychować dzieci. a Tusk może mnie cmoknąć bo ja dla niego nie będę przymierała głodem. Nie widzisz że coraz więcej ludzi chodzi sfrustrowanych? Dzieci topione zostawiane na smietnikach z czego to wynika?

Gość manio ciekawski=)
Kościuszko to chyba grubo ponad rok był w USA i zapieprzał nieźle na kontrakcie dla US Army. Podobnie Pułaski. Ludzie mają prawo szukać szczęścia na całym świecie, gdy w ojczyźnie im się nie wiedzie. Emigracja nie czyni ich obcokrajowcami, przynajmniej nie wszystkich i nie od razu. Ktoś kto takie głupstwa głosi, nie ma pojęcia o tym, czym jest naród, państwo, wspólnota kultury, języka.

Skończyłem dobre liceum, studia, miałem swoje ambicje. Potem zetknąłem się z polską rzeczywistością. Po 2 latach pracy w tym kraju tracę nadzieję na to, że coś osiągnę, wszędzie wokół robota tylko po układach. Ten kraj i tak jest już w pełni zależny od globalnego systemu gospodarczego, mylą się Ci, którzy mają nadzieję na suwerenność.

Teraz nadrabiam błąd przeszłości, intensywnie uczę się angola, chcę wyjechać. Mieszkanie w tym państwie sprawia, że coraz rzadziej się uśmiecham i jestem coraz bardziej sfrustrowany, zauważyłem, ze częsciej pije tylko po to by się na chwilę rozweselić. Mam dosyć.

Gość gagagagagu
a ja tez moge swoje obywatelstwo zamienic na belgijskie. czy wy ludzie rozumiecie ze po 2 latach mozna sobie poleciec na wakacje na np ibize, okupic po pachy i wrocic do domu nie odczuwajac tego w kieszni??? jak w sklepach sa przeceny to take porzadne od 50% w gore, a h&m to najtansza sieciowka u mnie w miescie. Ja tu mam raj, wlasnie rozpoczal siesezon przecen, kupuje za niewielkie pieniadze w sklepach do ktorych w polsce nawet nie wchodzilam, niedlugo lece sobie do turcji, a pieniadze dostalam z pracy, tzw wakacyjne, wyjazd oplacila m to jeszcze mi zostalo. szkoda ze w polsce tak nie ma, bo oczywiscie belgia nigdy nie bedzie jak kraj w ktorym sie urodzilam, ale w belgii to jest zycie, a w polsce?

gagagagagu Ja zapieprzam 252 godziny na msc, jeśli bym gdzieś pojechał to straciłbym wszystko co mam. Nigdy w zasadzie gdzieś dalej nie wyjeżdżałem na wakacje, bo u rodziców też często tak było "od pierwszego do pierwszego".

Pewnie mimo wszystko tęskniłbym za krajem jeśli bym wyjechał, za miejscami, które kochałem, które odwiedzałem, za ludźmi, naturą..., ale tutaj nie mam puki co najmniejszej szansy na usamodzielnienie się i to jest cholernie dobijające, cały swój czas spędzam w pracy.

Gość gagagagagu
kurde szkoda mi Ciebie, ale jestes mlody, jak wyjedziesz to szybko wszystko ogarniesz. Ja mam 20 lat, przyjechalam z jedna walizka

Mam nadzieję, że będzie lepiej. :) Teraz chcę skorzystać z możliwości ukończenia szkoły na technika ochrony i zdać na 2 stopień, dobrze by było zyskać licencje międzynarodową, za granicą podobno można trochę zarobić. Przynajmniej mam motywacje żeby ten angol wkuwać. ;)