Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiadomo25

kradzież pomocy!!

Polecane posty

Gość niewiadomo25

Witam, Od jakiegoś czasu podbierałem pieniądze mojemu Ojczymowi. Zdarzyło się to kilka razy na kwotę 400 zł albo 500 zł, dlatego, że miał ich zawsze więcej. Aż pewnego dnia gdy nikogo nie było w domu Ojczym zainstalował kamerkę, która była ustawiona w to miejsce gdzie zawsze miał pieniądze. Ja przyjechałem do domu nie wiedząc o niej i zabrałem 500 zł po czym pojechałem do dziewczyny. Przyjechałem do domu po tygodniu wówczas Matka z Ojczymem pokazali mi to nagranie. Ojczym stwierdził, że okradłem go w ciągu 2 lat na kwotę 19 000 zł. Mając jako dowód tylko to jedno nagranie. Podał mi 2 umowy : Jan Kowalski(Ojczym) Miejscowość, 06.07.2012 Oświadczenie Oświadczam iż systematycznie okradany przez mojego pasierba ...... oczekuję zwrotu zabranej mi gotówki 19 000zł. Słownie dziewiętnaście tysięcy złotych do (data) Niedotrzymanie terminu spłaty spowoduje naliczenie odsetek oraz będzie skutkowało trybem natychmiastowym zgłoszeniem na KOMENDĘ POLICJI I PROKURATURZE przestępstw związanych z włamaniem przez ......., do posesji przy ul. ...... oraz do wielokrotnej kradzieży gotówki na wyżej wymienioną sumę, co zagrożone karą więzienia do lat 5 a art. 278 kodeksu karnego Oświadczam iż jestem w posiadaniu dowodów obciążających i wskazujących na wyżej wymienionym iż to właśnie on jest sprawcą wskazanych czynów. Mój podpis...... 05.07.2012r. 2 Umowa: Jan Nowak (Ja) Miejscowość, 06.07.2012 Oświadczenie Świadomy Praw i Obowiązków Oświadczam iż uznaję zadłużenie kwoty 19 000 zł , słownie dziewiętnaście tysięcy złotych i zobowiązuje się do spłaty w terminie 7 dni ( do 13.07.2012 ) Jeżeli kwota nie zostanie do tego czasu uregulowana, po upływie tego terminu zobowiązuje się do spłaty odsetek 25 % w skali roku. Zobowiązuje również 13 lipca zgłosić się w Urzędzie Miasta (miejscowość) wymeldować się z posesji przy ul. .... w (miejscowość) Do tego terminu zobowiązuję się zabrać swoje rzeczy z w/w posesji Do tego co pozostawię nie będę w przyszłości rościć jakichkolwiek praw. PISMO PODPISUJĘ BEZ PRZYMUSU W OBECNOŚCI ŚWIADKA (tu moja Matka) 05.07.2012 (mój podpis) Moje pytania są następujące: 1. Czy jeżeli umowa została sporządzona dnia 6 lipca 2012 a ja gdy się podpisałem napisałem datę 5 lipca, bo byłem tak zszokowany, że nie pomyślałem, który dzień wogóle to jest ona w ogóle aktualna? 2. Jakie są moje prawa w takiej sytuacji? Kiedy ja nie ukradłem mu 19 tysięcy złotych ! A on posiada tylko jedno nagranie jak zabierałem 500 zł. Gdy Ojczyma pytałem skąd wynikła kwota 19 tysięcy to mi powiedział że zrobił remanent swojej firmy budowlanej i mu tyle brakuje. Moim zdaniem to jest bezpodstawny dowód ponieważ on sam mógł wydać te pieniądze a mnie teraz spróbować wykorzystać i obciążyć tą sumą. 3. Mimo że na umowie jest napisane że była podpisywana bez przymusu Ojczym mnie zastraszał policją i chciał mnie pobić a ja głupi to podpisałem. 4. Warto iść do adwokata i założyć sprawę sądową?

Gość magnoliiia
Może Cie oskarżyć o 500zł nie 19 000 nie ma dowodów chyba ze sie przyznasz.

Gość niewiadomo25
a ja już podpisałem tą umowę;/ idzie sie jakoś od tego odwołać?

Gość niewiadomo25
Jeżeli na umowie pisze że została zawarta np 6.07.2012 a ja przy podpisie napisałem datę 5.07.2012 to umowa jest ważna czy trzeba nową umowę sporządzić?

Gość magnoliiia
Gdy powiesz ze cie zastraszono, ale przecież to bedzie kłamstwo- a kłamać nie wolno ;)

Gość przygarnij - kropka
jedno jest pewne - podbierałeś mu kase a on ma na to dowód idź i negocjuj jesli uważasz, że tyle tego nie było co jak co ale zachowywałeś się jak złodziej dla odmiany zachowaj sie jak facet który jest gotów ponieść konsekwencje zwojego zachowania

Gość dalfOlkaTolka
jesteś złodziejem, więc należy się kara. Jak można kraść komuś pieniądze?

Gość dalfOlkaTolka
do tego okradałeś swoją rodzinę, zniszczyłeś zaufanie, rozwaliłeś ważne relacje. Złodziej i idiota.

Gość magnoliiia
Ale cwany ten twój ojczym, nie ma co ;)

Gość przygarnij - kropka
dalfOlkaTolka popatrz na to co robią kolejne rządy tego kraju z majątkiem narodowym obijajac sobie dupe blacha żeby nikt nie mógł zarzucić im złodziejstwa a zrozumiesz jak można

Gość hahahaha dobrze ci tak
frajerze!

Gość niewiadomo25
nie wiecie jakie są miedzy nami relacje to nie piszcie bzdur. Może jak matka by sie mną zainteresowała i od roku dałą chociaż 100 zł to może bym nie musiał a co sądzicie o tych datach?

Gość niewiadomo25
aha i w życiu mu tyle pieniędzy nie wziąłem tyle chce mnie na kasie wykorzystać

Gość ujebie cię po całosci
współczuje mu ze zadał się z kurwą której syn go okradał myslisz ze ktos ci tutaj uwierzy ze ojczym chce cie wrobic w wieksza kwote, nawet gdyby tak było to brawo dla niego! a tą suke twoją matke powinien kopnąc w dupe i w jednej koszuli za drzwi wystawic pasożycie smierdzący!

Gość przygarnij - kropka
ah.. nie MUSIAŁBYŚ???? koleś złodziej musi kraść wtedy gdy nie ma czym nakarmić rodziny mimo ciezkiej pracy a ty tylko CHCIAŁEŚ

Gość magnoliiia
Ty wyżej- LECZ SIĘ :)

Gość niewiadomo25
kurwa jak wy pierdolicie na chuju sie znacie. Jak nie znasz odpowiedzi na pytania to spierdalaj

Gość liczy się podpis a nie daty
one nie mają znaczenia , podpisałeś i jesteś pogrzebany frajerze nie trzeba było łapy po cudze wyciągać tylko iść do pracy jak robią to normalni ludzie a co ty myślisz ze matka ma obowiązek pasożyta utrzymywać do konca swoich dni? oprzytomnij idioto

Gość przygarnij - kropka
niewiadomo25 obawiam się, że jedyną osobą zmuszoną do spierdalania będziesz ty - w związku z niektóruymi punktami umowy tak więc smyku przestań kozaczyć tylko zachowaj się jak MEŻCZYZNA a nie gówniarz, który jedyne co potrafi to kraśc i bluzgać

Gość niewiadomo25
narazie się uczę ciulu tępy

Gość przygarnij - kropka
obawiam się, że chyba własnie skończyłes się uczyć, albowiem utrzymanie sie na wynajmie kosztuje kosztuje Zobowiązuje również 13 lipca zgłosić się w Urzędzie Miasta (miejscowość) wymeldować się z posesji przy ul. .... w (miejscowość) Do tego terminu zobowiązuję się zabrać swoje rzeczy z w/w posesji

Gość dalfOlkaTolka
taaa twoje dzieci może też będą Cię okradać i powiedzą, że rząd też okrada, więc one nic złego nie robią? Weź się puknij w pustą głowę! To, że ktoś jest złodziejem nie usprawiedliwia złodziejstwa. Autor topiku kradł na własne przyjemności, tłumaczenia "bo rząd kradnie" to tłumaczenia ostatniego idioty, no sorry...

Gość MonikaDddd26
taaaki biedny, że musiał kraść 500zł jednorazowo, bo mamusia go nie dość kocha. Litości. :(

Gość przygarnij - kropka
dalfOlkaTolka oprzytomnij idiotko czy ja go popieram w tym co zrobił? zwracam tylko uwagę, że ryba psuje sie od głowy, a złodziejstwo w tym kraju nie ogranicza się do wyjęcia ojczymowi paru stówek ze skrytki