Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...koperek........

Czy warto być wegetarianinem ??????????????????????????????????

Polecane posty

Gość ...koperek........

Podobno dla zdrowia to spora korzyść. No ale ja chcę uprawiać sport : siłownia i bieganie + rower. Mogę jako wegetarianin postawić na wysiłek fizyczny ?

popatrz na wegetarian i spróbuj powiedzieć o nich że maja sporo mięśni ;)

Gość Manilla EULALLIA
A co ma piernik do wiatraka? Ja jestem wege od 10 lat, uprawiam karate od 16 i biegam

Gość yjygj
nie bierz sie za to jesli chcesz sport uprawiac bo raz ze miesnie i procesy metaboliczne potrzebują przynajmniej raz w tyg miesa to dwa ze wymaga to poswiecenia bo bycie wegetarianinem nie jest łatwe, musisz sie dobrze znac na zywnosci, to nie jest tylko papanie warzywek i owoców... a wegetarianinem mozna byc jesli czujesz wewnętrznie ze tego potrzebujesz a nie ze tak wypada albo czy fajnie jest nim byc... wystarczy ograniczyc spozywanie miesa...

Gość zxcdaff
Wegetarianie nie mają mięśni bo zwykle mają taki anemiczny stosunek do życia. I nie dla zdrowia to robią a w imię idei. W roślinach też jest białko, ja jestem w stanie na nim funkcjonować a jestem dość aktywna. Jak chcesz sobie zrobić muskulaturę, to to naprawdę wymagałoby dobrego dietetyka, który by Ci wszystko wytłumaczył i objaśnił: ile, kiedy, co.