Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ParisDisneyParyżLand

Paryż i Disneyland

Polecane posty

Witam za 2 tygodnie będę w Paryżu i mam pytania. 1.Co warto tam zobaczyć 2. Czy warto iść do Disneylandu Pytania dla osób,które tam były. 3. Jak się porusza po drogach w Paryżu,są straszne korki? 4.Warto szukać hotelu w centrum czy na obrzeżach ? 5.Lepiej poruszać się samochodem czy zostawić samochód na parkingu i jeździć np. metrem. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź i pozdrawiam! :)

Ja byłam w Paryżu jako dziecko i to głównie do Disneylandu właśnie jechałam. Hotel mieliśmy w Paryżu, w centrum, ale tylko dwa noclegi. Nie mam pojęcie jak odnoszą się ceny w centrum i poza, ale wiadomo, różnica jest na pewno. Zależy na ile będziesz, bo jak na długo to wiadomo, lepiej poszukać poza centrum. Co warto zobaczyć? Po wpisaniu w google Paryż jest tego pełno, ciężko powiedzieć co warto, bo nikt nie wie co dla Ciebie jest ciekawe. Dla jednego muzeum to standard, dla innego nuda. Ruch jak ruch, mały raczej nie jest. Poruszaliśmy się autem, nie mam pojęcia jak jest z metrem i innymi środkami komunikacji. A sam Disneyland - dla dziecka był suuuuuper przeżyciem. Dla dorosłego jeśli lubi takie parki też będzie oczywiście ok. Ciężko coś dokładniej napisać, bo każdy lubi co innego...

Gość paryzanka.
Mieszkam w Paryzu od kilkunastu lat.Wszystko zalezy od tego ile masz lat i co Cie interesuje i czy przyjezdzasz autem.

Ja jadę na 3 dni maks. 4 . Ja teraz mam 14 lat a jadę z rodzicami,kuzynką (10 lat),ciocią i wujkiem. Napisałem ten temat by poznać opinie ludzie,którzy tam byli i żeby nasza grupka wiedziała czego się tam spodziewać. Ciekawi mnie ten Disneyland,a w te lato będzie więcej atrakcji bo obchodzą 20-lecie :)

Muzea raczej odpadają :) . Wydaje mi się,że warto zobaczyć wieże Eiffla,Łuk Triumfalny drogie sklepy - to raczej atrakcja dla mamy i cioci :)

Gość jfdasasasasas
podlcze sie pod temcik, jade z corka z londynu do disnayland. chce wynajc hotel na 2-3 dni. co jeszcze mozecie polecic ciekawego dla dziecka w wieku 7 latek. ?

Po Paryzu wylacznie metrem, busem, RERem. Z samochodem problem z parkowaniem i... niestety z poruszaniem. W okresie letnim jest mase zmian w ruchu z powodu prac budowlanych, np. wrecz rewolucja w ruchu na Place de la Republique. Dla dzieci tych mlodszych i starszych polecam Disneyland; Parc Asterix; Aquaboulevard; GEO w Parc de la Villette - info na Google Procz w/w atrakcji paryskich - Musee Grevin (muzeum figur woskowych) i Tour Montparnasse - widok porownywalny z Eifelka. 3 - 4 dni, to doslownie lizniecie Paryza ;) Moze wiec Francja w miniaturze? Czyli France Miniature - bilety w biurze "Dzien Dobry" 240 rue de Rivoli szczegolow mozna poszukac na www.wirtualnafrancja.com Bawcie sie dobrze ale nie zapomnijcie parasoli - w Paryzu niezbyt upalnie i niestety dosc deszczowo :(

hoteli szukajcie na stronach parispascher - mozna trafic na okazje - chociaz w okresie letnim - ciezko. Wiec na pewno nie w centrum Paryza ale tez nie calkiem na obrzezach (czas dojazdu i powrotu - trzeba uwzglednic godziny otwarcia metra),

Gość paris, paris, paris
wlasnie! Po Paryzu tylko metrem, dobrze byloby znalesc hotel z paringiem albogdzies na obrzezach gdzie dojezdza metro czy kolejka RER; parkowanie w miescie prawie nie mozliwe, zawsze platne karty kupuje sie w kioskach z papierosami) albo na platnych paringach. W Disneylandzie sa 2 parki, i chociaz bilet pozwala zwiedzic oba czasu raczej nie brakuje. Najlepiej udac sie w srodku tygodnia zawsze to troszeczke mniej ludzi, niestety przed kazda atrakcja stoi sie w kolejce... Oprucz tego dzieciom podoba sie oczywisnie WIEZA i statek po Sekwanie, jesli chodzi o inne atrakcje to w odpowiedziach wyezj chyba wszystko wymienione..; Pozdrawiam ew profesjonalny przewodnik :guide.a.parismalpagemail.com

Ja również lecę do Paryża 16tego lipca,więc temat jest dla mnie bardzo interesujący,wprawdzie męża kuzynki tam mieszkają od 13lat,ale dawno juz kupiłam książkę co chciała bym zobaczyć i nie wiem czy w osiem dni damy radę.Ale wiem już że tanio tam nie jest same bilety do Disneylandu to kupa kasy,ale zadowolenie dzieci najważniejsze:)Opiszcie kochani wasze wrażenia będzie mi miło poczytac i przygotować się na natłok wrażeń-pozdrawiam

Gość Panna MAM_ TO_ W_ DUPIE
olej disneyland, to amerykanske jak hamburger z maca jak jedziesz do francji jedź do parku astelixa pod paryżem na drogach uważaj bo oni mają inaczej niż my pierszeństwo na rondach i jak pojedziesz na rondzie z przyzwyczajenia to wypadek masz gwarantowany metrem dojedziesz wszędzie, a hotel na obrzezach będzie tańszy

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! Jak coś mi się przypomni będę pytać. POZDRAWIAM!!! :)