Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krypton

Potówki?

Polecane posty

Gość Krypton

http://oi48.tinypic.com/w0s3ds.jpg Czy tak mogą wyglądać potówki? Uczulenie to raczej nie jest. To się nie łuszczy, nie swędzi. Lekko wystaje ponad skórę. Pojawiło mi się nawet kilka na udach ;( Muszę przyznać, że strasznie się pocę i piję w miare dużo wody. Proszę o mądre odpowiedzi ;)

Gość Krypton
I dodam, że właśnie przed chwilą taki pojawił mi się przy kolanie i go przez przypadek udrapałam. Zaczął mi się tak troszkę łuszczyć.

Wydaje mi się, że to raczej jakaś sprawa z grzybica skóry. Nic poważnego, ale trzeba sobie kupić odpowiednią maść. Zapytaj najlepiej w aptece.

Gość Krypton
Dobrze... Bo pojawiło mi się nawet kilka na nogach i od środka w zgięciach łokci. To naprawdę nie swędzi ani nic! Strasznie się boję co to jest, a mam to już od przynajmniej 2 tygodni :(

na zgieciach moga to byc potówki ale nie musza, moga to byc mleczki czy jakos tak. Mojej kuzynce w wieku lat 18 chyba takie cos sie pojawilo i okazalo sie ze jest uczulona na nabiał. i pojawiło sie to nie wiadomo bo tak wszystko bylo w porzadku.

Gość Krypton
Niby wszyscy w rodzinie mówią, że to potówki i będą mnie faszerować wapnem. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Bo ja naprawdę nie wiem skąd to D:

Gość Krypton
Ja z resztą na ogół zakładam długie spodnie i bluzki, gdyż unikam słońca jak ognie i nie chce się opalać... Może to też jest jakaś przyczyna tych takich przebarwień

Gość Krypton
I mam takie wrażenie, że to mi się pojawia od odcisków, bo kiedy sobie odcisnęłam komputer, który miałam na kolanach wczoraj, to do dzisiaj mam takie czerwone wypukłe od niego. I wydaje mi się, że od "kłucia palcem" mam to na brzuchu, bo znajoma ma obsesję na temat kłucia w brzuch :(