Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baarbasiaa

Mam juz dosyc mojego roztargnienia! Da sie cos z tym zrobic?

Polecane posty

Gość Baarbasiaa

Odkad pamietam wiecznie cos gubilam i o czyms zapominalam. W szkole wiecznie zapominalam, ze trzeba bylo cos przyniesc, albo zrobic jakas prace na technike. Pozniej gubilam klucze, dokumenty, wiecznie szukam komorki po torebce. Biore cos i nie umiem klasc w jedno miejsce a jesli klade to i tak przy tym nie mysle o tym co robie i za 5 minut juz nie wiem gdzie co polozylam. Zdarza sie, ze zapominam o terminach, za co spotykaja mnie jakies nieprzyjemnosci. Do tego jestem balaganiara, wszystko odkladam na pozniej, odwlekam, mysle o niebieskich migdalach. Wczoraj zgubilam wazny dokument i przy szukaniu az sie poplakalam z bezsilnosci i zlosci na siebie - dlaczego taka jestem. Na szczescie znalazlam zgube i przyrzeklam sobie, ze biore sie za siebie. ALe jak mam to zrobic? Czy w ogole da sie to zmienic, a moze to jest kwestia charakteru?

Gość moczyryj
wszystko to symptomy braku zaangażowania w to co robisz wynikającego zapewne z zaklasyfikowania tych czynności/przedmiotów/terminów za coś mało ważnego. Albo po prostu masz deficyt uwagi bądź słaba pamięć

Gość moczyryj
Moze być również tak, że jesteś bardzo aktywna i twórcza a twój procek nie wyrabia z porządkowaniem tego co robisz i myslisz;)

Gość pierdoletz
mam to samo ;) da się z tym żyć ;)