Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fankaskokównarciarskich

Jeśli mój chłopak jest ateistą a ja katoliczką to popełniam grzech?

Polecane posty

Czy popełniam grzech spotykając się z nim i wgl?

Gość gyhtr
Nie, ale przy tym sama musisz żyć jak katoliczka. Jeśli mielibyście dzieci, musisz wychować je w duchu chrześcijańskim. Wtedy nie jest to wg Kościoła grzechem.

Gość Poważny28
To marna z ciebie katolka skoro nie masz znajomości bibli ;) - ja z moja żona tworzę taki związek ja ateista. Jeżeli weźmiecie ślub kościelny i nie będzie seksu przed ślubem to ok :)

Gość Poważny28
A wgl jest takie przykazanie - szanuj bliźniego. I co jak ktoś muzułmanin to masz go ignorować :O kiepska z ciebie katolka :)

Gość Poważny28
A wgl jest takie przykazanie - szanuj bliźniego. I co jak ktoś muzułmanin to masz go ignorować :O kiepska z ciebie katolka :)

Gość wwrrr
Powazny - a ktore to przykazanie?

Może i marna z mnie katoliczka, ale chodzę do kościoła i wierzę w Boga. Właśnie dziś się nad tym zastanowiłam będąc w kościele.

Gość Poważny28
Nie znam ich ale wiem że idea kościoła jest miłość do bliźniego

Gość Poważny28
Chodzisz do kościoła ale pewnie nie wiesz po co, jakie przesłanie dzisiaj prawil batman ? Równie dobrze mogłas się pomodlić w domu, ale nie no przecież jesteś katolka z prawdziwego zdarzenia, nie mogło cię tam zabraknac :)

Bedzie problem bo on jako normalny czlowiek bedzie chcial sie kochac a ty do slubu nie mozesz nawet jak uszanuje twoja wole to po slubie bedzie sie chcial normalnie z zona kochac a ty mozesz tylko dla prokreacji pod koldra z uchylona koszulka nocna, poza tym tobie nie wolno sie zabezpieczac a facet moze bedzie chcial miec normalna planowana rodzine a nie druzyne pilkarska Dlugo by tu wymieniac wiec sie zastanow

Gość Apasz
To grzech, katolicy mogą wiązać się tylko z katolikami. Nawet nie wiem cz to przypadkiem nie podlega pod grzech cięzki

Gość Poważny28
Wierzysz chociaż w to że ona jest dziewica :D taka z niej katolka ... Mniejsza o to nie ma co z fanatykami dyskutować :) papa

Gość Poważny28
A i przepraszam że ja - niewierny - heretyk - śmiałem się wypowiedzieć - zwrócić do szanownej osoby autorki

nie przejmuj się wypowiedziami głupków , którzy nie potrafią odróżnić Boga od religii . Wasz związek nie jest grzechem , ale wasze postawy życiowe rozmijają się będąc zapowiedzią kłopotów , których mogłabyś uniknąć wiązać sie z człowiekiem wierzącym . Ale może być też tak ,ze przez świadectwo twojego życia , rzez twoją wiarę i świadectwo twojego postępowania ten mężczyzna zastanowi ise nad swoją postawą ?:) Do wielu rzeczy i planów przeznacza nas Bóg :)

Jestem dziewicą idioto!

allium Dzięki :)